2.2.2015

LAHJAFIKSAATIO JA ANTAMISEN ILO


Lahjoja on niin mukava antaa. Etenkin, jos keksii jonkin hyvän idean. Nykyisin tuntuu tosin monesti, että kaikilla on jo niin kaikkea. Jopa vauvoille on toisinaan vaikea hankkia oikeasti kivaa lahjaa, koska ystäväpiirin vauvoilla on useimmiten jo isompia sisaruksia ja heidän jäljiltään vaatevarastot ja leluasiat ovat enemmän kuin kunnossa. 


Viime aikoina olen saanut jopa jo fiksaation Design Lettersin tuotteisiin. Tuotteisiin perehtymättömille selvennykseksi, että Design Letters on tanskalainen brändi, joka on herättänyt henkiin maailmankuulun arkkitehdin Arne Jacobsenin typografian, jonka hän suunnitteli vuonna 1937 Århusin kaupungintaloa varten. Itsellämme on ollut parisen vuotta kirjainmukit H ja P ja ne ovat osoittautuneet varsin monikäyttöisiksi. Jouluksi tilasin jo hyvissä ajoin melkoisen kasan kirjainmukeja ja -lautasia, joita oli kiva kääriä mustavalkoisiin paketteihin ja vihjata vitsikkäästi jo kortissa tyyliin A niin kuin Aapo. Noista lahjoista jäi itselle niin hyvät kutinat, että olen jatkanut kirjainjuttuani vielä joulun jälkeenkin pariin kertaan lasten synttäreillä. Kirjainmukiin on kiva sujauttaa myös jotain pientä lisäyllätystä, etenkin jos rakastaa laivan lastausta. E niin kuin Elina tai elokuvalippu, J niin kuin Jari tai jaloviina, K niin kuin Kati tai karkki tai kynsilakka, T niin kuin Tuukka tai tussit. Ja tätä leikkiähän minä voisin jatkaa, kyllä te tiiätte, jotka mut tunnette :). 


Viikonloppuna juhlitulle pikkumiehelle hommasin jo jouluksi oman melamiinisen kirjainmukin, joten nyt kun saimme kutsun nimiäisiin, oli melkoisen selvää, mitä pikkumies saisi kirjainmukinsa jatkoksi - pienen kulhon ja lautasen odottelemaan kiinteän ruokailun aloittamista. Harkitsin alkuun jo aivan posliinista kirjainlautasta, mutta ajattelin melamiinisten kuitenkin olevan käytännöllisemmät ja turvallisemmat ensialkuun. Tämä pieni mies on niin tärkeä, että ehtii varmasti saamaan porsliininsa vielä myöhemminkin.

Ja kuinka ollakaan, koko kaupungista ei löytynyt mieleistä lahjapaperia. Onneksi oli valkoista paperia kotona, jolle sipaisin vielä juhla-aamuna nopeasti kuivavaa akryylimaalia viidakoksi. Paketin päälle sidoin mustalla satiininauhalla valkoisen E-kirjaimen, jonka hankin paikallisesta sisustusliikkeestä, H&B Homesta. Sen voi sitten pikkumies käyttää sisustuksessa parhaaksi katsomallaan tavalla ;). Design Lettersiltä löytyy myös omia puukirjaimia lukuisissa eri väreissä, sellaista en hoksannut astioiden mukaan kuitenkaan vielä tilata.


Design Letters lanseeraa parhaillaan uutuuksia. Tuotevalikoimasta voi käydä inspiroitumassa Design Lettersin omilla kotisivuilla www.designletters.dk . Omat kirjaintuotteeni olen tilannut Finnish Design Shopista, josta toimitus on joka kerta ällistyttävän nopea. Nämäkin nimiäislahjat tulivat perille päivässä. Mahtavaa palvelua!

Minulta on monesti kysytty lahjavinkkejä lapsille. Nyt heitänkin pallon teille lukijoille, ilmiantakaa ihmeessä hyvät ideanne kommenttiboksissa! Millaisia vaihtoehtoja olette keksineet perinteisille lelu-, kirja- ja vaatelahjoille?

Täällä jatkuu huomisen työpäivän suunnittelu vapaalaskuleffoja katsellen. Panokset ovat kovat, kun koittaa saada viidesluokkalaisen pojan innostumaan kuvataiteesta :). Maanantai oli ainakin minulla mukava, joten toivotaan että sama fiilis jatkuu koko lopunkin viikkoa!


// Postaus sisältää mainoslinkkejä. Ei-sponsoroituja sellaisia :).

9 kommenttia:

 1. Maanantai sujui täälläkin varsin kivuttomasti. Lahjoina olen tykännyt antaa pelejä (siis niitä lautapelejä), leffalippuja ja herkkupaketteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin annan muille tai toivon monesti meidän tytöille pelejä tai kirjoja. Erityisesti kirja on suosikkini, vaikka lapsi ei siitä aina saamishetkellä juuri niin välittäisikään.

   Poista
 2. Minä suosin elämyslahjoja. Veljen tytöile olen monesti meinannut ostaa liput Disney On Ice-näytökseen ja tänä vuonna Apassionataan, mutta aikomus on aina kaatunut huonoon aikatauluun. Ehkä vielä jonakin vuonna toteutan hyvän ideani. :) Toki nämä kaksi vaihtoehtoa on hankala toteuttaa jos asuun kaukana Helsingistä. Mutta onhan niitä tapahtumia (mm. lasten teatteria) muuallakin Suomessa.
  Myös pääsyliput leffaan, konserttiin, seikkailupuistoon, huvipuistoon jne ovat varmasti mieluisa lahja monelle lapselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta, kyllähän tapahtumia löytyy, kun vain perehtyy. Monesti aina päivittelen, miten vähän tulee itsekään käytyä missään kulttuuririennoissa, saati tarjoaa elämyksiä omille lapsilleen. Pääkaupunikiseudulla asuessa tarjonta varmasti houkuttelisi tarttumaan toimeen useammin.

   Poista
 3. Mulla kans samat kupit ja lautaset päätynyt synttäri/joululahjoiksi. Ja kaunis paketti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No en yhtään ihmettele, sullakin niitä lahjottavia varmasti riittää :)!

   Poista
 4. Meidän tyttö sai lahjaksi Unicefin Anna ja Toivo-nuken, jotka ''adoptoidaan'': mukana tulee adoptiokortti, joka täytetään lahjansaajan tiedoilla (ja kuvalla) ja lähetetään terveisinä takaisin nuken tekijälle. Nuken myyntihinta menee hyväntekeväisyyteen. Mieleenpainuva lahja!

  Vauvoille olen väkerrellyt rotinakorien mukaan mm. tuttinauhoja, jotka on tosi helppoja tehdä ja kuulema olleet tarpeellisia lahjojen saajille.

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs ole noista nukeista koskaan kuullutkaan, ihana idea ajatusta myöten! Itsekin saan joskus jotain tehtyä valmiiksi saakka pakettiin. Monesti mun hyvät aikomukset jäävät ajanpuutteessa vain hyviksi ideoiksi. Harmittaa vallan, kuinka vähän nykyisin tulee tehtyä käsitöitä.

   Poista
 5. Ompa kiva idea tuo lahjapaperi, pihistän käyttöön :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!