28.3.2016

JYVÄLLÄ BRITTIPÄÄSIÄISESTÄ


Easter bonnet, egg hunt ja hot cross buns. Sen verran olen oppinut brittipääsiäisestä. Pääsiäishatut askartelimme tyttöjen kanssa kotona, kun pienemmällä oli koulussa hattuparaati. Munien metsästyshän on suomalaiseenkin pääsiäisperinteiseen alkanut sekoittumaan vuosi vuodelta enemmän. Hattuparaatin jälkeen koululaiset saivat metsästää munia koulunpihalta ja eilen me järjestimme omille ja vieraiden tyttärille pääsiäispupun munajahdin erään linnoituksen raunioilla. Pikkutyypit olivat ihan innoissaan.  Näitä "kuumia ristipullia" puolestaan lapset saivat jo koulussa, niitä tarjottiin myös aamuseitsemän spinningiin osallistujille tuossa meidän salilla (en ollut siellä tosin :) ja niitä oli tarjolla myös meidän ensimmäisen pääsiäispäivän aamiaispöydässä. Rusinaisia pullan ja sämpylän risteytyksiä, joita varmuuden vuoksi ostin myös toffeella ja suklaalla höystettynä. Koulussa nämä tarjoiltiin lapsille halkaistuina ja voideltuina. Ja kylminä. Vielä on arvoitus, miksi niiden nimessä on sana hot. Pitäisiköhän ne oikeasti lämmittää? Ehkä tiedän paremmin ensi pääsiäisenä. Eihän nämä oikein hyvin menneet meidän porukassa kaupaksi, mutta maisteltu on.


Eilen valloitimme  meidän vieraiden kanssa Etelä-Walesin rantoja, tänään suuntaamme vähän ylemmäs vesiputouksille ja "vuorille". Siispä pikku hiljaa menoksi! Mukavaa pääsiäismaanantaita!///Easter bonnets, Egg hunt and Hot cross buns. That's what I've learnt about British Easter this year. 

6 kommenttia:

 1. Voit siis halkaista nuo hot cross bun'it ja laittaa grillivastuksen alle uuniin vahaksi aikaa grillaantumaan. Sitten lampimina voidellaan voilla... Nam!
  Hyvaa (ensimmaista?) brittipaasiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotain tälläistä mietinkin, kiitos infosta. Olin laiska ottaakseni selvää :). Rusinat ei oo oikein meidän suosikkeja missään muodossaan. Kuvittelin, että noi M&S:n suklaa/toffee-versiot olisi rusinattomia, mutta väärin meni. Tosi kauniita noi pullat kyllä on. Tekeeköhän jotkut näppärät näitä myös itse?

   Ja kiitos, ekaa pääsiäistä täällä tosiaan eletään :)!

   Poista
  2. Juu, ohjeita loytyy monenlaisia. BBC Food and Jamie Oliverin sivut on aika hyvia ja yleensa helpohkoja. Noi rusinat ja muut taitaa olla vahan pakollisia pahoja naissa pullissa, vaikka itse tekemallahan ne saisi jatettya pois.

   t. edellinen anonyymi

   Poista
  3. Jamie Oliverin ja BBC:n sivuille oonkin osunut monesti, kun olen googlannut jotain yksittäistä ruokalajia, täytyy tutustua niihin myös ihan kokonaisuutena. Se on tosiaan makuasia, kuuluuko rusinat pullaan vai ei, mutta suotakoon ne nyt tälläisessä brittipääsiäispullassa sittenkin :)!

   Poista
 2. Näistä on mukavaa lukea ja näyttävät hyviltä nuo hot cross bun'it. :) Mukavaa retkipäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosi kauniilta nämä pullat näyttivät minunkin mielestäni. Heti piti miettiä, kuinka tuo risti pullaan on tehty :). Ja hei kiva kuulla, että nämä kansallisuuksien/maiden erot kiinnostavat!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!