30.9.2015

DESIGNJUNCTION LONDON 2015 // EXHIBITIONS


Viime viikolla Lontoossa vietettiin Design Festival -viikkoa ja ympäri kaupunkia järjestettiin satoja erilaisia designiin liittyviä tapahtumia: näyttelyitä, pop-up kauppoja, luentoja, workshoppeja ja messuja. Itse pääsin osallistumaan viime viikonloppuna Designjunction- näyttelyyn ja pop up -myyjäisiin. Aiempaa kokemusta minulla oli vain Habitaresta, joten odotin tältä tapahtumalta samantyyppistä tunnelmaa, mutta ehkä vähän isommassa mittakaavassa. Toisin kuitenkin jouduin toteamaan. Designjunction oli tehty kahteen historialliseen rakennukseen, The Collegeen ja The Victoria Houseen, joiden vanhat ja näyttävät industrial-henkiset tilat tarjosivat aivan mielettömän upean taustan nykyajan muotoilulle. Samalla konseptilla Designjunction näyttelyitä järjestetään Lontoon lisäksi myös Milanossa ja New Yorkissa. Messukeskusmainen tunnelma oli tästä tapahtumasta kaukana. Näytteillepanijat oli valikoitu tarkasti ja joukkoon mahtui monia klassikon maineen saaneita brändejä, mutta myös monia tuoreita nimiä designin alalla. Suomalaisena kiinnitin tietysti huomiota siihen, ettei joukossa ollut suomalaisia näytteillepanijoita, mutta tanskalaisia ja ruotsalaisia kyllä. Erityisen viehättynyt olin juurikin brändeistä ja nimistä, joista en ollut koskaan aiemmin kuullut ja tuotteista, jotka näyttivät silmissäni tuoreilta. Tai esimerkiksi viimeisen kuvan tapauksessa TON-osastolla, jossa ei ollut yhtään sisustslehdistä ja -blogeista tuttua "TON-tuolia" esillä, vaan monta muuta kyseisen brändin tuolia, joista en ollut koskaan kuullutkaan. Valaisimet olivat erityisen suuressa roolissa tämän vuoden näyttelyssä ja niistä oli loihdittu myös rappukäytäviin kaunista tilataidetta.

Kokemuksena näyttely oli vaikuttava ja suurelta osin varmasti näyttelyn saamien puitteiden vuoksi. Päätin jättää yksityiskohtaisemman selonteon eri brändeistä ja tuotteista väliin ja antaa kuvien jälleen puhua puolestaan. Jos haluatte lisätietoa joistakin kuvien tuotteista, annan sitä mielelläni kykyjeni mukaan. Mutta tässäpä olisi Lontoon Designjunction 2015 minun silmin: tiloja, hetkiä, muotoja, värejä, yksityiskohtia, kokonaisuuksia ja taitavia stailauksia.

 


Mitäs tykkäsit? Itse ainakin totesin, että ei me siellä Suomessa  mitenkään takapajulassa sisustustrendien kanssa olla, ennemminkin päinvastoin. Kuparia ja messinkiä näkyi paljon, samoin nahkaa ja puuta, geometrisiä muotoja, mustan ja valkoisen rinnalla kirkkaita värejä tai tummempia jalokivisävyjä. Kaktukset viherkasveina nousivat myös esille monen osaston stailauksessa. Täytyy sanoa, että joukkoon olisi kyllä hienosti istunut Saanan ja Ollin, Marimekon, BEdesignin tai jonkun muun laadukkaan suomalaisbrändin osasto.
 
Palaan Designjunctioniin vielä Pop up -myyjäisten merkeissä, sieltäkin tuli muutama kuva mukaan otettua. Sitä ennen tartun hetkeksi imuriin, voisikos sitä syntymäpäiviään hohdokkaammin viettääkään :)!/// Last weekend I covered the Designjunction in Holborn, Central London. The event was a part of the London Design Festival, which was made up of hundreds of events taking place across London. The Designjunction had two different venues: The College for Exhibitions and The Victoria House for pop-up shops. Old industustrial buildings gave a fascinating backdrop for contemporary design, classic brands and some newer labels. I was impressed. I still have some pics from pop-up event to show, so I'll return to the topic later on.
 

4 kommenttia:

 1. Kuvista huomaan, että aivan mahtavia valaisimia olet nähnyt <3
  Kivaa keskiviikko iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyssä olikin esillä juuri erityisen paljon valaisimia. Ja mikä tietysti mielenkiintoisinta, suurin osa sellaisia, joita en ollut ennen nähnyt.

   Poista
 2. Wau mitkä puitteet, on varmasti riittänyt ihmeteltävää! Ja bongasinpa jotain suomalaistakin eräältä pöydältä. ;) Oletpa muuten rohkea kun oot lähtenyt itseksesi seikkailemaan Lontooseen, vieraassa maassa tuntuu aina turvallisemmalta jos on joku mukana matkassa. :)
  - A(nu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuneesta syystä tuo kuva valikoitui tähän postaukseenkin :). Minä olenkin ollut aina tälläinen yksinseikkailija, matkasin joskus kuusi viikkoa Australiassakin aivan yksin + tietysti kaikki työreissut Sveitsissä. Vaikka yhdessä ystävän tai perheen kanssa matkaaminen onkin mukavaa, yksin matkaamisessa olen kokenut parhaaksi sen, että ei tarvitse tehdä kompromisseja. Voi mennä sinne, minne mieli vie, tai olla menemättä ja pysähtyä vain paikoilleen ihmettelemään maailman menoa ja ohikulkevia ihmisiä. Tosin nuorempana yksin matkatessa matkan varrelta löytyi aina uusia kavereita vähintään päiväksi :).

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!