1.5.2015

VAPPUHERKUTTELUA


Vappu ja toukokuun ensimmäinen alkavat olla pian takana. Me olemme viettäneet vappua perinteiseen tyyliin melko rauhallisissa merkeissä. Munkit ja kuoharit jäivät tänne kokonaan päivittämättä, korkattiin nimittäin kuohuva jo hyvissä ajoin eilen miehen vanhempien käydessä vappuajelulla ja sen seurana tuhottiin äsmarketin pakastelaarista leipomani laiskan naisen munkit, ihan vain että voitiin loppuilta heilua haravan varressa. Varsin mielikuvituksellista. Toisaalta, kun aamu oli alkanut lumisissa tunnelmissa, tuo pihan rapsutus illalla tuntui varsin eksoottiselta vappupuuhalta. Perinteistä kai sekin, naapuri muisteli meidän harrastaneen samaa aikaisempinakin vappuina :). Mutta valmista tuli ja vaikka ajatukset ovat jo melko intensiivisesti Cardiffissa, kävi kuitenkin mielessä elää hetkessä. Nautitaan nyt omasta pihasta vielä kuukausi ja sen jälkeen hylätään haravat ja lapiot toviksi. Nimittäin jos hyvin käy (Peukut pystyyn!), meillä onkin pian tuhannen neliön tontin sijaan muutama neliö parveketta hoidettavana. Suunnitelma kiviladosta ja kanalasta Walesin maalaismaisemissa on siis vaihtunut modernihkoon kaupunkikotiin. Muutama päivä täytyisi vielä jännittää ennen päätöksen tekoa. 
 
Tänään oltiin sovittu kylättelyt ystäväperheen luo, jonne tein perunasalaatin lisäksi minipavlovia. Siihen kylkeen hodareita ja munkkeja, niin tämäkään kylättely ei tehnyt poikkeusta edellisiin. Vatsat soikeina ajeltiin kotiin elpymään :).




Tuo kuvissa esiintyvä hopealepakko (!) jäi sille reissulle yökylättelemään ja pienempi balleriina kömpi juuri tyytyväisenä isosiskon sänkyyn nukkumaan. Jaksaiskohan sitä hetken vielä mielikuvamatkailla tulevissa maisemissa satelliitin avulla. Nykytekniikka on kyllä aika mieletöntä, tulevat lenkkireitit ja lähimmät leikkipuistot on otettu haltuun jo hyvissä ajoin ennen muuttoa. Ja mikä tuolle esikoiselle tuntui olevan tärkeä uutinen: skeittipuistokin näyttäisi löytyvän :).
 
 
Hyvää yötä ja huomenta!
 

19 kommenttia:

  1. Nam, mitä herkkuja ja rennon kuuloinen vappu. <3 Teillä tosiaan muutto lähestyy vauhdilla, en huomannut kysyä oliko kyseessä pysyvä muutto vai oletteko tietyn ajan ja voi tietysti olla, ette sitä täällä halua kertoakaan. :D Ihanaa viikonlopun jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Jenni! No nähtiinkin niin pikaisesti, että ei siinä kaikkea ehditty millään päivittämään. Ei ole salaisuus :), tarkoitus olisi nyt ainakin ensi alkuun olla Briteissä reilu puolitoista vuotta. Sen jälkeen tilanne päivitetään taas uudelleen.

      Poista
    2. Ja kiitos samoin sulle <3, viikonloppua onkin vielä pitkästi jäljellä. Tuntuu taas kolmen päivän vapaa kuin pidemmälläkin lomalla olisi :)!

      Poista
    3. Ihan totta, aika ei pikaisesti nähdessä riitä millään kaikkeen. :) Mukava kuulla teidän suunnitelmia ja seurata uusia kuvioita. Tsemppiä pakkailuihin! <3

      Poista
    4. Kiitos Jenni <3, tsemppiä tässä toden totta tarvitaan (ja ylimääräisiä tunteja) pakattavaa ja perattavaa kun on viimeisen yhdeksän vuoden aikana nurkkiin kertynyt :).

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen vappu! OIkein mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli tuossa muisteltua myös vappuja ajalta, jolloin lapset oli vielä tekemättä. Huh huh, ei vanha enää jaksaisi :)! Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sulle S <3!

      Poista
  3. Ihania vappuherkkuja teilläkin ollut ja hopealepakkokin on oikein sievä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hopealepakkoja on kuulemma oikeasti olemassa ;). Kiitos samoin Outi!

      Poista
  4. Hei, ihana idea tehdä pieniä marenkikakkusia! Täytyypä kesällä tehdä tuollaisia, kun ystäviä tulee kahvittelemaan.:) Arvaa kyllä, että muutto on jo kovasti mielessä. Hei, viimeiset neljä viikkoa lukuvuotta jäljellä! Jaksetaan vielä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka samalta maistuvat kuin isompi pavlova, niin nää on jotenkin ylisöpöjä. Tosin tulee helposti syötyä vähän liikaa, kun tuossa yhdessä on jo ihan lusikoitavaa ja sulattelemista :). No on kyllä todellakin mielessä, kieltämättä ihan koko ajan. Meinaa työn puolessa aiheuttaa vähän hajamielisyyttä, joten nyt täytyy vielä viimeiset viikot skarpata toden teolla. Tosin toukokuu on aina kaikin puolin ihana kuukausi töitä ja haikeakin näin pätkätyöläisenä. Siispä aion myös nauttia vielä ihanista työkavereista ja oppilaista, joiden kanssa ollaan kuljettu aikamoinen matka syksystä tänne kevääseen. Jaksaa jaksaa, helposti :)!

      Poista
  5. Voi mitä herkkuja. Osaisinkohan itse tuollaisia tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti osaat Ruut! Kananmunan valkuaista ja sokeria vain vatkaamaan, vähän kermaa ja marjoja tai hedelmiä päälle. Ja valmista tuli. Netti on pavlova-ohjeita pullollaan, joten eikun kokeilemaan! Eikä kannata säikähtää kaikkea resepteissä esiintyvää hifistelyä. Kunhan munat ovat huoneenlämpöisiä, niin homma onnistuu. Perunatärkkelykset ja etikat voi hyvin jättää ohjeesta pois. Marenki syntyy hyvin myös pelkästä valkuaisesta ja sokerista.

      Poista
  6. Ihania leivonnaisia! Niin kauniita, toisin kuin eräiden eiliset mini-quichet... ;) On tuo kyllä jännää, muutto itsessään, mutta myös se, että nykytekniikka antaa hengailla vaikka New Yorkin kaduilla kotisohvalta käsin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aina ei voi tietenkään onnistua :)! No on kyllä jännää. Mitenhän sitä ennen pärjättiin, kun ei ollut nettiä eikä matkapuhelimia?!

      Poista
  7. Teidän vappu kuulostaa todella herkulliselta! Ihan hyvä sitä haravaa onkin heilutella välillä, että jaksaa taas syödä. ;)
    Pidän peukkuja, että asunnon kanssa tärppää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt osuit asian ytimeen. Tärkeintä on tietenkin syöminen :D!! Kiitos Anu, toivon niin todella, että saadaan se koti. Olen jo nakutellut mielessäni taulut ja hyllyt seinälle, koristanut keittiön avohyllyt ja stailannut kylppärit kauniilla purnukoilla :). Mulla on aina tapana hurahtaa vähän turhan aikaisin..!

      Poista
  8. Ihanan näköisiä herkkuja! Noita täytyisi kyllä itsekin viimein teststa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä, ja mikä parasta, paras pavlova aika on vasta alkamassa. Kesällä on niin kiva näitä tehdä, kun tuoreita marjoja on aivan eri lailla saatavilla kuin talvella.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!