26.1.2014

MUSTIKKA-SITRUUNAKUPPIKAKUT


Heippa! Viikon viimeiset hetket alkavat olla käsillä. Tällä viikolla on ollut menoja joka lähtöön, joten blogielämä on ollut vaisua. Kovista pakkasista huolimatta ollaan ulkoiltu ja harrastettu kovasti. Esikoisen luisteluinnostuksen myötä käytiin neljänä iltana luistelemassa, muina sitten harrastettiin muskaria, kuvataidekoulua ja jalkapalloa. Ja käytiinhän me riekkumassa kummitytön synttärijuhlillakin. Itse kävin treffaamassa opiskelu- ja työkavereita kirjaesittelyn ja hyvän ruuan merkeissä, juoksin muutaman lenkin niin pakkasessa kuin juoksumatolla ja kerran taisin käydä salillakin. Opiskelutehtävätkin ovat edenneet pikkuhiljaa, joten tänään katsoin parhaaksi leipoa jotain herkkua pikajunan lailla etenevän arjen seisauttajaksi. Mihin tämä viikonloppukin taas hävisi?

Puolentoista tunnin juoksulenkin jälkeen käytiin illan suussa vielä ystäväperheen kanssa luistelemassa. Raitisilmamyrkytyksen partaalla kintut makaronina, parit kuppikakut meni ihan makupaloina. Energiatankkausta ensi viikkoon. Mies  on työreissussa suurimman osan viikkoa ja mulla edessä koulutehtävien viimeistelyä ja tenttiin lukeminenkin vasta alkutekijöissään. Yötöiksi menee takuuvarmasti. Vaikka tämä talvi olikin niin tervetullut pakkasineen, eikä arjessakaan mitään vikaa ole, päinvastoin, niin tunnustan silti kyllä, että päivittäin mielessä pyörii enenevissä määrin viiden viikon päässä häämöttävä loma. Ajatus auringosta, lämmöstä ja ennen kaikkea yhteisestä ajasta tuntuu jo aika kutkuttavalta.


Mustikka-sitruunakuppikakut koristelin valkosuklaa-tuorejuustokuorrutteella ja jämävalkosuklaat kuutioin taikinan sekaan. Käytin vaihteeksi silikonisia vuokia ja koristeeksi löysin tyttöjen viimekeväisiltä synttäreiltä ylijääneitä lippuja :). Pääsinpähän viimein niistäkin. Ohje on Leila Lindholmin Kuppikakkuja, ole hyvä! -kirjasta. Itse tykkäsin kovasti, miehen mielestä olivat liian sitruunaisia ja rasvaisia. Tosin, hän tykkää ylipäätänsäkin vain pullasta, joten kommentti kannattanee jättää ihan omaan arvoonsa ;). Makuasioita. Mutta reseptin ajattelin teille silti kirjoitella.

Tsemppiä teillekin tulevaan viikkoon! Täällä sitä ainakin tarvitaan. Onneksi on parit noita kuppikakkuja jemmassa yh-arjen ja tenttiahdistuksen varalle.

Mustikka-sitruunakuppikakut
n.12 kpl

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
75g voita
3/4 dl maitoa
2 3/4 dl vehnäjauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 pestyn sitruunan raastettua kuorta ja 
1 sitruunan mehu
2 1/2 dl mustikoita


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi, lisää siihen maito ja sekoita neste munavaahtoon.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.
5. Lisää joukkoon siruunan kuoriraaste ja mehu.
6. Täytä jokaisesta muffinsivuoasta 2/3 vuorotellen taikinalla ja mustikoilla.
(Itse laitoin mustikoita kahden taikinakerroksen väliin.)
7. Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

***

Valkosuklaakuorrute
n.100g valkosuklaata
n.100g maustamatonta tuorejuustoa
(Jos haluat kuorrutteen koko kuppikakun pinnalle, valmista tuplamäärä!)


1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
2. Sekoita sula suklaa tuorejuustoon.
3. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle.

*****

Leila Lindholmin kirjasta olen aiemmin leiponut mm. täällä.

11 kommenttia:

  1. viisi viikkoa menee niin nopsaan :), ja taas kerran niin herkullisia kuvia!

    VastaaPoista
  2. Reipasta alkavaa viikkoa! Ja naapuriin olette tervetulleita huilaamaan, jos tahtoo vauhti kiihtyä! Täällä ikävää jo pukkaa ;) Kerrassaan kauniit sävyt kuvissa! Ja samaisen kirjaoston tein viime viikolla, herkullisia kuvia pullollaan sekin!

    VastaaPoista
  3. Ai vitsit kuinka upeita kuvia.
    Ja tietysti tajuttoman herkullisen näköisiä kakkusia. ;)

    VastaaPoista
  4. Sellaistahan se arki välillä, päivät touhua täynnä. Toisaalta kivankuuloista touhua teillä on ollut. Kiitos kuppikakkuohjeesta, täytyy pistää korvan taakse. Terv. Kuppikakkufriikki :)

    VastaaPoista
  5. Herkullisia kuvia, ihanat värit. Pitänee kokeilla tätäkin reseptiä. :)

    T: Kristiina H.

    VastaaPoista
  6. Oi kuinka herkkullisen näköisiä ja tuo kuorrutteen resepti tulikin tarpeen tyttären tulevia synttäreitä silmällä pitäen! Tsemppiä viikkoon ja opiskeluun, tuttu tunne nuo yötyöt, mutta onneksi sinulla on edessä palkitseva loma! :)

    -piia

    VastaaPoista
  7. Jaahas... näitä kokeillaankin sitten seuraavaksi :) Samoilla linjoilla tosiaan ollaan menty, valkosuklaata ja sitruunaa.. tuohon mun ohjeeseen voisikin sopia nuo mustikat niinikään!

    Ja koska nämä viikot tuntuvat kiitävän niin viisi viikkoa menee silmänräpäyksessä :) Ollapa meilläkin joku matka mitä odottaa.. loman odottaminen kun on miltei parempaa kuin se itse loma :)

    Pirteää alkanutta viikkoa - vaikka aamu olikin aivan harmaa, taitaa nyt alkaa kirkastua.

    VastaaPoista
  8. Kauniit,hennot pastellinsävyt kuvissa. Sopii blogin nimeen :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan näköiset kuppikakut! Minulla on yksi Leilan leivontakirjoista ja taidanpa hankkia lisää, ihania juttuja!

    VastaaPoista
  10. Ihanan näköisiä kuppikakkuja. Leilalla on tosiaan hyviä reseptejä ja niillä aina onnistuu :)

    VastaaPoista
  11. Ihania kuppikakkuja! Kokeilin tanaan ohjeesi mukaan, ja avot etta maistuivat suussa sulaville! Kiitos kivoista ohjeista!

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!