17.5.2015

YLIKIERROKSIA PAHVILAATIKKOPARATIISISSAHätäinen heippa täältä karsean kaaoksen keskeltä! "Pastellimaja hyperventiloi", kuten mies eilen someen päivitteli :). Muuttovalmistelut ovat täällä olleet tämän viikon jo täydessä vauhdissa, eikä mulla ole tänne blogiin ollut juuri jakoja. Nyt ajattelin ottaa aikalisän ja vähän kirjoitella kuulumisia tällekin areenalle. Ensimmäinen ilonaihe: Meillä on viimein asunto UK:ssa! Melko viime tinkaan jäi, mutta onneksi osattiin lopulta päättää. Näin skandinaavisen sisustuksen ystävänä aika kiva moderni  kaupunkiasunto merinäkymin, sopivan matkan päässä kaikesta. On kokolattiamattoa, mutta vain yhdessä huoneessa ja sekin vaaleanharmaata, noilla kriteereillä itse asiassa ensimmäinen asunto, joka osui kohdalle :). Valkoisiin välioviin en törmännyt koskaan, joten puisilla mennään. Mutta ei me nyt pikkujutuista enää käydä niuhottamaan, kun niin moni muu asia asunnon kohdalla natsasi kohdalleen. Päästään harjoittelemaan kerrostaloelämää pienellä partsilla. Asunto on osittain kalustettu, eikä siinä ole varastoa, joten täällä on nyt karsittu roinaa ja roipetta isolla kädellä. Monta kuormaa jo ajeltuna sinne sun tänne ja yli puolet omaisuudesta myyty. Hirmuinen homma ja vähän säälikin, mutta onpa kyllä toisaalta vapauttavaa tehdä tälläinen inventaario, jättää jäljelle vain se kaikkein tärkein. Nooh, yhdestä palmusta täällä vielä keskustellaan. Yhden mielestä kovin tärkeä, kun taas toisen mielestä ei niin kovin tärkeä :).
 


Aikamoinen urakka näyttää tämä ulkomaille muutto olevan.  Parin viime viikon aikaan olen käynyt useassa eri toimistossa, soittanut miljoona puhelua ja kirjoitellut meilejä ympäriinsä. Opetusministeriöstä saakka on täytynyt kysellä oman ammattipätevyyden tunnustamista, hakea jos jonkun näköistä lomaketta uuteen kotimaahan toimitettavaksi, 3/4 perheestä on saanut päätöksen Suomen sosiaaliturvalta tippumisesta (mikä on ihan ok), itse olen soitellut rokotetietojeni perään ympäri kaikkia kaupungin terveydenhoitolaitoksia (Pitäkäähän rokotuskorttinne ajantasalla!). Ollaan myös yksi yö arvioitu mukaan lähtevämme elämän suuruudeksi  14 kuutiota ja risat, pähkäilty muuttokuorman lähtöä ja omaa lentopäivää ja sitten kun kaikki oltiin lopulta päätetty ja ehditty jo huokaista, muuttofirma peruikin viime yönä muuton ja nyt ollaan yhtä kysymysmerkkiä. Huomenna siis uutta verkkoa vesille ja toivotaan, että saadaan kuorma silti matkaan tämän kuun viimeisellä viikolla, jottei matkalaukkuelämää tarvitsisi kovin montaa viikkoa viettää.Pari viikkoa pitäisi työminä pitää vielä kasassa, hojksit on tosin päivittämättä ja arvioinnit tekemättä. Pää alkaa olla tämän kaiken keskellä niin hajamielinen, että jos sen saisi irti, unohtaisin sen satavarmasti jonnekin. Sekasortoa ja ylikierroksia, niin kuin tästä tekstistä varmaan läpi kuultaakin. Mutta kuitenkin hymynkare suu pielissä, kohta mennään ja tämä kaikki hässäkkä on takanapäin. Tytötkin jo odottavat, tosin isompi on jo aloittanut ikävöidä ystäviään ennakkoon, pienempi taas pakkaa joka päivä pieneen käsilaukkuun leluja ja saa lopulta itkupotkuraivarit, kun ei vielä lähdetäkään "Plitanniaan".


Kuviin tallentui pahvilaatikkovuoren lisäksi ehkäpä ainut siisti nurkka tällä hetkellä. Kaikkialla muualla lojuu erinäisiä kasoja eri paikkoihin meneviä tavaroita. Varasto alkaa olla jo tyhjä, tulevan viikon aikana tyhjenee myös talo.
 
En varmaan taas hetkeen ehdi bloggaamaan, mutta kunhan tämä kaaos on kesytetty ja rekkaan lastattu, niin sitten viimeistään. Katsotaan! Sillä välin toivotan teille mukavia kevätpäiviä!

19 kommenttia:

 1. Huh huh, hommaa teillä ainakin riittää! Tsemppiä muuton loppuunviemiseen ja kaikkea hyvää uuteen seikkailuun :) Ei täältä minnekään kadota, vaan odotellaan innolla päivityksiä Plitanniasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Idis <3! Tunteja vuorokauteen tarvittaisiin vähän enemmän, mutta eiköhän tää tästä tule väkisinkin runtattua pakettiin. Positiivista muutostahan tämä kaiken kaikkiaan on, vaikkakin todella sekasortoista sellaista. Ja Plitanniasta sitten kuuluu varmasti senkin edestä, mitä nyt jää päivittämättä :). Muutto tuo samalla mukavan uuden tuulahduksen tänne bloginkin puolelle.

   Poista
 2. Tsemppiä pakkailuun sinne pahvilaatikoiden keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3! Jospa nuo laatikot tuosta ens viikonloppuna alkais olla täynnä :)!

   Poista
 3. Oi että, postauksesta tuli ihan mieleen meidän lähtötunnelmat lähes kolme vuotta sitten. Meiltä jäi vain tavaroiden karsiminen suureksi osin tekemättä ennen muuttoa, koska mies oli jo viikot Saksassa... Toivottavasti kaikki menee sujuvasti ja pääsette kotiutumaan uuteen asuinmaahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että siellä on hengenheimolaisia linjoilla :)! Eiköhän kaikki tästä loksahda kohdalleen tunti kerrallaan. Kotiutumista odotellen :)!

   Poista
 4. Tsemppiä viime metreille ennen muuttoa ja jaksuja kaikkiin mahdollisiin selviteltäviin asioihin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3!! Nyt on varmasti suurin selvittelyrumba takanapäin, enää tarvitaan aimo annos kestävyyttä ja kärsivällisyyttä, pitkää pinnaa ja vähillä unilla pärjäämistä. Samalla fiilistellen Suomea ja suomalaisia juttuja, seuraavan kerran täällä sitten ehkä vasta joulun aikaan. Mutta yksi rasti ruutuun tällekin illalle: sain oppilaiden arvioinnit tehtyä, jihuu!

   Poista
 5. Tsemppiä toivotan minäkin koko perheelle sinne Plitaniaan muuttoon :)

  VastaaPoista
 6. Huh, on siinä selvittämistä tosiaan! Mutta kohta se on ohi ja aikaa nauttia, pitkä loma tulossa! Vielä kun jaksatte pari viikkoa ahertaa! Pahvilaatikko vuoret nähtyäni tippa vierähti kyllä poskelle, toivottavasti ennen joulua nähdään!

  VastaaPoista
 7. Huh, on siinä selvittämistä tosiaan! Mutta kohta se on ohi ja aikaa nauttia, pitkä loma tulossa! Vielä kun jaksatte pari viikkoa ahertaa! Pahvilaatikko vuoret nähtyäni tippa vierähti kyllä poskelle, toivottavasti ennen joulua nähdään!

  VastaaPoista
 8. Ei käy kateeksi! Muuttorumba on aina hurja urakka, varsinkin silloin kun pakkaa koko perheensä ja elämänsä ulkomaille! Tsemppiä kaaoksen kesyttämiseen, siellä toisessa päässä odottaakin sitten mukavammat ajat kun saa laittaa uutta kotia kauniiksi! :)

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä viimeisiin viikkoihin! Sait just virallisesti 400. lukijan, oonhan mie täällä aina käyny mutten oo sit listalle tullu ;) Pienet tuolle huikeelle seuraajamäärälle! :)

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä teille! Varmasti sekavaa aikaa nämä viimeiset viikot, mutta kohta te jo puratte laatikoita Plitanniassa :)

  VastaaPoista
 11. Hei ja kestähän kasassa pari viikkoa ja tsemppiä matkaan - saitko terveiseni - viestittelehän.... tereiset toiselta laidalta

  VastaaPoista
 12. Voihan Plitannia! :) On siellä vilskettä. Pidän peukkuja, että kaikki sujuu lopulta ilman suurempia mutkia ja pääsette sujuvasti kielikylpyyn. :) Onnea kotipäätöksen syntymisestä ja voimia kevään rutistuksiin. T. yksi, joka tässä juuri enkun aineita arvioi

  VastaaPoista
 13. Voi että, tuli ihan mieleen oma muutto (miehen kanssa, silloin ei vielä ollut lapsia) v. -92 Lontooseen. Haikeudella nyt muistelen niitä kahta vuotta siellä. Niiiin paljon ihania muistoja! Onnea teille elämänne uuteen seikkailuun! Tulette varmasti nauttimaan :))

  - Sirpa

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!