29.10.2017

ERITYISEN SULOINEN SUNNUNTAI


Tähän sunnuntaihin oli ihana herätä. Kellojen siirron ansiosta yksi ekstratunti unta ja sisällä kaunis lumisateen mukanaan tuoma valo. Mieletöntä, kuinka pienikin lumimäärä muuttaa tunnelman aivan erilaisiksi. Lapsilla ei kauan mennyt, kun vaatteet oli päällä ja ulkona ensimmäiset lumipallot saivat kyytiä. Minä tyydyin katselemaan ikkunasta ja nautin aamun kiireettömyydestä kahvikupin ja eilisen kaupunkireissulla löytyneen sisustuslukemisen voimin. Olen sunnuntaisin usein vähän pessimisti: alan jo aamulla suremaan viikonlopun loppumista, enkä saa oikein mitään aikaan. Ei sillä, että aina tarvitsisikaan, mutta tuosta ajatuspaineesta olisi ihana päästä eroon. Tänään oli ihana huomata, että tunne pysyi loitolla ja sain nauttia sunnuntaista kuten sunnuntaina kuuluukin. Rehellinen ensilumi tuntui ihanalta lenkkitossun alla ja lumisade niin raikastavalta kasvoilla, kun hyppäsin lounasreissulle anoppilaan suunnatessa vähän aiemmin autosta ja taivalsin viimeiset kilometrit juosten. Välillä kaunista valkoiseksi maalautuvaa metsämaisemaa piti ihan pysähtyä ihastelemaan. Edes tieto lähistöllä liikkuvasta yksisilmäisestä sudesta ja kauempaa kantautunut koiran kummallinen haukku ei saanut fiilistä kääntymään kiireen tai pelon puolelle. Ensilumi ja talventulo tuntuu joka vuosi yhtä ihmeelliseltä, puhumattakaan nyt, kun parina edellisen vuonna olemme tästä ensilumesta jääneet paitsi.








Anoppilan riistaruoka, kodin sisustelut, ensi viikon töiden valmistelu sekä vielä illan pumppi mahtuivat kaikki nekin tähän sunnuntaihin. Viime aikoina olen tarttunut kameraan todella laiskasti ja se näkyy tietysti bloginkin puolella. Tänään iski kipinä tähänkin puuhaan, joten tässäpä teille liuta kuvia olohuoneen tilanteesta. Jo pari kaunista eucalyptuksen oksaa maljakossa luovat ilmeestä uuden, vaikka muuta uutta tähän tilaan ei juuri kuulukaan. Ja niin - toki eucalyptus virittää usein ajatukset myös alkavaan joulusesonkiin, eikähän tuo lumentulo tuota tunnetta yhtään ainakaan vähennä. 

Ihanaa uutta viikkoa teille kaikille, jotka jaksatte siellä linjoilla vielä notkua hitaammasta postaustahdista huolimatta! 

PS. Eihän tässä tietenkään koko sunnuntaitotuus ollut. Vielä pitäisi järjestellä ensi viikon töitä, joita en itse ole koulutuspäivistä johtuen tekemässä. Niin, ja eräs leipomuskin pitäisi vielä huomiseksi tehdä ja ne tarpeetkin ovat vielä kaupassa. Joten iltakahvin voimin vielä pikakipaisu ostoksille ja takkatulta tunnelmoiden marttapuuhiin hetkeksi.

12 kommenttia:

  1. Siis teillä on niiiiiiiiiiiiiin ihanan näköistä! Tuo takka on täydellinen! Ja ensilumi lenkkarien alla.. aah! Täällä lunta tuli viime torstaina taivaan täydeltä koko päivän ajan. Vaan eilisen satoikin sitten ihan kunnolla vettä ja lumet katosi silmissä... onneksi eivät ihan kokonaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Viihdytään kyllä. Witka Woodin takka valikoitui aikalailla ulkonäkönsä perusteella ja olimme jo varauduttu sen vähäiseen lämmityskykyyn. Onkin ollut tosi iloinen yllätys, että takka varaa yllättävän hyvin lämpöä ja levittää sitä tasaisesti melkein koko taloon. Täälläkin varmasti lumet ehtii sulaa vielä moneen kertaan. Lumilenkit on ihania!

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja ihailen tuota mattoa erityisesti. Sopii valkoisen kanssa niin kauniisti 😀

    Piti lukea uudestaan, että kirjoititko todella yksisilmäisestä sudesta! Kyllä olis minun lenkkeily jäänyt jos sellainen pyörisi kulmilla 🙈 Olen kerran suden nähnyt, eikä haluta toiste törmätä! Iik!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja! Ja kyllä vaan yksisilmäinen susi pyöri mökin ympärystössä kuulemma ja taisihan siinä käydä niin, kun juuri lähtöä teimme takaisin kaupunkiin. Heitti appiukko pari pyssyä olalle ja lähti susijahtiin, kun lupa lampaita ja koiria syöneelle sudelle oli vihdoin tullut. Villiä meininkiä tuolla luonnossa :).

      Poista
  3. Kauniita kuvia kauniista olohuoneestanne!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa kommentistasi näin viiveellä! Arki on totaalisesti vienyt mennessään ja blogi jäänyt ihan nukuksiin hetkeksi.

      Poista
  4. Oletpas ollut reipas ja uskalias siellä metsän keskellä .. Terveiset pitkästä aikaa täältä toiselta laidalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enkös. Minulla ei aina ole itsesuojeluvaistoa. Tosin onhan noita susia ja karhuja varmasti aina pyörinyt jossain lähistöllä. Mutta kun ei varmaksi tiedä, niin ei pelota niin paljon :)!

      Poista
  5. No on kaunista! Toivottavasti tämä sunnuntai oli yhtä mukava :) Käyn aika kurkkimassa kuulumisia etenkin nyt, kun olette kotiutuneet Suomeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla! Sunnuntait on pääsääntöisesti aina mukavia :D! Kiva, kun käyt <3

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!