29.11.2015

KOTOISAA (+ARVONTA)


Oikeastaan tällä lailla kotona maailman myrskyjä piilottelemalla, kaikessa hiljaisuudessa kynttilöitä poltellessa ja ei juuri mitään tehdessä pääsee oikeanlaiseen joulun tunnelmaan. Rauhaisasta yhdessäolosta ei kai koskaan voi saada tarpeekseen, arki koittaa aina ennen pitkää, yleensä viimeistään maanantaiaamuisin.


Tänään eimitääntekemisen ohessa kaivelin laatikoita vain oivaltaakseni, että meidän joulukoristeet jäivät 99 prosenttisesti Suomeen. Ensimmäisen adventin koristukset syntyivät siis melko vähäeläisesti. Havuilla, kävyillä  ja kynttilöillä saa silti luotua kivan tunnelman. Tähtikoristeen lisäksi löysin muutaman kauniin kuusenkoristeen, mutta ne  pääsevät esille vasta lähempänä joulua, vaikka pieni ruukkukuusi meille jo kotiutuikin loppuviikosta. Näissä on meidän pieneen kotiin ihan riittävästi joulua.

 
Meillä on siis tarkoitus lähteä joulunviettoon Suomeen sukulaisten ja ystävien luo, toivottavasti lumisiin maisemiin. Mutta silti olen  kotihiirenä pari päivää vähän kipuillut sitä, etten joulun aikaan pääsee hyggeilemään omaan kotiin, viimeistään iltaisin kaikkien kyläreissujen jälkeen. Joulu ja oma koti ovat viime vuosina nivoutuneet niin tiiviisti yhteen. Viime vuonna vietimme aatonkin kotonamme. Mutta eiköhän ne myöhäiset yöt viltin alla suklaata syöden ja glögiä juoden toteutune muidenkin sohvan nurkassa. Rakkaat ihmiset ympärillä voittanee sitten lopulta kuitenkin sen, missä oikeastaan olemme. Nyt onkin sitten jopa luvallista nauttia joulun tunnelmasta kotosalla hyvissä ajoin, eikö?
 
 
Ensimmäisen adventin kunniaksi ajattelin järjestää teille lukijoille pitkästä aikaa arvonnan. Arvonta oli mielessäni jo kesällä blogin saavuttaessa kolmen vuoden rajapyykin, mutta se sitten jäi johonkin. Teitä lukijoita on tullut linjoille aina vain uusia, vaikka osa on varmasti myös nostanut kytkintäkin aikojen kuluessa. Kiitos siis siitä, että jaksatte aina vain lukea näitä päivittäisiä kevyitä sisustuspainotteisia juttuja ja joskus jopa jättää  kommentin. Tämä juttu onkin ihan vahingossa blogitaipaleeni 500. postaus!  Osa teistä olisi varmasti kiinnostunut vain tästä meidän uudesta elämästä Walesissa ja kaipaisi enemmänkin kuulumisia ja kuvia koko perheestä luettavakseen ja osa sitten lukisi puhtaasti sisustuspainotteista blogia, joku kaipailee ehkä enemmän DIY-juttuja ja leipomista. Itse olen päätynyt sitten tekemään blogista aivan oman näköiseni  sekoituksen, sisustuspainotteisesti kuitenkin, ja kirjoitella aina siitä, mikä milloinkin inspiroi.  Omasta elämästäni kerron myöskin kevyesti, liian henkilökohtaista en siitä missään nimessä halua tehdä. Jonkun mielestä toisaalta jo oman kotinsa kuvaaminen julkisesti on aivan liian henkilökohtaista. Muistuttaisin teitä lukijoita kuitenkin myös siitä kriittisestä lukutaidosta. Vaikka kuvaankin täällä tyynynpäällisiä ja kynttilöitä, ei koko elämäni olen niiden pöyhimistä tai sytyttelyä. Olen kuullut jonkun erehtyneen niinkin uskomaan. Arjen estetiikka on silti minulle tärkeää, toisinaan vauhdissa havaittu, toisinaan tarkoituksella aseteltu. Tämä blogi näyttää siis vain ohuen siivun meidän elämästä, ei anna tyhjentävää selostusta siitä. Blogi ja sen myötä myös valokuvaus ovat harrastuksiani, mukavaa ajanvietettä vangita pieniä kauniita hetkiä, jotka ehkä muuten jäisivät ilman huomiota. Ja samalla voin jakaa niitä teidän muiden samankaltaisista asioista nauttivien ihmisten kanssa. 
 

Arvottavaksi valitsin yhden lempikynttiläni ja -tuoksuni. Skandinaviskin tuoksukynttilöihin ja huonetuoksuihin voin sanoa olevani jo aivan koukussa. Tuoksut ovat omaan makuuni just eikä melkein ja lasipurkit kaiken kukkuraksi kauniita. Kynttilän palettua loppuun olen löytänyt lasipurkeille useitakin uusia käyttötarkoituksia. Ne käyvät hyvin tuikkukupista, pienestä maljakosta, kynä- tai meikkipurkista, you name it. Arvontapalkinto musta KOTO-tuoksukynttilä viestittää myös sitä kotihiirien ilosanomaa: No place like home.
 
Osallistut  KOTO-tuoksukynttilän arvontaan jättämällä kommentin alle, toisen arvan saat jos olet blogini kirjautunut lukija Googlen lukijaraadin kautta. Voit toki liittyä lukijaksi myös arvonnan aikana. Kerro kommentissasi, mistä aiheista pidät blogissani eniten. Postaustoiveet, risut ja ruusut ovat myös tervetulleita. Niiden avulla pääsen tässä hommassa aina eteenpäin. Muistathan laittaa kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi, jotta saa sinuun yhteyttä voiton osuessa kohdalle. Arvonta-aikaa on poikkeuksellisesti kolme viikkoa 20.12. saakka ja postitan palkinnon sitten Suomeen saavuttuamme. Arvonta on tällä kertaa voimassa vain Suomessa asuville lukijoilleni.
 
Tunnelmallista ensimmäisen adventin iltaa ja arpaonnea!!
 
PS. Joko luit aamuisen juttuni aamupalalta?
 
 
/// No Place like home, is there? Some still life of our advent decorations today. Scented candles and diffusers of Skandinavisk have become my favourites. After using the candle, I've found many other purposes for the glass itself. It's perfect for tealights, make ups, flowers, anything,  you name it. Give away is this time only for my Finland-living readers, but stay tuned, there's something coming also for all the readers later in December.
 
 

99 kommenttia:

  1. Tykkään lukea kaikista sisustukseen liittyvistä jutuista ja näin saada ideoita omaan sisustukseen maustettuna omilla jutuillani.
    Kahdella arvalla mukaan.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Kyl ne sisustusjutut on mun mieleen :)
    Kahdella makana!

    Päivi Kupla Tupla

    VastaaPoista
  3. Kahdella arvalla mukana. Sisustusjutut ovat minun mieleeni, toki kirjoitat mukavasti muistakin asioista, joita ihan mielikseen lukee.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  4. Mie tykkään sisustusjutuista ja muutenkin aivan kaikista jutuista mitä sie tänne postailet :)
    kayperemmalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  5. Pidän noista kynttilöistä kovasti! :) Ja sisustusjuttu on lemppareita

    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Kaikki DIY -jutut kiinnostavat eniten ... Yhdellä arvalla mukana ... ;o)

    VastaaPoista
  7. Sisustusjutut seka erilaiset leivontajutut kiinnostavat. Kahdella arvalla mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  8. Blogisi koknaisuudessa on ihana ja mielenkiintoinen. Kovasti kiinnostaa sisustus ja leivonta aiheiset jutut.
    Kahdella arvalla mukaan arvontaan.
    texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  9. Todella mielenkiintoinen blogi kaikinpuolin, mutta eniten kiinnostaa leivonta sekä DIY-jutut. :) Yhdellä arvalla mukana!
    veera.e.jokinen@gmail.com

    VastaaPoista
  10. DIY:t ovat kiinnostavimpia, koska olet niin taitava. Mukana yhdellä arvalla :)

    VastaaPoista
  11. Mua kiinnostaa eniten sisustus ja DIY-postaukset :) mulla on yksi arpa!

    VastaaPoista
  12. Kahdella arvalla mukana. Sisustusaiheiset jutut ovat kiinnostavimpia, niistä saan yleensä eniten inspiraatiota :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  13. Kahdella arvalla mukana !

    Sisustus jutut ovat minusta todella kiinnostavia ja itselle aiheellisia tällä hetkellä. ( Ja varmaan jatkossakin nyt kun olen rakastunut sisustamiseen.)

    napamassu@outlook.com

    VastaaPoista
  14. Tämä blogi on just hyvä tällaisena! Toki sisustusjutut erityisesti kiinnostaa, mutta on myös kiva lukea teidän kuulumisista vieraassa maassa:-) Kahdella arvalla mukana arvonnassa.

    kohtikotisaarta(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Ihana arvonta. Pidän blogissasi sisustus- ja diy-jutuista mutta myös teidän perheen kuulumisista. Kahdella mukana. johannaliina@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Ihana arvonta. Pidän blogissasi sisustus- ja diy-jutuista mutta myös teidän perheen kuulumisista. Kahdella mukana. johannaliina@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Eipä tuohon joulutunnelmaan kyllä enempää tarvita kuin tuo sun asetelmasi, Hanna. Kaunista ja tunnelmallista.

    Osallistun kahdella arvalla kivaan arvontaan. Älä muuta mitään. Täähän on sun blogi. <3

    VastaaPoista
  18. Blogisi inspiroi minua kauniilla skandinaavisella sisustuksella. Noista tuoksukynttilöistä olen haaveillut joten jospa onni suosisi :) henna.tirkkonen@outlook.com

    VastaaPoista
  19. DIY/askartelujutut kiinnostaa eniten! Yksi arpa -> syysmuumi@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Sisustus jutut on aina kivoja, niistä saa vähän inspiraatiota ja ideoita. Yhdellä arvalla mukana! 😊

    VastaaPoista
  21. Ihana asetelma <3 niin kaunista! Kyllä se on vain niin, että tykkään kaikista jutuistasi. Ihan siitä perhe-elämästä, kuin sisustuksesta ja diy-jutuista <3 Kahdella arvalla mukaan arvontaan, jonka palkinto on kyllä niin minunkin mieleen!!!

    VastaaPoista
  22. Pidän monipuolisesti eri aiheista. Ja sulla on tosi kauniita kuviakin. :) Kahdella mukana. piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Ihana postaus ja kiva arvonta! Ja ihana blogi! <3 Mä tykkään sun kaikista jutuista; musta nuo kaikki kuuluvat Pastellimajaan ja tekevät siitä juuri omanlaisensa.

    Mukana myös arvonnassa! Mulla Lagermassakin on muuten julistearvonta! :-)

    VastaaPoista
  24. Sisustusjutut suosikkeja täälläkin! Toki myös ihan tavalliset arkiset postaukset. Mukaan arvontaan. :)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  25. Kauniit maisemakuvasi ja elämä siellä sekä sisustusjutut. Kahdella mukana.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Sisustuspostaukset ja kaikki diy-jutut ovat mieluisaa luettavaa :)
    cherrycloud@luukku.com

    VastaaPoista
  27. Tällainen monen aiheen-blogi on mieleeni :) kahdella tavoittelemaan voittoa. Syvalta.Sanna@Gmail.com

    VastaaPoista
  28. Tällä hetkellä kiinnostaa Wales jutut kun sinne ootte muuttanut ja olen joskus nuorena tehnyt pienen pyrähdyksen Walesiin.
    Yhdellä arvalla.
    mimosa.mammikoura@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Kaikki kuulumiset, mikään ei jää lukematta! Reseptit ovat minun makuhermojani miellyttäviä, aina! Kahdella arvalla mukana.

    VastaaPoista
  30. Itsetehdyt jutut ehkä tulee luettua kaikkein tarkimmin, sisustusjutut tulee heti perässä :).
    Kahdella arvalla mukana

    VastaaPoista
  31. Sisustus tai ruoka.. hmm, ruoka taitaa viedä voiton :)

    Kahdella arvalla mukana!

    jolannian@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Kahdella arvalla koittamassa onneani ihastuttavassa arvonnassa. Ei ole kotia parempaa paikkaa. Tykkään kevyestä tekstistä ja kauniista kuvista. Ei kannata ottaa niin mitä muut haluavat vaan mikä itsestä tuntuu parhaimmalta. Ei elämää kannata blogiin reposteltavaksi heittää. Tekee mistä itse tykkää, välillä se on sitä tyynyjen pöyhintää. Ihanaa on ollut seurata matkaanne maailman toiselle puolelle.

    VastaaPoista
  33. kahdella arvalla mukana.
    sisustus jutut kiinnostaa eniten.
    kikke at live.fi

    VastaaPoista
  34. Yhdellä arvalla mukana, aihepiiri kiinnostaa.
    t. mallukka
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  35. Sisustusjutut ja diy-jutut kiinnostaa eniten :) Mutta muitakin juttuja luen mielelläni, sillä blogisi on kokonaisuudessaan todella ihana ♥
    Kahdella mukaan!

    VastaaPoista
  36. Nämä kuvat.... <3 Ihania! :-) Aivan ihania! :-) Nuita kynttilöitä olen niin ihastellut myös! :-)
    Täten: sisustus jutut ovat todella mieluisia :-)

    Kahdella arvalla mukana! :-)

    VastaaPoista
  37. Yhdellä arvalla mukaan kivaan arvontaan! :) Sisustusjutut kiinnostaa erityisesti, myös reseptivinkit ja diy-jutut.
    -johanna.ronkkonen@gmail.com-

    VastaaPoista
  38. Mä tykkään sun sisustusjutuista, mutta kyllä Walesiin muuton jälkeen se paikallinen kulttuuri on alkanut kiinnostaa kovasti. Olen itse asunut Englannissa vuosia sitten, joten koen maan kulttuurin omaa sydäntä lähellä olevaksi. Ihania juttuja! Kahdella mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  39. DIY-ohjeet, sisustusjutut ja kuulumiset.
    Kaksi arpaa kiitos.
    vaatehuttuja(@)gmail.com

    VastaaPoista
  40. Sistustus, diy ja ennenkaikkea kivat valokuvat on mun mieleen :) mukana kahdella arvalla :)

    VastaaPoista
  41. Sisustusjutut kiinnostavat minua ja kauniit kuvat, niitä sinulla aina onkin! :) Kahdella arvalla mukana :)

    VastaaPoista
  42. Yhdellä mukana arvonnassa:)
    sanameris (a) luukku.com

    VastaaPoista
  43. Omia lemppareita on ehdottomasti sisustusjutut ehdottomasti! :) Kahdella arvalla mukana.

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Monipuolisesti pidän kaikista mutta parhaita ovat tuunaus jutut! :) kaksi arpaa.

    hemantinde@hotmail.com

    VastaaPoista
  45. Pidän ehdottomasti eniten sisustusjutuista ja tunnelmallisista kuvistasi!
    yksi arpa1
    arja.katariina@hotmail.com

    VastaaPoista
  46. ihana monipuolinen blogi!tykkään!=)yksi arpanen.
    T:Jutska
    pilkku10@hotmail.fi

    VastaaPoista
  47. Kaksi arpaa. Tykkään lukea ennen kaikkea sisustukseeen liittyvää, mutta myös kaikki muu käy.
    pia_turunen@luukku.com

    VastaaPoista
  48. Kahdella arvalla mukana. Sisustusjutut kiinnostavat, koska olemme muuttaneet ja sisustus en vielä kesken :)
    66aurinkoinen@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Sisustusjutut ja kuvat ovat parasta :)
    nelliina(@)yahoo.com
    yhdellä arvalla mukaan

    VastaaPoista
  50. Sisustusjutut on parhautta, mutta kaikista jutuista kyllä tykkään :) Lukijana kahdella arvalla mukana.
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Sisustusjutut on parhautta, mutta kaikista jutuista kyllä tykkään :) Lukijana kahdella arvalla mukana.
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  52. Sisustus- ja diy jutut ovat mielenkiintoisimpia :)
    Yhdellä arvalla mukana! :)

    ojala.saija@gmail.com

    VastaaPoista
  53. Sisustusjutut ehdottomasti on mun mieleen. Mukana yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
  54. Sisustusjutut ehdottomasti on mun mieleen. Mukana yhdellä arvalla.
    visunen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  55. TYkkään lukea blogiasi kun itse olen puoleksi britti, asun Suomessa, mutta rakastan katsella maisemia teidän maisemista :) tulee kotoinen fiilis, mut samalla myös vähän haikeus.
    mukana yhdellä arvalla.
    rouvaleppanen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  56. Uutena lukijana en vielä osaa sanoa, mitä kaipaan. Vanhoja postauksia pitäisi ehtiä selailemaan.

    Kahdella arvalla mukana :)

    VastaaPoista
  57. Kahdella mukana! Tykkään tosi paljon katsella kauniita kuviasi, jotka miellyttävät kovasti esteettistä silmääni.
    Kauniita asetelmia ja kokonaisuuksia on kiva katsella.

    Terkuin, Mira
    Prinsessajuttu -blogista

    VastaaPoista
  58. Minulle valokuvat ovat tärkeitä. Nyt tietysti Englannin maisemat, mutta myös lasten koulujutut. Tykkään leivontjutuista myös. Oikeastaan kaikki käy :)
    kahviajakanelia@luukku.com

    VastaaPoista
  59. Tunnelmallista joulun aikaa teidän perheelle! <3 Sisustusjutut ja leivontavinkit kiinnostavat. Teidän perheen kuulumisia myös kiva lukea. Terkuin, Sanna (tutusta talosta ;))

    VastaaPoista
  60. Ihanaa joulun odotusta vietetään täällä... Koti bloggauksia on kiva lukea
    2 mukana bikkenpilttuu@hotmaiil.com

    VastaaPoista
  61. Sisustus-, leivonta- ja DIY-postauksen ovat lemppareitani, mutta oikeestaan kaikki käy. Kahdella arvalla mukana! oona.telkki(at)luukku.com

    VastaaPoista
  62. Kiitos kaksi arpaa!
    Kaikki juttusi ovat mielen kiintoisia. Terveiset toiselta laidalta

    VastaaPoista
  63. Sisustusinspiskuvat ovat parasta! Osallistun arvontaan!
    holopainenveera at gmail.com

    VastaaPoista
  64. Sisustuskuvat on aivan ihania. Kahdella arvalla mukaan

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  65. Mä tykkään katsella kuvia ja mitä enemmän sun kuvissa on väriä, sitä enemmän tykkään. Nykyään ehdin turhan harvoin lukea blogeja, mutta lähesä aiheesta riippumatta käyn kuvat katsomassa. Tässäkin arvonnassa olen kahdella mukana. :)

    VastaaPoista
  66. Sisustusjutut kiinnostaa:) yhdellä mukana.
    minnaliukkonen@suomi24.fi

    VastaaPoista
  67. Mukana arvonnassa! Muoti kiinnostaa ja vaatekaapin sisältö.

    dennen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  68. Diy-aiheet ovat minusta parhaita!
    Kahdella arvalla mukana!
    marsar69@luukku.com

    VastaaPoista
  69. Olen mukana yhdellä arvalla. Tykkään eniten DIY- ja sisustusjutuista. :)

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Kaikki sisustukseen liittyvät postaukset kiinnostavat. Kahdella arvalla mukana!
    -Jutta

    juttawargelin@gmail.com

    VastaaPoista
  71. Kahdella mukaan! Sisustusvinkkejä on aina mukava lukea! :)

    VastaaPoista
  72. Kaikki sisustukseen liittyvä kiinnostaa..yhdellä arvalla mukana :)
    piariikka1@gmail.com

    VastaaPoista
  73. Kahdella arvalla mukana. Tykkään blogistasi juuri tällaisena.

    VastaaPoista
  74. Kahdella arvalla mukana. Sisustusaiheiset postaukset kiinnostavat eniten.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  75. Sisustuskuvat ovat parhaita! :)

    xevex82(at)gmail.com

    VastaaPoista
  76. Kahdella arvalla mukana! Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
  77. Sisustusjutut kiinnostaa:) Yhdellä arvalla mukana. nmpnetti.com@jippii.fi

    VastaaPoista
  78. Sisustusjutut on parhaita, varsinkin jos niissä on suomalaista tekemistä mukana. Yhdellä arvalla mukana.
    katri.vaatainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  79. Yhdellä arvalla mukana. Mukava lukea blogiasi!
    silja.tikansalo@gmail.com

    VastaaPoista
  80. Yhdellä mukana! Sisustus- ja diyjutut kiinnostaa.
    vahleen@gmail.com

    VastaaPoista
  81. Yhdellä arvalla osallistun. Tykkään eniten DIY-jutuista :)
    muistan [at] hushmail.com

    VastaaPoista
  82. Tykkään sinun sisustus ja arki kertomuksistanne siellä Englannissa :)
    Kahdella arvalla mukana.

    VastaaPoista
  83. Sisustusaiheiset jutut ja kivat kuvat kiinnostavat.
    t. mallukka
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  84. Englantiin liittyvät jutut on kiinnostavia ja olen tykännyt erityisesti hienoista maisemakuvista.
    Osallistun yhdellä arvalla.
    T:Mikko
    mikkof (at) netti.fi

    VastaaPoista
  85. Tykkään koko paletistasi eli suloinen sekamelska miellyttää ;)! Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  86. Uusi lukija joten tässä vasta katsellaan :) yhdellä arvalla mukana. slaurila85atgmail.com

    VastaaPoista
  87. Olen kiinnostunut eniten DIY-aiheista, vaikka luen melkein mitä vaan muutakin mielelläni.
    Yhdellä arvalla mukana.
    scooter (at) netti.fi

    VastaaPoista
  88. Sisustus, DIY ja kaikki kaunis saa mielen huokaamaan <3
    Arvalla mukana ,
    helieli73@gmail.com

    VastaaPoista
  89. Sisustus ja diy jutut kiinnostavat eniten, niistä saa inspiraatiota omaan kotiin..
    Kaksi arpaa mukaan. henhenhenna@gmail.com

    VastaaPoista
  90. Sisustus- ja DIY-jutut kiinnostavat eniten. Alunperin eksyin blogiisi lastenhuoneen sisustusinspiraatiota etsien, joten se aihealueena on erityisen lähellä sydäntä.

    Kahdella arvalla osallistun!

    ansamaria33(a)gmail.com

    VastaaPoista
  91. Yhdellä arvalla mukana ja kaikki kelpaa luettavaksi!
    Tiina P
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  92. Kahdella arvalla mukana :) Eniten tykkään lukea sisustukseen liittyviä postauksia :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  93. Kaksi arpaa :) Uusien sisustustavaroiden esittelyt ovat mieleeni, sillä niistä saa hyviä vinkkejä :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  94. Yhdellä arvalla mukana ,luin joulukakkusi koristelu ideoita ,tosi hienoja
    tyttiklemetti@luukku.com

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!