26.12.2014

TÄNÄ JOULUNA


Jouluaaton jälkeen aika pysähtyy hetkeksi. Ja niin tekee kyllä mieli pysähtyä itsekin. Viipyä kynttilän liekissä, tytärten kikatuksessa, kauniissa kukissa, kuusen tuoksussa, takkatulen lämmössä, huurteisen satumaisessa lumimaisemassa, suklaarasiassa ja yömyöhäisessä viinitilkassa.Pariin viime päivään on mahtunut monenlaista: Jouluaatto meillä kotona kuudentoista lähisukulaisen voimin. Joulupäivä toisessa mummolassa mökkisaunoineen ja pakkaslenkkeineen susien seassa. Tänään tapanina ajelimme vielä toiseen mummolaan läpi uskomattoman kauniin talvisen maiseman, maistamaan vielä kertaalleen karjalanpiirakoita, graavilohta, imellettyä perunalaatikkoa, kinkkua ja paistia. Pari palaa juustoa tietenkin kaiken kukkuraksi :).Kotihiirelle kotiin paluu tuntuu kuitenkin aina yhtä juhlavalta. Olipa viipynyt reissullaan päivän tai pari viikkoa. Alussa mainittujen juttujen lisäksi taidan kohta viipyä vielä pitkän tovin saunan lämmössä ja sohvan nurkassa fiilistellen. Vaikka ajatus pyrkii jumimaan tähän hetkeen, karkaa se välistä jo pitkälle tulevaankin: Missähän vietämme ensi jouluamme?
Viimeinen joulu tässä kodissa saa olon ehkä hetken haikeaksikin. Onneksi kuusi ei vielä kuitenkaan liiemmin karise ja suklaatakin riittää kaapissa muutaman kilon verran. Voidaan siis huoletta viipyä arjen ulottumattomissa sekä tämän kodin joulussa vielä muutama päivä, vaikka viralliset joulun päivät ohi ovatkin. Sitten on varmasti jo hyvä nostaa katse kohti tulevaa. (..ja tehdä isoja päätöksiä siitä, mitkä joulukoristeet pakataan mukaan Norjaan ja mitkä annetaan äidille :D)

Leppoisaa joulun jatkoa myös teille!
 

20 kommenttia:

 1. Haikeus kuuluu asiaan. Meillä on nyt toinen joulu ulkomailla. viime joulu meni uutuuden viehätyksessä. Tänä jouluna kaipasin Suomen joulua, läheisiä ja lunta. Tsemppiä uusiin tuuliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi ihana saada näkemystä toiselta muille maille muuttaneelta. Itsekin olen Sveitsissä asuessani viettänyt parikin joulua pois Suomesta. Silloin olin nuorempi ja sinkku, nyt perheen kera kaikki tuntuu jotenkin isommalta. Mietin kyllä, että olisihan se mukavaa kokea myös kohdemaan joulu, kun kerran matkaan lähdetään.

   Poista
 2. Jännät ajat on teillä edessä. Ihanaa, mutta samalla haikeaa ja tämä voi muuttaa koko elämänne, vaikka sitä ei juuri nyt ehkä tule ajatelleeksikaan. Tiedän kokemuksesta, vaikka vain kotimaassa onkin muutettu, mutta työkieli ja kulttuuri isolta osalta ovat meilläkin vaihtuneet. Tämä on tietysti mielipiteitä avartava asia, mutta kaipuu supisuomalaiseen maailmaan on ainakin itselläni jatkuvasti läsnä vieläkin, yli kahdenkymmenen "poissa kotoa" asutun vuoden jälkeen. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi kun lähdette kohti uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Ollaan me myös paljon pohdittu sitä, että vaikka jäisimmekin sille reissulle. Aika näyttää. Onneksi kotiin on vielä suhteellisen lyhyt matka. Ikävän yllättäessä voi hyvin tulla vaikka viikonloppureissulle.

   Poista
 3. Kaunis joulukoti<3 Ja voin vaan kuvitella, että haikeus iskee. Mutta uudet tuuletkin ovat usein erittäin mukavia♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Kyllä täällä onneksi enemmän innokkaan odottavat kuin haikeat on fiilikset :).

   Poista
 4. Kaunista ja viihtyisää! Uudet tuulet edessänne ja "kotiin" voi palata! Tällä hetkellä ulkona kauniit maisemat! Terveiset toiselta laidalta kotiin on palattu tapani iltana - ah tämä hiljaisuus ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T! Hiljaisuus on kyllä kieltämättä aika ylellistä ;). Ja ulkona, voi että kuinka kaunista kaikkialla!

   Poista
 5. Rauhaisa ja vilpitön tunnelma teillä. Joulunaikaan liittyy aina mietteitä tulevasta. Niistäkin ja unelmista seuraavalle vuodelle on mukava nauttia ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja. Kyllä odottaminen ja suunnittelu on aina yhtä mukavaa kuin itse toteutus. Tulevana vuonna kesä tulee varmasti nopeasti, kun on niin paljon organisoitavaa ennen lähtöä.

   Poista
 6. Ihania kuvia <3
  Mukavaa ja leppoisaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, mukavia välipäiviä myös sinne etelään!

   Poista
 7. Instagramista löysin blogiisi. Kauniita kuvia! Huomioni kiinnittyi upeaan jalkalamppuun. Minkä valmistajan se on ja mistä hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun tulit käymään! Tuo valaisin on Gubin Gräshoppa ja Finnish Design Shopista sen hankin. Kaunis klassikkovalaisin, joka kestää ajassa mukana.

   Poista
 8. Hanna, onpa teillä kaunista. Kuten aina tietenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja. Kyllä tuntuu taas nurkat tyhjiltä, kun on aika raivata joulu pois.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!