17.7.2015

KESÄN SUOSIKKIHERKKU


Viime aikoina olen leiponut onnettoman vähän. Yksi pavlova, yhdet mufarit ja sitten tämä tyttöjen kouluun pääsyn kunniaksi leivottu britakakku. Siinä kesän saldo. Ehkä parempi välillä vähemmilläkin herkuilla, vaikka itse leipominen ja leivonnaisten koristelu mieleistä puuhaa onkin.
 
Tein britan tällä kertaa pyöreäksi. Kahden munan taikinalla tuli melkoisen ohuet kerrokset. Yksi isompi ja kaksi pienempää. Väliin kermavaahtoa ja reilusti marjoja - mansikoita, vadelmia ja karhunvatukoita. Oon niin iloinen, kun noita karhunvadelmia saa täältä niin edullisesti. Niitä itse asiassa kasvaa ihan tuossa meidän leikkipuistoreitin varrellakin, mutta luonnonvaraisten kypsymistä saadaan vielä odotella. Nyt saimme sekä marjat että pionit samalla reissulla Cardiffin kauppahallista. Eikä maksanut paljon mitään.





Me ollaan vietetty täällä alkupäivä tyttöjen kanssa ihan kotosalla. Jospa otettais kohta bussi ja seikkailtas linnanpuistoon ulkoilemaan iltapäiväksi. Esikoinen haluaa samalla parantaa palasen maailmaa ja kerätä pussiin roskia! Illaksi lupailin pyjamabileitä - vaahtokylpyä, kynsienlakkausta, leffaa ja Candy Kingiä. Ehkä mulle lasillinen kuplivaa. Isi-ihmisellä kun kuulemma venyy ilta pitkäksi. Kutkuttaisi kyllä myös soveltaa yhtä ihanaa custard-reseptiä, jonka täkäläiseltä kaveriltani sain. Vaikka sitten viemisiksi huomisille synttärijuhlille, jonne lahjatoiveena on jotain itsetehtyä herkkua. Se siitä herkuttomuudesta!
 
 
Mites siellä viikonloppu käynnistyy? Joensuussa ainakin rokataan ja Porissa jazzataan.
Ihanaa perjantaita ja hauskaa festaria sinne suuntaaville!

10 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköinen kakku. Alkoi ihan tekemään kermaa ja marjoja mieli.

    VastaaPoista
  2. Nää marenki-kerma-marjaherkut on pakollisia kesäherkkuja! Hyvä tulee jo vaikka kaupan marengeilla murusteltuna marjojen ja kerman tai vanijajäden sekaan. Siinä säästyy leipomiselta.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania kuvia <3 Mukavalta kuulostaa illan ohjelma, täällä myös koti-ilta. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Mukava ilta olikin ja irttarit pikkulikkojen seurassa pitkästä aikaa maistui. Ja aurinkohan paistoi, vaikka sadettakin lupaili. Kyllä kesä ja joutenolo on mukavaa!

      Poista
  4. Herkullisen näköistä! Juuri latasin blogiin viime viikonlopun juhlakattauksen kuvia ja tuli kova herkkuhimo. Eikä nää kuvat auttanu yhtään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Karoliina! Se vaara näissä kuvissa yleensä on, tarttuvat blogista toiseen! Täytyypäs tulla kurkkaamaan, mitä siellä on leivottu!

      Poista
  5. Matkalla jazzeilta kotiin, kivaa oli mut nyt tekee mieli touhuamaan jotain järkevää. Mansikkaleivonnaiset on ihan parasta, olen pikkutytöstä saakka tehnyt itsellen mansikkakakun syntymäpäivilleni. Jokohan oman maan mansikat ehtisi kypsyä ensi perjantaiksi, niillä voisi koristaa britankakun tai pavlovan. Hauskaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinä onnekas pääsit jazzeille! Siellä oli miun mielestä niin hyvät esiintyjät tänä vuonna. Oman maan mansikat on täällä parvekkeella ihan haave vain. Tänään ei saatu mansikoita edes marjafarmilta, kun kaikki hyvät oli kerätty jo eilen pois. Täytynee hakea jatkossakin tuosta lähi-Tescosta. Mulla on kans ollut tapana ehdä mansikkakakkua nimipäivänä, mitähän tällä kertaa keksisi?

      Poista
  6. Ihana kakku, mulla meni tänään mansikat aivan maistellessa. Mutta ke oli mökillä mansikkakakkua. Tänään sain aikaiseksi käydä mattopyykillä, on ollut ihanan lämmin päivä. Terveiset toiselta laidalta :) :) Arvaus meni varmaan oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapas mattopyykit ja mökkeilyt mukavalta Suomi-touhulta! Täällä ollaan syöty kaupan marjoja varmasti enemmän kuin Suomessa koskaan. Ovat sen verran edullisempia, vaikkeivat ehkä aivan yhtä hyviä kuin Suomessa makeimmillaan.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!