9.5.2016

SMOOTHIE BOWL


Heippa siellä pitkästä aikaa! Meillä on takana melko vauhdikas viikko Suomi-ystävieni kanssa, joten blogi jäi viime viikolla ihan vahingossa tauolle. Oli kyllä niin mahtava viikko, joka huipentui Lontoossa vietettyyn viikonloppuun. Eilen palasin illan suussa sieltä kotiin ja tänään sujahdettiin sujuvasti arkeen, minullakin oli taas vaihteeksi työaamu. 

Viime viikolla nukuimme vähän, söimme paljon ulkona ja kippisteltiinkin useampaan otteeseen, todella hyvään tarkoitukseen tosin, joten tämän viikon teemana on levätä, liikkua ja rauhoittaa ruokavaliota. Löytää siis vähän energiaa tähän nuupahtaneeseen olemukseen. Ruokavaliossa tämä lähinnä tarkoittaa paluuta smoothie- ja salaattilinjalle. Usein teen smoothien niin aamiaiseksi kuin lounaaksikin ja iltaruuaksi riittää ruokaisa salaatti. Lempparismoothieni sisältää mangoa, ananasta ja papaijaa, joista osan lisään tuoreena, osan pakasteena. Välillä lisään sekaan vielä banaania, mansikkaa tai avokadoa. Rahkapohjaiset smoothiet jäivät Suomesta muutettua ihan yksinkertaisesti siksi, että rahkaa ei täältä ihan jokapaikasta saa. Sen sijaan lisään hedelmien tai marjojen joukkoon joko manteli- tai kookosmaitoa ja erityisesti treenien jälkeen vaniljanmakuista proteiinijauhetta. Jäiset hedelmät ja marjat tekevät juomasta ihanan kylmän. 

Smoothiekulhoja on viime aikoina näkynyt tiuhaan sosiaalisessa mediassa ja ruokakirjoissa, niinpä minäkin houkutuin vaihtelun vuoksi sellaisen tekemään. Eihän siinä tosin sen kummempaa vaivaa ollut, kuin kaataa smoothie lasin sijaan kulhoon ja koristella mieleisekseen. Ei siis mitään tähtitieteellistä hifistelyä, pientä viitseliäisyyttä silmän iloksi vain.


Meillä kuluu smoothieiden lisäksi erilaisia pähkinöitä päivittäin, minun lisäkseni niistä pitää myös kuopus. Käytinkin smoothien koristeluun hedelmien, marjojen ja chiansiemenien lisäksi Indiedaysin järjestämästä blogipäivästä saamiani Nutisalin kuivapaahdettuja Pepper & Salt -cashewpähkinöitä*. Suolaiset pähkinät sopivat hyvin makeahkoon smoothieen. Tosin nuo pähkinät kuluivat kyllä nopsaan ihan vain napostellessakin. Sourcream & Onion -pähkinät puolestaan sopivat mielestäni paremmin esim. kesäiseen mansikka-halloumi-kanasalaattiin.



Ei tarvinnut tätäkään smoothieta syödä yksin. Kuopus hoksasi kuvauspuuhani ja paikalle saavuttuaan kysyi, että äiti hei, onks meillä piknikki? No ei ollut, mutta sellainen me sitten lopulta tehtiin.


Tälläista kulhoon tehtyä smoothieta voi hyvin käyttää myös salonkikelpoisena kevyenä jälkkärinä. Eipähän tarvitse jännittää, onko vieras mahdollisesti jollakin trendikuurilla. Vehnättömälle, sokerittomalle tai lehmänmaidottomalle kun tässä ei ole mitään kiellettyä :). 

Mukavaa maanantaita!


/// *Nutisalin tuotteet saatu blogin kautta


12 kommenttia:

  1. Nami nami, maistuisi mullekin. Täällä nautittu nyt hiljaisista hetkistä. Oli huisketta neljä vuorokautta. Terveiset toiselta laidalta :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauttikaahan myös hiljaisuudesta, minä ainakin nauttisin ;D!

      Poista
  2. Ihanan näköinen smoothie-annos <3
    Oikein mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. OIII NamiNami <3 Näyttääää niin ihanalta <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuukin hyvältä. Suosittelen mangoa, vaikka ei mangosta hedelmänä muuten välittäisikään.

      Poista
  4. Tulipa taas postaus kuin tilauksesta; juuri viikonloppuna FB:ssa ihmettelin näitä annoskuvia ystävien sivuilla, ja nytpä olen taas kartalla ja smoothie-trendien aallonharjalla. ;) Tämä lähtee kyllä testiin, jos saisi tässä muodossa pikkuneidille menemään muutakin järkevää alas kuin smoothien ainekset. Ja annoksen ulkonäkö houkuttaa kyllä itseäkin lusikoimaan. Kiitos tästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä jos sattui oikeaan saumaan. Tämä on perinteistä smoothielasillista esteettisempi herkku, eipä paljon muuta eroa. Ihana kyllä, kun meilläkin pienempi näitä juo/syö. Nytkin tuossa tyytyväisenä juo samaista mangosmoothieta, josta jätin vain protskujauheen pois. Isomman kun saisi vielä jotenkin näitä juomaan.

      Poista
  5. Oi, miten ihanalta näyttää. Maistuisi mullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuin ylempänä totesin, helppoa ja hyvää! Ja kaupan päälle vielä ihanan kevyttä.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!