25.5.2017

IHANAA, KUN TAAS HÄIKÄISEE!
// Blogiyhteistyössä Instrumentarium

Ei löydy riittävästi ylisanoja tälle ihanalle vuodenajalle, joka vuosi vuodelta saapuu paikalle juuri niin freesinä, ettei edellistä kertaa oikein enää muistakaan. Tulee kiire kaivaa kevyemmät kesävaatteet esiin, pestä ikkunat, istuttaa kesäkukkaset, lakata varpaankynnet sekä päivittää aurinkorasvat ajantasalle. Saa käydä jätskitötteröllä torinlaidalla ja puistoskumpalla joenrannassa. Aurinkolaseja tietenkään kertaakaan matkasta unohtamatta. Vaikka sää olisikin harmaa, ei koskaan voi tietää, millä hetkellä aurinko astuu esiin. Ei tee mieli murehtia, että juhannuksena hyvin saattaa sataa räntää tai heinäkuussa yöpakkasetkin voivat olla mahdollisia. Kesä on mielentila, eikä sitä nyt tuollaiset jopa todennäköiset pikkuseikat helpolla lannista.

Pääsin tekemään aiempien vuosien tapaan kesäistä blogiyhteistyötä Instrumentariumin kanssa, kun Instrumentarium oli paikalla Indiedaysin huhtikuun lopulla järjestämässä Inspiration Day -tapahtumassa. Saimme tutustua Instrumentariumissa myynnissä olevaan italialaiseen aurinko- ja silmälasibrändiin Heritageen, jonka klassikkokehyksissä näkyy nyt niin 30-, 40-, 50- kuin 60-luvunkin henkeä. Heritagen uusimpaan Spectacles of time -mallistoon kuuluu kulmikkaita, ylisuuria, läpikuultavia, kauniin roosia sekä tuplasillalla varustettuja kehyksiä.  Me valikoimme Mintun kanssa 50-luvun tyylikuninkaallisten tapaan tuollaiset ylisuuret konjakinväriset kehykset ja hetken peilailimme jo matkaanlähtötunnelmissa kuvauspisteellä.  Vain 50-luvun kapeavyötäröiset kellohelmat ja papiljottikampaukset päältä puuttuen!

Kuva: Sanni RiihimäkiVasemman kuvan museokehykset päivitetty oikeassa kuvassa tähän päivään.

Vaikka näin kesäkelien huumaamana aurinkolasimallit eniten puhuttelevatkin, eikä haittaisi, vaikka viime vuonna Insrumentariumin lahjakortilla valitsemilleni Guccin laseille (näkyvät ed. postauksessa) löytyisi vähän erityyliset kaverit (koska vaihtelu virkistää), niin aivan oikeasti minulle ajankohtaisinta olisi kuitenkin käydä näöntarkastuksessa ja hankkia uudet silmälasit. Löysinkin Heritage-mallistosta houkuttelevan kissamaiset hennon roosalla kilpparikuviolla varustetut silmälasikehykset, jotka mielessä kovasti kaivelevat. Nyt näyttää olevan Instrumentariumilla kaikki kehykset vielä houkuttelevasti puoleen hintaankin. Täytyisi ehkä toimia pian.


Instrumentariumin pisteeltä oli blogipäivän aikana tehty myös hauska video, jossa allekirjoittanutkin näyttää vilahtavan :). Sen pääset katselemaan tästä:  https://youtu.be/eQFEzZ86a38Kesä näyttää ulkosalla juuri raikkaita puhdistavia puoliaan kaatosateen ja ukkosen jyrähtelyn voimin, siispä auringonpaistetta odotellessa on oiva aika jatkaa kotona talvivaatteiden ja villasukkien talviteloille pakkausta samalla kun tytöt koristelevat opettajiensa kesäkortteja jätskein ja kukkasin.

Hyvää helatorstaita blogiystävät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!