30.8.2017

SOHVA TULI TALOON


Ei hyvänen aika, miten mukavaa on istua sohvalle! Ja vieläpä ihan ikiomalle sellaiselle,  sillä reilut pari vuotta on istuttu muiden sohvilla ja viimeiset viikot uudessa kodissa välillä ihan kovalla lattialla. Saimme lopulta viime viikolla aikaiseksi ajella Ikeaan hakemaan Söderhamnia, joka oli lopulta päätynyt meidän ostoslistan kärkeen. Telkkarihuoneen sohvan suunnittelu koitui lopulta haastavaksi ja Söderhamnin palasista saimme koottua juuri oikean kokoisen kulmasohvan tilaan. Toisen seinän kahden metrin mitta koitui lopulta pulmalliseksi, sillä suurin osa kulma- tai divaanisohvien pidemmistä osista oli yli kahden metrin, emmekä halunneet lyhyemmälle seinälle vain divaaniosaa, sillä TV:n paikka on juuri sitä vastapäätä. Teimme nyt pienoisen kompromissin kankaan kannalta, sillä Söderhamnin kankaissa ei ollut juuri sellaista sävyä, mitä olimme sohvaan miettineet. Itse toivoin vielä tummempaa, lähes mustaa sävyä. Päädyimme siis tähän tummanharmaaseen kankaaseen ajatuksella, että eletään tällä nyt tovi ja sitten katsotaan tilataanko Bemziltä juuri SE oikea päällinen.


TV-tila sijaitsee pesutilojen luona talon matalammassa osassa ja on tähän saakka ollut tyhjillään läpikulkutilana. Sohvan myötä tilaan puhaltaa nyt aivan eri henki, vaikka sisustus onkin muutoin aivan keskeneräinen. Normann Copenhagenin Block-pöytä asettui sohvan viereen laskutilaksi kahvikupille ja muulle mukana kulkevalle. Pöytä ei ihan ole sitä, mitä tyyliä tähän tilaan haluan, vaikka yhdistyykin kivasti keittiön saarekkeen äärellä oleviin jakkaroihin. Ehkäs se juuri oikea sivupöytä tähänkin tilaan tulee kerran vastaan. Sitä ennen, Block palvelee tässä oikein hyvin. Mattoajatus itää myös ja yksi matto on saatava ennen pitkää suvun varastoista testiin. Ehkäpä jo viikonloppuna?Elokuun lopun syksyiset säät ovat saaneet etsimään kesäteloilta villasukkien lisäksi lämpöiset viltit ja kynttilöiden lisäksi takassakin on palannut tuli jo useamman kerran. Tulipa mieleeni ottaa käyttöön viime talvena neulomani jättineulepeittokin, joka piilotteli vielä yhdessä muuttolaatikossa. Mutta mutta...nyt taisi karata tunnelma jo liikaa jouluiseksi, kun löysin reilulla parilla eurolla tuon huonekuusen rääpäleen ja se oli tietenkin pakko pelastaa kotiin joulua odottamaan. Ehkäpä kätken sen vielä johonkin ei näkyvälle paikalle, ettei tule havuyliannostusta jo aivan ennen aikojaan. Tuohon Hanna Wessmanin suunnittelemaan Cloudy-ruukkuun se sopii silti.Pikkuisen kerrassaan urakkaa eteenpäin. Olisikohan seuraavaksi sitten verhojen vuoro? Entten tentten. Oikein mukavaa pikkuperjantaita! Kuinka nämä viikot nyt kuluvatkaan pikakelauksella?


// We finally have something soft under bottom as we managed to drive to Ikea last week and buy a Söderhamn sofa to our TV lounge. Decoration is still on process and hoping to replace that Block side table on wheels with something more classy in the future. Nevertheless it's a match with the bar stools at the kitchen island.

6 kommenttia:

 1. Onpa mukavan näköinen sohva. Näyttää juuri sellaiselta, jossa on kiva köllötellä.
  Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Ja köllöttellyt on otettu jo hyvin haltuun ;).

   Poista
 2. HYvännäköinen sohva, värikin aivan passeli. Haaveilen myös isosta löhösohvasta... Ehkäpä sitten seuraavaan kotiin ensi vuonna. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Sulla ei taidakaan olla uusi sohva ihan just mielessä ;)!

   Poista
 3. huoneKuusen rääpäeestä tulikin mieleeni mun omani joka oli pajaKaupan peruja ja asusti tuolla työhuoneella...niin nyt tässä kesäällä kun siivosin siellä ja se oli ruti kuiva ja nostin sen ulko portaille että kohta kastelen sen hyvin...kun vedethän toppaa valumaan ihan läpi....niin olipas se Eemil (ei ihan nieminen) keksinytkin...ottanut mun kangasSakset ja karsinut koko kuuset latvasta alas...kaks oksaa oli jäljellä.....en tiennyt et itkiskö vai nauraisko....no heti tajusin et tehty mikä tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiiii Eemil! Ettei olisi kaukaista sukua sille eräälle Eemelille tosiaan :D!? Siitäkin tuli sitten ihan vahingossa rääpäle..!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!