1.3.2015

OOH NOO, MITEN HURMAAVAT!


 Joku ehkä muistaakin, kuinka sairasviikoilla kerroin saaneeni ihania ylläreitä postitse. No tänään ajattelin viimein paljastaa yhden paketin sisällön. Ollaan reilu viikko nimittäin testattu puolipellavaisia petivaatteita, jotka saimme blogiyhteistyönä ihastuttavalta ooh noo:lta. Valkoisista pellavalakanoista olinkin ehtinyt jo tovin haaveilla, mutta koska olin kuullut niin monia eriäviä mielipiteitä pellavan mukavuudesta ihoa vasten, hankinta oli jäänyt harkintaan. Olinkin siis enemmän kuin toiveikas, kun kuulin valitsemissani Geometric web-lakanoissa olevan puolet pellavaa ja puolet puuvillaa. 


Pidän ooh noo:n kuosien ajattomasta ja neutraalista yleisilmeestä. Näissä meidän valkoisissa on leikkisästi sikinsokin risteileviä viivoja, mutta vaikutelma on silti todella rauhallinen. Kaikki ooh noo:n kuosit ja tuotteet on suunniteltu sopimaan sekä tytöille että pojille, tosin itse halusin nämä lakanat silti meille aikuisille. Vaikka luulen, että nämä jossain välissä pyörähtävät myös tyttöjen sängyissä. Heilläkin kun on jo isot peitot käytössä.Ooh noo:n tuotteissa hurmaa niiden ulkonäon lisäksi myös tarina brändin takana. Ooh noo on saanut alkunsa erään suunnittelijan äitiydestä ja sen myötä syntyneestä tarpeesta laadukkaisiin ja materiaaliltaan puhtaisiin petivaatteisiin, joita voisi huoletta pestä ja rummuttaa lukemattomia kertoja ja jotka näyttäisivät kauniilta huolettoman ryppyisinä ilman silitystäkin. Pikku hiljaa syntyi pieni ooh noo:n suunnittelutiimi, joka valmistaa kaikki tuotteet perinteiseen käsityöläistyyliin itse.


Jokaista tuotetta valmistetaan vain pieni määrä, koska suunnittelijat haluavat luoda jatkuvasti myös uutta. Tiettyjä tuotteita valmistetaan jopa vasta tilauksesta. Näin käsityöläissieluna täytyy kyllä ääneen ihailla työn jälkeä lakanoissa. Sekä tyynyliinoihin että pussilakanoihin on ommeltu huomaamaton piilovetoketju, jolloin peitto ja tyyny pysyvät varmasti piilossa lakanan sisällä. 


Olen parantumaton pyykin silittäjä ja lakanapyykin silittäminen onkin aina oma ruljanssinssa. Ooh noo:n tiimi onneksi suosittelee, että nämä lakanat saavat hurmata ihan luonnollisen ryppyisinäkin. Kuinka monet lakanat voi muuten ostaa niin, että ne ovat valmiiksi pesty ja rummutettu puolestasi ja voit ottaa ne käyttöön heti paketin avattuasi? En ole aiemmin törmännyt vielä yksiinkään.


No, paitsi lakanoiden ulkonäöstä, myös erityisesti niiden mukavuudesta olemme vakuuttuneita. Mieskin antoi näille siunauksensa jo heti ensimmäisen yön jälkeen, joten se kertoo jo paljon.

Uusien lakanoiden myötä sängyssä majailevat isommat tyynyt kaipasivat myös ylleen jotain uutta, joten maalasin ja ompelin niihin nuo mustaraitaiset pellavaiset päälliset. Sänkyyn siis päätyi se maalattu kangas muutaman postaukseen takaa, jos jonkun mieltä jäi kaivertamaan :). Siellä majailevat nyt rinta rinnan harrastelija- ja ammatilaiskäsityöläisten tuotokset ja hyvin näyttävät toimeen tulevan.

Onkos ooh noo sinulle entuudestaan tuttu? Kannattaa käydä hakemassa yrityksen netisivuilta ja instagramissa lisää ooh noo -tarinoita ja inspiraatiota.

Meillä on ollut taas melko raitisilma- ja liikuntavoittoinen päivä, johon mahtui juoksulenkin, luistelun ja hiihdon lisäksi myös yhdet synttärit. Alan olla aika valmis kömpimään noihin lakanoihin ja lataamaan akkuja huomiseen, siispä hurmaavia unia ihan jokaiselle!


8 kommenttia:

 1. Onpa kauniit lakanat ja mikä parasta näyttävät hyviltä vähän rypistyneinäkin. En ollutkaan ennen kuullut ooh nou-yrityksestä, pitääpä käydä tuolla nettisivuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ITse törmäsin tähän ihastuttavaan brändiin ensi kerran instagramissa. Kuvissa pussilakanat näyttävät itse asiassa ryppyisimmältä kuin ovatkaan.

   Poista
 2. Kauniit lakanat! Ja upeat DIY-tyynynpäälliset. :)
  Mukavaa maaliskuun ensimmäistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnuElina. Samaa toivotan sinulle, huhtikuussa jo ehkä nähdään :)!

   Poista
 3. Ooh Nooh ne näyttää hyvälle ja uskon että tuntuvatkin! Kyllä nuo sun tekemät tyynynpäälliset kruunaa lopputuloksen, upeat nekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö tullutkin kivat noista omistakin. Antavat kivasti kontrastia muuten valkeille seteille.

   Poista
 4. Kivat on. Oliko ne ostettuna silitetty vai valmiina ryppyiset... Mietin kun aika suuri ero tyynyliinan ja peiton rypyissà ainakin nàin kuvissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän nuo jollain lailla prässätyt ollut paketissaan. Hankalahan niitä olisi tiiviseen pussiin muuten saada. Yllä mainitsinkin, että kuvissa pussilakanat näyttävätkin jotenkin yliryppyisiltä, eivät ihan noin ryppyisiltä näytä luonnossa. Pussilakanat ovat tuossa olleet käytössä jo yli viikon, tyynynpäälliset vain hetken.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!