1.7.2018

RUOKASUOSITUS: VIETNAMILAISET KEVÄTRULLAT (SOOSIA UNOHTAMATTA)Sunnutaihuomenta! Täällä startataan esikoisen kanssa pian kisareissulle kohti Kainuuta, mutta sitä ennen teille taivaallinen ruokavinkki. Jatketaan siis edellisen keittiöpostauksen teemalla. Vietnamilaisten kevätrullien kuvat ovat nimittäin vilisseet verkkokalvoillani jo pitkään, mutta vasta keväällä sain aikaiseksi niitä itse kokeilla. Tämä ruokalaji kuuluu juuri siihen kokkausihanteeseen, jossa kiire on kaukana ja ruokaa voi näperrellä nautiskellen ajan kanssa. Vietnamilaisten kevätrullien valmistaminen on aika mukavaa askartelua ja rullista on riskinä saada niin kauniit, ettei niitä raaski syödä. No, nämä minun ensikokeiluni vielä raaskittiin, mutta aion jatkaa harjoituksia tässä joku kaunis kesäpäivä. 

Riisipaperiarkin sisään laitoin lasinuudeleita, ituja, kurkkua, porkkanaa, avokadoa, katkarapuja, korianteria sekä chiliä sekä seesaminsiemeniä. Kevätrullareseptien variaatioita on netti pullollaan, joten googlaamalla löytyy varmasti jokaiselle mieleiset täytteet rullaan ja sopiva ohje rullaukseen. Taivaallinen maapähkinäsoosin resepti löytyy Lainahöyhenissä-blogin Tiiulta täältä.

Suuri suositus sekä rullille että soosille. Optimaalista kesälomapuuhaa, kun ei ole niin kiire saati väliä, monelta syödään. Ei ollut muuten eilenkään illalla, kun tehtailin meille iltaruuaksi meze-lautaset kymmenen aikaan. Vähän jouduin soveltamaan, kun lopulta kaapista ei löytynytkään kaikkea, mitä reseptiikassa tarvittiin. Käypä kurkkaa Insta Storysta, sikälimikäli lautasten sisältö kiinnostaa. Kyllä niillä eväillä nyt jaksaa päivän ajella pikitiellä ja hölkkäillä rastien perässä metsässä.
6 kommenttia:

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!