11.9.2015

PERJANTAIGARDEROBI JA KOTIÄITIKIPUILUA


Myöhäistä perjantai-iltaa! Täällä on ollut aika mukava perjantai. Pienemmänkin koulun aloituksen myötä olen saanut nyt kahtena aamuna pari tuntia omaa aikaa. Aivan taivaallista. Olin jo kauan sitten päättänyt käyttäväni nämä aamut urheiluun. Ettei illalla tarvitse sitten arpoa miehen kotiuduttua, että jaksaisko vaiko eikö jaksais. Miten hyvä fiilis syntyykään, kun arkisena aamuna on kymmenen jälkeen jo treenit tehtynä. Loppupäivä aikaa ja treenin jäljiltä erityisesti hyvää mieltä ja energiaa kaikelle muulle.
 
Olen päättänyt pyristellä irti siitä ajoittain vaivaavasta suorittajaihmisen huonosta omatunnosta, että munkin pitäis olla töissä. Kun kaikki muutkin ja että mitähän ne ihmiset oikein ajattelee, kun tällä lailla kotona lorvailen. Mutta silti täytyy myöntää, että pieni, eikä niinkään pieni kateuden pistos käväisee mielessä, kun joka aamu näen nuo sydämelliset opettajat selvästi lempihommissaan ottamassa lapsia vastaan. Minunkin pitäisi vaihtuu tunteeseen minäkin niin haluaisin. Muistelen entisiä oppilaitani ja tulee lämmin mieli, vaikka ei aina niin kuin Strömsössä mennytkään. Silti ne mulle vielä haluaa skypetellä koulusta. Sitten taas muistan, mikä on mun rooli tänä vuonna. Olla erityisesti noiden omien pikkuruisten tuki ja turva, rento ja kiireetön äiti. Kerrankin aina kotona, se tuntuu uskomattoman hyvältä ja tärkeältä. Nyt on jo olosuhteidenkin pakosta hyvä näin, töihin ehdin vielä kyllä.
 
 


Mutta sitten, aamutreenien ja kipuilun kautta vaatekaappiin. Syksyn varalle sinne on kertynyt parit jutut. Vaikka kesää on täälläkin vielä vähän jäljellä ja auringon paistaessa sää tuntuu melkein helteiseltä, niin silti Espanjasta jemmattujen chinojen syksyinen vihreä tuntuu ajankohtaiselta. Sopivat kivasti valkoisen yläosan kanssa. Postilaatikosta taas löytyi muutama päivä sitten kaunis sinipohjainen kukkahuivi, jollaista olin jo pitkään etsinyt. Huivi on SOL 13 -Millan käsityötä. Ihan uniikki laatuaan ja niin kiva kolmio kaulalle kiepautettavaksi. Pallerot tuo oman hauskan juttunsa siihen. (Huivi olisi oikeasti ihan justiinsa ihana opehommiin!)Tälläisellä varustuksella mentiin siis tänään lenkin jälkeiseen loppupäivään.Viileään tuuleen vielä neuletakki lisäksi.

 

Ja niin kuin kuvista näkyy, olen saanut viimein myös entisestä kodista tutut Muuton Dotsit ja Hayn Gym Hooksit seinälle. Makkarin tyhjälle seinänpätkälle siirsin myös kaveriksi Iina Vuorivirran Vino-peilin ja nuo paikkaa vailla olevat säilytyslaatikot näyttävät siltä, kuin olevinaan kuuluisivat asetelmaan. Pallerot ja rinkulat kiinnitin reikiä välttääkseni taas taulutarroilla kiinni ja hyvin ovat seinällä pysyneet!

Nyt kiristää chinojen nappi sen verran, että taidan lähteä sängyn pohjalle sulattelemaan. Keräilin nimittäin tänään vaimopisteitä ja kokkasin perjantai-illan kunniaksi jotain muuta kuin makaronilaatikkoa. Menusta ehkä lisää huomenna.

Ennen sitä, näiden monien monituisten ajatusten siivittämänä, mukavaa viikonlopun aloitusta! Meillä ei ainakaan ole sen kummempia suunnitelmia. Vielä.
 
PS. Poistin nämä kuvat ja postauksen jo päivällä. Koska housut olivat niin ryppyiset. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin. Tähänkö ollaan tultu, että housutkin täytyisi näitä juttuja varten silittää? Ihan oikeasti olin ne kyllä olevinaan jo kertaalleen silittänyt, mutta en nähtävästi turhan tarkasti :D.
 

12 kommenttia:

  1. Hih, just äiti sanoi täällä käydessään, kun esittelin jotain SOL13-tuotetta, että "Hannan pitäis nyt olla täällä ja kirjottaa tosta sinne blogiin!" :D Mistäköhän se senki keksi! Mut nyt se voi lohduttautua sillä, että posti kulkee nähtävästi Walesiinki saakka :). Voikaa hyvin ihanat!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hassu äiti :)! Mutta ovat kyllä niin herkullisia nämä SOL-13 jutut ja Millalla loistavia ideoita, että mielellään niistä kirjoittaa. Meidän tytöilläkin ois parit kivat Millan tekemät jutut, jotka ovat lahjaksi saaneet. Wales on totta tosiaan valloitettu :)! Hyvin voidaan kiitos, siellä myös joohan <3!

      Poista
  2. Onpa ihana kokoelma nappeja ja koukkuja! <3 Kivalta näyttää myös alkusyksyinen garderobi. Aurinkoista lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nin isossa ryhmässä ne eivät oo koskaan olleetkaan meillä esillä, vaan kolmeen huoneeseen ripoteltuna. Aika inspiroiva tuollaisena rykelmänä ripustaa kaikenlaista esille. Sopivan rennosti kohti syksyä, lämpimissä sävyissä.

      Poista
  3. Sulla on kiva blogi, löysin tänne vähän aikaa sitten ja jäin heti seuraamaan. Tosi kauniita kuvia ja kiva asu, enkä kyllä olisi kiinnittänyt ryppyihin mitään huomiota, jos et olisi niistä maininnut. Paljon mielenkiintoisempaa sitä paitsi kun kaikki ei ole niin siloteltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi, tervetuloa mukaan meidän menoon!! Ja totta, vähän pitää näkyä elämä edes housujen rypyissä :)!

      Poista
  4. Älähän kipuile siellä! Nyt nautit ainutlaatuisesta elämäntilanteesta näin ja vielä sinullakin on omat oppilaat ja kohtaamiset edessä. Ihan varmasti! Uskomatonta että nuo gymit ja dotsit pysyy noilla tarroilla, miekin laitan seuraavat noin. Sopivat paremmin tällaiselle mielensä vaihtajalle kun ei poraa aina reikiä! Ja huivi on ihana! Suloiset virkatut pallerot huivissa! Täälläkin koukulla virkatut pallerot M:n pompuloihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta, toivottavasti! No eikös olekin oivallista käyttää noita tarroja. Vuokraisäntä varmaan ulkoa päin kauhistelee, että oon mennyt sen seinät reiíttämään :). Pitäs itsekin laittaa koukulle tai puikolle jotain syksyn kunniaksi.

      Poista
  5. Ihanat nuo hooksit ja dotsit! Ja kaunis asu alkusyksyn päivään :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jossu! Mukava viikonloppu meillä olikin, ihan kotosalla. Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  6. Mukava lukea sinun pohdiskeluja, kun ollaan niin samankaltaisessa tilanteessa. Sanoisin, että nauti vaan vapaasta, töitä ehtii kyllä tehdä vielä vaikka kuinka paljon. Itselläni ei ole (vielä) ikävä töihin, mutta kyllähän se mietityttää, miten aikansa saa kulumaan sitten kun työt lähtee päiväkotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin taidetaan olla. Ja nautin. Tänäkin aamuna muistutin taas itseäni, että sehän on vähän niin kuin vapaapäivä taas, kun aamulla ärsytti väsyneenä herätä :). Tekemistä kyllä keksin, aamupäivät menee ihan jo treenatessa ja asioita hoidellessa, niin ei tarvitse tyttöjä sitten mukana roikottaa. Koitahan sinäkin keksiä kivoja juttuja omiin hetkiisi!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!