14.6.2017

SAUNATILA TYÖN ALLA


Eipä olekaan parempaa päivää kertoa saunan kuulumisia, kun kesä päätti eilen pitää välipäivän ja itse tutisin pari tuntia urheilukentän reunalla lopulta sormenpäät tunnottomana lasten harjoituksia seuraten. Ensimmäinen asia tuolta treeneistä kotiin suunnatessa oli sauna! Juuri tälläisinä päivinä saunan lämpö olisi arvossa arvaamattomassa. Meidän täytyy vielä hetki kuitenkin omaa saunaa odotella, vaikka nyt sen valmistumisen suhteen alkaakin olla jo aika toiveikas olo. Lupasin auttaa raksamiehiä käsittelemällä saunan paneelit ja laudelaudat itse mustaksi ja raksalla tulikin vietettyä viikonloppuna yötä myötenkin seinä- ja kattopaneeleita sutiessa.Valitsimme saunan paneeleiksi käsittelemätöntä haapaa, joka oli paras vaihtoehto mustaa väriä ajatellen. Käsittelin paneelit kahteen kertaan mustalla saunavahalla. Ensimmäisen kerran jälkeen paneeli jäi kauniin läpikuultavan hiilenharmaaksi, mutta lopputuloksen tasaisuuden ja erityisesti mustuuden vuoksi käsittelin paneelit vielä toiseen kertaan. Toisenkin kerroksen jälkeen puunsyiden kuviot erottuvat kauniisti vahan läpi. Eritoten valoisalla saunoessa saunatilan kahdesta ikkunasta tulvii sen verran valoa, että mustilla pinnoilla saamme tunnelman toivottavasti kuitenkin riittävän hämyiseksi.Tänään alkoikin raksalla panelointihommat, joten pian pitäisi tarttua pensseliin ja käsitellä myös laudelaudat samaan tapaan. Laudemalli meillä onkin jo piirrettynä, mutta kuinka voi olla kiukaan valitseminen niin vaikeaa?! Se täytyisi lyödä lukkoon nyt pikimmiten.


Saunan vieressä oleva suihkutila odottaa myös vielä laatoituksen alkamista, vaikka niin laatat, suihkut ja lattiakaivon ritiläkin odottelevat jo talolla. Tässä aiemmassa jutussa kerroinkin kylppärisuunnitelmista tarkemmin. Alla oleva kuva on otettu siinä vaiheessa, kun mietin otammeko tuon 5x5cm laatan kiiltävänä vai mattana. Ja kuten kuvasta näkyy, tietyssä valossa eroa näiden kahden välillä oli hankala ylipäänsä nähdä. Päädyimme valitsemaan kuitenkin kiiltävän laatan. Lattiakaivo on Unidrainin Classic Line -mallistosta, josta tämä yksinkertaisilla viivamaisilla rei'illä varustettu ritilä oli suosikkini paitsi eleettömyytensä takia myös siksi, että siinä on vähiten reikiä, mitä pestä :)!
Viikonloppuna ja itse asiassa koko viime viikolla oli niin ihana sää, joten toivottavasti lämpöiset kelit ja nuo kauniit poutapilvenhattarat palaavat tällä viikolla taas! Aloitin tekemään teille myös toisen vessan sisustussuunnitelmaa, joten ehkäpä palaan sen tiimoilta pian. Kivaa keskiviikkoa!


/// Our sauna is getting built slowly. I spent my weekend by waxing the panels black. We want to create a cozy but dark atmosphere and compensate all the light coming through those two wide windows by black surfaces. Yesterday was so cold here that I was literally freezing after spending two hours by watching girls' athletics training sessions. I desperately needed the sauna! Have to wait a couple more weeks though I guess, although fortunately the midsummer and days at the summer cottage are getting closer. It means long and peaceful moments in sauna, just dipping in the lake between.


2 kommenttia:

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!