31.5.2017

BATHROOM PLANMoikka! Ajattelin viimein valottaa teille meidän kylpyhuoneen suunnitelmia, sillä laattalähetyskin näytti ilmaantuneen työmaalle eilen. Ei siis mene tästä kovinkaan pitkää tovia, kun saan näyttää ihan oikeitakin kuvia kylppäristä. Vaikka mikrosementti olisi lattian jatkona ollut luonteva valinta myös suihkutilan seinäpinnaksi, halusimme kuitenkin edes vähän vaihtelua pintastruktuuriin. Raksaprojektin alkumetreillä silmiini osui Pinterestissä tuo kollaasin valokuva valkoisella pienellä laatalla laatoitetusta suihkutilasta mustalla suihkulla. Taisi olla rakkautta ensi silmäyksellä, sillä aina vain muiden kylppärikuvien pinnailun, sisustuslehtien ja -blogien selailun sekä laattakaupoilla käynnin jälkeen palasin katselemaan tätä kuvaa. Kiikutin mallattavaksi kotiin myös isoja marmorimaisia laattoja, joita nyt käytetään paljon, mutta silti nekään eivät tuntuneet yhtä hyvältä vaihtoehdolta. Jonkin verran meille on tulossa aitoa marmoria yksityiskohdiksi sinne tänne, joten ei haluttu lähteä sekoittelemaan siihen ei-aitoa pintaa. Myös iso valkoinen laatta oli poissuljettu jo alkumetreillä. Päätimme siis yhdessä tuumin luottaa ensi-intuitioon ja  uida tässä laatta-asiassa aivan valtavirtaa vastaan. Useimpiin koteihin kun halutaan aina vain isompaa laattaa ja se näkyi kyllä laattaliikkeiden valikoimassakin. Lopulta nimittäin löysimme täältä Joensuusta yhden ainoan 5x5cm laattamallin, josta oli matta ja kiiltävä vaihtoehto. Suurta eroa noilla kiiltoasteilla ei ollut, mutta päädyimme sitten kiiltävään laattaan mattapintaisten suihkujen vastapainoksi. Mustat Tapwellin suihkut odottelevatkin jo tuolla sängyn alla kylppärin valmistumista. Suihkutilaan ei siis seinään upotettujen hyllyneliöiden ja linjalattiakaivon lisäksi juuri sen ihmeempää tule.


Kuvat: 1. kylppärikuva // 2. suihku // 3. Nupit // 4. tuoli // 5.kasvi // 6. kuivauspatteri

Suihkutilan simppeliin ja valkoiseen ilmeeseen tuo vähän lisäkontrastia savunvärinen saunanovi ja saunan mustaksi käsitellyt pinnat sekä tietysti suihkutilan yhteydessä oleva pukutila ja sen sisustus. Cardiffin kodissamme totuimme kuivauspattereihin kylpyhuoneissa ja luonnollisesti sellaisesta toimivasta ratkaisusta ei hevillä halua luopua, mihin on ehtinyt tottua. Siispä pukutilan puolelle asennetaan musta tikasmainen "rättipatteri". Pukutilan penkkiratkaisu on vielä vähän auki, meillä jo olevat Eamesin DAR-tuolit sopisivat sinne kivasti, mutta pahoin pelkään, että ne ovat liian suuret tilaan. Kokeilla aion kuitenkin. Viherkasvi ja kromiset koukut tai nupit raikastaisivat muutoin mustavalkoista ilmettä.

Samaan tilaan kuuluvan saunan ja isomman wc:n haaveita ja suunnitelmia löydät tästä ja tästä postauksesta. Mitäs tykkäät tästä varsin mustavalkoisesta kokonaisuudesta?/// Bathroom plans look like this: white small tiles and black matt showers. Simple but beautiful.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!