3.12.2017

JOULUN TUNTUA EUCALYPTUSKRANSSEIN


Kranssit kuuluvat jouluun. Jo useampana vuonna olen virittäytynyt jouluun askartelemalla eucayptuskranssin, joten perinnettä toki täytyi jatkaa tänä vuonna. Nyt etenkin, kun meillä on vielä niin tyhjää seinillä, kranssein saa helposti vähän väliaikaista täytettä ja tunnelmaa seinille. Ja kransseissa parasta on, että niitä voi olla useampikin siellä täällä. Jäljen ei kransseissa tarvitse olla niin säntillistä, vaan viimeisimpinä jouluina on ollut jopa kovin trendikästä tehdä rennosti rönsyileviä, toispuolisesti hapsottavia kransseja. Viikko sitten Helsingin reissussa käväisimme Marjan kanssa Uudenmaankadulla Ulla Koskisen suunnittelemassa Asun+Anno kodissa, jossa oli juuri alkamassa jouluinen kranssi workshop. Kovin syyhysivät jo tuolloin sormet kransseja askartelemaan. Omat kranssini syntyivät kahdesta erilaisesta eucalyptuksesta. Perinteisemmän lajikkeen lisäksi valitsin tuota kukkivaa versiota, joka taitaa hennosti punertavine oksineen olla oma tämän vuoden suosikkilajikkeeni. Ihana huumaava tuoksu levisi kranssien myötä koko taloon.Joulun tuntua ovat toki lisänneet lumiset maisemat, joka-aamuinen ja -iltainen kynttilänvalo, korkattu glögikausi sekä joululehtien ja -kirjojen selaaminen. Unohtamatta tietenkään lasten joulukalenteri-innostusta töissä kuin kotonakaan. Tänä vuonna hankin tuon Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen Happy Homes Christmas -kirjan. Ihana nähdä siellä myös tuttujen koteja. Tälle päivälle taisin luvata piparinpaistoa, joten nyt pidemmittä puheitta taikinan tekoon, jotta se ehtii iltaan mennessä tekeytyä.

Tunnelmallista ensimmäistä adventtia tuosta uhkaavasta vesisateesta huolimatta!

PS. Sain muuten paikallisesta Kukkatalosta vinkin, että maljakkoon kuivahtaneet eucalyptuksen oksat voi hyvin kierrättää vielä saunaan. Siellä kostuessaan ne levittävät tuoksuaan taas voimakkaammin. Miksei siis saunaankin voisi tehdä ihan omaa kranssiaan. Pitäisikö kokeilla?
2 kommenttia:

  1. Tuo eucalyptys olikin ihan uutta minulle, kiitos vinkistä :) Vessassa tosin tuoksuu nyt euca mutta öljytipoista peräisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eucalyptuskranssit ovat olleet melko trendikkäitä ja paljon tehtyjä ja nähtyjä viime vuosina. Helppouden ruumillistuma. Kannattaa kokeilla :)

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!