5.12.2015

JOULUINEN KATTAUSTEORIA


Heippahei! Täällä on menty rokkoilun jälkeen vähän tukkaputkella koulun retkellä, yökylässä, kaverisynttäreillä ja Suomi-koulussa. Jouluostoksilla, juoksulenkeillä ja jumpilla. Piti meinaan postata nämä eräässä iltapäivän hämyssä ottamani kuvat jo eilen, mutta tälle kirjoitukselle ja muulle hienosäädölle ei sitten enää ollutkaan aikaa. 
 
Ei auta jouluhöperölle, että joulu vietetään tuhansien kilometrien päässä kotoa, silti täytyy joulupöytäkin teoreettisesti kattaa ja valmiiksi mallata. Ajatuksella "Jos saisin kattaa jouluksi..". No jos saisin, niin pöydässä olisi maalattua kangasta, valkoisia pellavaisia lautasliinoja, messinkiset Zaran aterimet, kynttilöitä, havuja ja valkoisia joulun kukkia. Tämän kattausteorian  ansiosta sohvapöydällä liian pitkän varren kasvattaneet hyasintit saivat uuden elämän ja olohuoneessa viikon päivät ollut pieni joulunodotuskuusikin vähän harvennusta. Lautasliinarenkaiksi pääsisivät Rosendahlin kauniit kullatut Karen Blixen- kuusenkoristeet*, jos raaskisin niitä kuusesta ruokailun ajaksi lainata. Astiat valkoisia ja lasit lajia mummo. Nuo Tapio Wirkkalan Ultima Thule -lasit ovat itse asiassa viime vuosina muuttuneet silmissäni aina vain freeseimmäksi ja kauniimmaksi. Omassa kaapissani niitä on vain kolme kokonaista kirpparilöytöä, äidin lasivitriinissä sitäkin himottavampi kokoelma.

 
Eipä näillä en siis ihan kokonaista joulukattausta saisi edes aikaan, mutta kahdelle ainakin. Ehkäpä siis ensi viikonloppuna pyöräytän meille jonkinnäköiset pikkujoulupöperöt ja katan kauniisti edes kahdelle. Jotenkin näin joulukuussa askartelu- ja näpertelynappi menee muutenkin ihan huomaamatta päälle, neulomisen, lahjojen paketoinnin ja joulukorttien teon lisäksi täällä on joka ilta syntynyt jotain pientä piiperrystä, joulun varjolla toteutettua. Tulevina iltoina on tarkoitus kokeilla tuota lehtikultasilppua jouluisiin askarteluihin sekä toteuttaa viimein varmaan vuodenpäivät mielessä pyörinyt kankaanmaalausoperaatio, jotta voisin sitten ensi viikonlopun kahdenkattauksessa käyttää tyynynpäällisten sijaan ihkaoikeaa pöytäliinaa ;). Leivonnan saralla on myös suunnitelmia kerrakseen toteutettavaksi, mutta ensin täytyy lähettää mies Suomeen parit puuttuvat mausteet hakemaan. Luumumarmeladia sentään hoksasin tuoda itse lokakuiselta Suomen visiitiltä. Siitä syntyikin tänään reilut 30 torttua Suomi-koulun joulujuhlaan. Marmeladipurkki meni, mutta valmistaikinaa jäi, joten huomenna lupasin tyttöjen kanssa tehtailla vielä hieman erilaisia joulutorttuja.
 
Tälläistä vimmaa havaittavissa täällä, millaista siellä?
 
Leppoisaa lauantai-illan jatkoa, huomenna sunnuntaina itsenäisyyspäivän ja toisen adventin kunniaksi laitan linjoille uuden arvonnan, joten tulkaapa kurkkimaan myöhemmin huomenna, mikäli ihanat suomalaiset tuotteet kiinnostavat.
 
 
 
/// If I set a Christmas table this year, it would look more or less like this. Black and white, brass, white Christmas flowers and some small spruce or pine branches. This is just a theoretic table setting though,  no one really had the dinner at it. I think it's inspiring to fulfill my ideas, even though there wouldn't be any other use for them except the photographing.  Although we will be away for Christmas, I still might cook something christmassy next weekend and set the table at least for two or four. However, before that there will be a lot of crafting, baking and decorating in the air.
 
 
 
* Kuusenkoristeet saatu viime vuonna Rosendahlilta /// Gold-plated Christmas decoration is a gift from Rosendahl.
 

2 kommenttia:

 1. Pitkä on miehellä mausteiden hakureissu :D Mutta mitäpä hän ei vaimon puolesta tekisi !
  Minun äiti keräsi mulle melkoisen sarjan Ultima Thulea ja ne ovat käytössä ihan yhäkseen. Se on ajaton ja kaunis sarja. Sopii kivasti modernimpienkin juttujen kanssa ja nythän onkin vallalla uuden ja vanhan yhdistäminen :) Jospa sinäkin perit joskus ison sarjan <3

  Joulufiilistelyt ovat jo niin pitkällä, että jouluun liittyvät valmistelut uhkaavat jäädä tekemättä...huomenna otetaan ryhtiliike jos vaan Itsenäisyyspäivän fiilistelyltä ehditään, heh :D Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no mitäpä ei! Voihan se olla, että kyseessä on työmatka, mutta vaimo tietty laatii irmuisen bucket listin tehtävää ja hankittavaa noille kiireisille päiville :). Viime vuosina tosiaan kaikki vanhempi ja rosoisempi lasi on taas tullut suosituksi, mulle kelpais myös äidin kristallit. Suomessa asuessamme sain molempia sarjoja aina lainaan isompien kattausten aikaan. Tänne brittikotiin meille ei nyt niin suuria kokoelmia mahtuisikaan.

   Nautiskelu meinaa viedä voiton, mutta se kai onkin pääasia. Täällä melko hyvällä mallilla kaikki "pakollinen" lahjat ja kortit lähtee miehen matkassa jo kohti Suomea. Saadaan sitten parin viikon päästä tyttöjen kanssa mennä tyhjillä laukuilla :).

   Tunnelmallista itsenäisyyspäivää!!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!