25.6.2016

PIMM'S O'CLOCK!


Juhannuksen jatkoa tulin sinne Pohjolaan toivottelemaan! Erityisesti saunan kaipuu on kolahtanut tänä viikonloppuna melko kovasti. Pitäisiköhän käydä ehdan suomalaisen saunan puutteessa istuskelemassa pahin ikävä kuntokeskuksemme saunoissa pois, vaikka eihän ne ihan samaa asiaa aja. Kiukaat kun niistä puuttuvat kokonaan. Muuten meillä ei olla kyllä juhannusta juhlistettu toistaiseksi mitenkään, sillä kuopus sairastui pahemman kerran ja kuume on ollut korkeuksissa jo pari päivää. Täytyy varmaan luopua retkeilyajatuksista ja tyrkätä ne makkarat tuohon omaan uuniin, perunasalaattitarpeetkin odottavat kaapissa tekijäänsä ja mansikkakakkuun tarkoitetut mansikatkin on pistelty yksi kerrallaan poskeen ihan mansikoina. Juhannuskuoharitkin jätin tällä kertaa kauppaan, kun muistin, että kaapissa on pullo Pimm'siä. Tutustuin brittiläisten suosikkikesäjuoman Pimm'sin saloihin keväällä Finn-Guild Links -lehteen tekemäni pienen jutun myötä ja suomalainen booli saanee tästä kyllä jatkossakin hyvän kilpailijan rinnalleen. Pimm’s Original

1 osa PIMM’S No. 1
3 osaa Sprite/ Lemonade
Appelsiinin, mansikan ja kurkun lohkoja
Kevyesti murskattuja mintun lehtiä ja jääpaloja


Tarjoile pitkästä lasista kylmänä ja nauti!
Mutta mikä onkaan tarina tämän viettelevän kellanruskean ja juhlavasti hedelmillä ja mintunlehdillä koristellun juoman takana, jota Ascotin ja Wimbledonin kaltaisissa arvokkaissa kesätapahtumissakin samppanjan rinnalla hörpitään?

Suomessa vähemmän tunnettu Pimm’s sai alkunsa Britanniassa jo 1840-luvulla, kun kentiläinen maanviljelijän poika, sittemmin lontoolaisen osteriravintolan omistaja James Pimm halusi sekoittaa asiakkailleen ruuansulatusta edistävän hedelmäisen juoman, sillä viktoriaanisella aikakaudella vielä vahvasti uskottiin alkoholin terveyttä edistäviin vaikutuksiin. Juoma saavutti asiakkaiden keskuudessa niin suuren suosion, että herra Pimm alkoi myydä sitä pullotettuna ympäri Lontoota tehden juomastaan lopulta kannattavan liiketoiminnan. Sittemmin alkuperäisen ginipohjaisen Pimm’s No. 1:n rinnalle on kehitetty myös viski-, brandy-, rommi- ja vodkapohjainen Pimm’s alkuperäisen juoman kuitenkaan menettämättä suosiotaan. Tämän kesäjuoman valmistaminen on mahdollista myös Suomessa, sillä Pimm’s näyttää kuuluvan Alkon tilausvalikoimaan.


Malja keskikesälle muruset! Pitäkäähän toisistanne huolta!1 kommentti:

  1. Näyttää herkulliselle.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!