26.1.2016

AAMUKAHVILLA


Tästä alkaa tänäänkin uusi päivä. Aloevera-shotin päälle pehmeä cappuccino. Vahva espresso ja samettinen maitovaahto herättävät vuorenvarmasti. Meillä on keitelty kesästä saakka kahvit Nespresson edullisimmalla espressokoneella, johon hankin samalla Aeroccino-maidonvaahdottimen.   Vaikka kahvi voittaa mennen tullen suodatinkahvin, kahvinjuontini on kuitenkin koneen oston myötä vähentynyt yhteen-kahteen kuppiin päivässä. Liekö syynä sitten se, että suodatinkahvia tuli aina keitettyä kerralla vähän enemmän ja litkittyä vaikka ei varsinaista tarvetta olisikaan ollut, tavan vuoksi. Tässä Nespresso-tapauksessa laatu kyllä korvaa todellakin määrän. Kahviakaan ei tarvitse joka kauppareissulla kotiin kantaa, täällä nimittäin postipoika tuo kapselit vuorokaudessa ovelle saakka ja vie samalla tarvittaessa kierrätettävät käytetyt kahvikapselit mukanaan. Tosin ei me olla sitä alvariinsa juoksutettu, tässä kuussa tein toisen kahvitilauksen reilun puolen vuoden sisällä.
 


 

Ja on muuten jäänyt Starbucks-reissutkin todella harvinaiseksi koneen myötä, vaikka sellainen täällä vähintään joka kadunkulmasta löytyykin. Suosikkikahvijälkkärini White chocolate mochakin kun onnistuu nyt kotonakin raastamalla kuuman kahvin sekaan riittävästi valkosuklaata. Herkkuhetkiin mulla on myös noita makusiirappeja. Parasta kahvi on silti ihan sellaisenaan maidon kanssa.
 
Jos joku ihmettelee, mitä kävi sille meidän punaiselle Francis Francis -kahvikoneelle, jonka olen Sveitsistä aikoinaan mukanani tuonut, niin se otti ja hajosi. Väristään huolimatta se oli kyllä iso takaisku, itse kun olin juuri Sveitsin aikoina oppinut vääntämään kahvin niin työssä kuin vapaa-ajalla perinteiseen baristatyyliin ja vaahdottanut maidonkin aina sillä integroidulla sauvalla. Nespressoa tosin harkitsin jo silloin, mutta tuolloin ei kapseleita saanut vielä Suomesta, toisin kuin nyt.
 
Kuvissa näkyy myös yksi niistä Desenion pienemmistä julistevalinnoistani*. Juuri sopivan ivallinen tervehdys sillä hetkellä, kun puoliunessa tuohon koneen ääreen aamulla laahustaa :). Ja yksi kuudesta keittiöpyyhkeestä, jonka pukki minulle toi. Juu juu, KUUDESTA :D! Mikä käsitys ystävillä ja läheisillä minusta onkaan?! Niin kaunis RunoDesignin pellavapyyhe, handmade in Savonlinna, ansaitsee ihan oman mainintansa. Keittiöpyyhkeitä ei kyllä koskaan voi olla liikaa!
 
Mutta nyt, kahvia koneeseen, tytöt kouluun ja lenkille. Tänään saan harvinaislaatuisesti lenkkiseuraakin. Todella piristävää vaihtelua yksinäiseen puurtamiseen!
 
 
 
///This is the place, where my mornings usually get started. Smooth cappuccinos featuring Nespresso. After we  purchased this coffee machine in the summer I have actually been drinking less coffee than ever. Quality obviously substitutes quantity. High recommendation for Nespresso!
 
*The poster is a gift from the collaboration with Desenio.

8 kommenttia:

 1. Minulla taisi olla hetken jokin kahvikone, enkä käyttänyt sitä kertaakaan :D
  Jotenkin en vain raaskinut..
  Aamulla keitän pari kupillista, mutta muuten sitä harvemmin omaksi ilokseen edes keittelee. Meillä ei nimittäin muut kahvia ainakaan vielä juo.
  Kahvin määrän puolesta tuollainen kapselikeitin olisi siis mainio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hassu sinä!! Et raaskinut :D? No mutta kukin tavallaan, mitäpäs sitä käyttämättömiä kodinkoneita kaapeissa hautomaan. Itsestäni olisi mielenkiintoista hifistellä mutteripannuilla ja jauhaa itse papunsa, mutta käytäntö varmaan osoittaisi, ettei tulisi aina keitettyä edes sitä kupillista. Kapselit ovat helppoja, mutta niissäkin on eroja. En lähtisi mitä tahansa kapselikonetta ostamaan.

   Poista
 2. Meillä on vain tavallinen kahvinkeitin. Haaveillaan miehen kanssa kapselikoneesta, mutta siihen asti on cappucino tehtävä jauhepusseista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että tavallisella tultiin mekin toimeen ja oltaisiin varmaan tultu jatkossakin, ennen kun houkutus kävi liian suureksi. Mies kaipasi kunnon espressoa, minä cappuccinoa. Ja onhan tavallinen kahvinkeitin korvaamaton, kun isommalle porukalle keittelee. Ei tulisi isommissa bileissä mitään, jos joutuisi kupillisen kerrallaan valuttamaan kahvikoneesta. Tai sitten pitäisi palkata barista. Siispä meilläkin Moccamasteri kyllä niitä tilaisuuksia kaapissa odottelee.

   Poista
 3. Meillä on ollut muutaman vuoden sveitsiläinen Jura, automaattinen kahvikone. Ihan huippu laite! Enpä ole juuri kahviloissa lattea, ym. juonut sen jälkeen, kun hankimme koneen. Kotona saa paljon paremman erikoiskahvin ja todella paljon halvemmalla :))

  - Sirpa  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .. Ja saa vielä mukavasti istuutua omalle sohvalle ihan omaan rauhaan juuri niissä villasukissa ja lökäpöksyissä kuin haluaa :D! Olin enemmän ja vähemmän Sveitsissä vuosina 2001-2006 ja silloin oli ihan normaalia, että joka talossa oli jonkunnäköinen kahvikone, useimmiten juuri jokin täysautomatisoitu. Silloin ei Suomessa vielä paljon kahvikoneita näkynyt. Itse asiassa vasta tuolloin opin itsekin juomaan kahvia.

   Poista
 4. Täällä on tuo maidonvaahdotin hankintalistalla, taitaapi olla vain tilaustavaraa. Itselläkin tulee kahvit laitettua kapselikeittimellä silloin kun vain itselle tarvitsee, muulloin ja varsinkin silloin kun enemmän porukkaa, niin tulee keitettyä keittimellä useampi kuppi kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on vai? Täällä sitä myydään ihan hyllystä suoraan. Hankit sit täältä ;)! Sullahan ei vielä sitä kantamista ookaan :D!!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!