12.3.2017

PIKKU HILJAA KOTI KUNTOON


Uuden kodin valmistumista odotellessa asustamme nyt kompaktia 54 neliön kerrostalokaksiota. Suurimmaksi osaksi kalustettuun vasta remontoituun tuttuun kaksioon oli helppo asettua, kun saapuessa matkassamme oli vain muutama matkalaukullinen lähinnä päivittäisen elämän kannalta tarpeellista tavaraa - vaatteita, kenkiä, hygienia- ja kempparitavaraa sekä lapsille vähän leluja. Ikään kuin olisimme tulleet Suomeen vain käymään.  Asuntokin tuntui ihan väljältä. Tällä viikolla saimme kuitenkin rekka-autollisen muttokuormaa perille väliaikaisvarastoon, josta joitakin laatikoita ja huonekaluja toimme pikkuruiseen väliaikaiskotiimme samalla todeten, että tiukkaa tekee, mutta tehköön.  Vaikka ensin olin ajatellut, että tulevat kuukaudet voidaan hyvin mennä anopin astioilla ja tekstiileillä, niin tulin sitten kuitenkin toisiin ajatuksiin. Kotoisan olon tekevät niinkin pienet asiat kuin oma kahvikuppi tai lakanat. Lempilamppu olohuoneen nurkassa ja tutun kynttilän tuoksu. Paljon muuta ei juuri nyt tarvita tähän välivaiheeseen. Eikä kyllä rehellisesti sanoen paljon muuta mahdukaan. Onni piilee usein hyvin pienissä asioissa.
Tavarat lojuvat vielä vähän siellä täällä ja saa olla kyllä taas oikein järjestelijä-ässä, että säilytystila riittää meille neljälle ja vähällekin määrälle tavaroita. Tulevalla viikolla saadaan ehkä viimein olohuonekin ihan olohuonekäyttöön, eikä kenenkään tarvitse nukkua enää sohvalla tai patjalla. Edelleen on sellainen olo, kuin olisimme täällä vain käymässä ja monet asiat tuntuvat vieraalta ja erilaiselta. Mielenkiintoista tarkkailla tätä omaa kotoutumisprosessia ja odottaa, milloin sitten lopulta voi sanoa kotiutuneensa ja sopeutuneensa. Vielä kirpaisee tarpeeksi nähdä kuvia Cardiffin kotimaisemista ja tärkeistä ihmisistä sekä siellä juuri kukkaan puhjenneista ensimmäisistä kirsikkapuista.

Viikko alkaa olla pian lopuillaan ja meilläkin kymppiviikon lomalaisilla alkaa katseet suuntautumaan kohti ensi viikkoa ja arkea aikatauluineen. Me ajellaan juuri mökkimaisemista kohti kaupunkia. Lenkki ja sauna talvisissa maisemissa kruunasivat tämän päivän, vaikka illan pumppikin vielä polttelee to do -listalla.

Näiden sisustuskuvien myötä toivottelen suloista sunnuntai-iltaa sinulle!


/// We are slowly settling in our temporary one bedroom appartment and things start finding their places. I still feel like we would be here just on holidays even though I've started working as well.  So it's interesting to see on which point we'll then be truly settled and seeing all the pictures from Wales won't break your heart that big.

8 kommenttia:

 1. Varmasti ainakin hetkellisesti yhtä iso muutos tulla takaisin Suomeen kun oli muuttaa Englantiin, varsinkin kun vielä kyse muutosta väliaikaiskotiin, onneksi uusi kotinne on jo hyvässä vauhdissa! Ja kummasti ne omat pienet jutut ja tavarat helpottavat kotiutumista. Pikkuhiljaa! <3 Ihanaa sunnuntai-iltaa ja tsemppiä loman jälkeiseen arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan päästä kaavoihin kangistumaan tällä viisiin :D, kun on arjessa ja asumisessa vähän haastetta. Luulen joo, että tämän jälkeen tuntuu aika mukavalta muuttaa uusiin, isompiin ja pysyvämpiin neliöihin. Kiitos Piia!

   Poista
 2. Tässä kun on tehnyt kaappien vuosittaista tyhjennystä ja vienyt vaatekeräykseen/kirpparille pussitolkulla tavaraa, on vaikea kuvitella, että mahtuisi siltikään mitenkään neljäsosaan näistä neliöistä.. kyllä ihmisellä on paljon turhaakin tavaraa. Tsemppiä sinne ja pianhan te olette jo uudessa kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka me ollaan parin viime vuoden aikana tehty iso inventaario kaksikin kertaa, niin ei mekään kaikkien kamojen kanssa mahduttain mitenkään. Mutta onneksi on välivarasto.

   Kiitos! Onneksi tosiaan ajalla on tapana rientää ja kesä ja uusi muuttokin sieltä lopulta koittaa :).

   Poista
 3. Tsemppiä sisustushommiin, aina vaatii taitoa sisustaa pientä tilaa useammalle ihmiselle sopivaksi.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä vain, tuleepa perehdyttyä oikeanlaiseen ja järkevään säilytykseen näin. Vaikka mitenkään ei kaikkia toimintoja näihin tiloihin saada mahtumaan, niin ihan kivalta täällä silti tuntuu. Onni ei onneksi taida olla neliöistä kiinni, vaikka ne toki elämää helpottavatkin :).

   Poista
 4. Kyllä nuo omat tavarat tuovat sitä kotoisuutta. Meillä oli vastaava tilanne rakennusvaiheessa, mutta oli kyllä ihanaa päästä omaan uuteen kotiin ja tyhjentää kaikki laatikot oikein kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuovat kyllä. Juuri kasattiin oma rikkalapiokin kasaan, niin kelpaa lakaistakin :)! Ja uuteen kotiin onkin sitten vähän miellyttävämpi purkaa laatikoita, kun on hiukan enemmän säilytystilaakin sitten.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!