20.10.2017

PILLERIVIIKUNA JA PUUKUUME


Perjantait vilisee silmissä! Taas yksi käsillä ja tällä kertaa olo on valmiiksi jo kovin letkeä viikon syyslomailun jälkeen. Olen koittanut olla kipuilematta sitä, että tällä lomalla ei olla tehty sen kummempaa. Oltu vaan kotosalla, vähän retkeilty, tehty rästihommia ja nukuttu pitkiä yöunia. Vaikka näin loman äärellä helposti tekisi mieli olla jossain kaukana kotoa, niin välillä on hyvä vähän tylsistyäkin inspiroituakseen jälleen kaikesta tavanomaisesta. Lapsillekin tekee varmasti ihan hyvää olla välillä tekemättä mitään ihmeellistä ja erityistä. Ja kun katsoo meidän perheen viimeistä reilua puolta vuotta taaksepäin suurine elämänmuutoksineen ja projekteineen, tuntuu tälläinen nollaaminen melko tarpeelliselta.


Kotona ollessa on tietenkin ehtinyt tuijotella uusia kuutioita taas aivan erityisen tarkalla silmällä ja monenmoista sisustusideaa mielessä pyöritelty. Huonekorkeutemme suorastaan huutaa isoa puuta tilaan, enkä meinaa päästä ajatuksesta yli, vaikka vuodenaika ei selvästikään se kaikkein kannustavin huonekasvien hoidossa taidakaan olla. Puukuumetta lieventämään sain jokunen viikko taaksepäin syntymäpäivälahjaksi puumaisen pilleriviikunan, josta nappasin tänään pikakuvat mummolaan ja mökille suunnatessa. Näyttää jääneen pullonpalautuskuitit ja kuivuvat tiskitkin rekvisiitaksi. Pilleriviikuna on itselleni aivan uusi tuttavuus ja selvästi se koittaa tippuvine lehtineen viestittää isomman puun hankinnassa piilevää riskiä. Vaikka kuulunee syksyyn nuo tippuvat lehdet myös sisällä kasvavilla puilla. Isompaa ruukkua ja multatilaa tämäkin puu oikeasti kaipaisi, vaikka niin kaunis olisikin tuossa messinkisessä Skultunan ruukussa. Pieni ruukkua kaipaava kasvitulokas löytyy myös tuon puun juurelta. Suloinen idea naapurin pojalta ja äidiltä antaa kaikille kavereille oma aloe veran pistokas lahjaksi. Tämä pieni vihreä siirtyy siis itsestään selvästi pikkuneidin omaan huoneeseen, kunhan saadaan se multaan ja ruukkuun.


Löytyykö sinun kotoasi kookkaampia viherkasveja tai puita sisätiloista? Olisi kiva saada suosituksia ja vinkkivitosia, mitkä kasvit menestyvät hyvin suomalaisessa sisäilmassa.

Mutta nyt, mummilan sapuskat vatsassa sulaen kohti kotia, hieman kesken jäänyttä siivousta ja Vain elämää! Ihanaa viikonlopun alkua!4 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen kasvi ja ihan uusi tuttavuus minulle. Iso palmu on pärjännyt minulla parhaiten. Arvaa harmittiko kun viimeisessä muutossa se sai kylmää, ottiin itseensä ja kuoli, höh.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Hanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli myös pari palmua aiemmin. Cardiffissa toiseen niistä iski joku ötökkä, enkä saanut sitä kotikonstein pelastettua. Toinen jäi sinne sitten muuten vain muutettaessa. Siellä tosin pärjäsi muutenkin niin eri tavalla kasvit eri ilmaston takia. Kiitos Outi, mukava olikin loman viimeinen viikonloppu! Nyt ihan uutta virtaa tulevaan työviikkoon :)!

   Poista
 2. Meidän olohuoneen puu on tuoksutraakkipuu eikä sitä saa hengiltä, vaikka välillä sitä toivonkin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö, minä oon joskus saanut pienen tuoksutraakkipuun hengiltä :D! Pitkään se yritti sitkutella kyllä. Teidän puu onkin kasvanut melkoisen korkeaksi, että täytyykö kohta tehdä reikä kattoon!?:)

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!