7.12.2016

TÄHTINAUHAA IKIVIHREISTÄ LEHDISTÄJouluntunnelma kotona syntyy mielestäni parhaiten paitsi kynttilöistä, kransseista ja joulukukista, myös pieniä jouluisia askarteluja puuhastellen, leipoen ja lahjoja paketoiden. Pinterest on täynnä inspiroivia jouluisia ideoita ja osa kuvista on jättänyt niin suuren muistijäljen mieleen, että on tietenkin täytynyt tarttua tuumasta toimeen. Yksi näistä ideoista on jo aikaisemmassa postauksessa (täällä) vilahtanut tähtinauha, joka on tehty ikivihreistä muratin lehdistä. Täällä murattia kasvaa aivan joka paikassa ympäri vuoden ja jos olen oikein ymmärtänyt, se on ennemminkin sellainen kiusankappalekasvi, mikä verhoaa kaiken alleen. Mietin, voisiko tämän superhelpon askartelun toteuttaa Suomen oloissa esimerkiksi vuorenkilven lehdistä?  Piparimuotin ja veitsen/saksien avulla ensin lehdet tähdiksi ja sitten läpinäkyvällä teipillä lehdet alapinnaltaan lankaan kiinni. 

Seinälle ripustetun nauhan jälkeen halusin kokeilla näitä ikivihreitä tähtiä vielä paketoinnissa ja korttiaskartelussa. Ainakin parin vuorokauden jälkeen tähdet ovat vielä täydessä kuosissaan, mutta kuivahtanevat tulevina päivinä hiukan. Tuossa seinäkoristeessa kuivahtanut ilme ei niin haittaa, mutta paketteihin ja kortteihin tekisin tähtinauhan varmuuden vuoksi vasta lähempänä lahjan/kortin antamista.Joulutunnelmaan pääsee myös takuuvarmasti lasten joulunodotusta ja innostusta seuraten. Täällä on tällä viikolla jännitetty koulun joulunäytelmäspektaakkeleita. Kuopus hiirenä 3-6 -vuotiaiden joulunäytelmässä ja esikoinen henkenä 7-10 -vuotiaiden Aladdin-musikaalissa. Kaksi esitystä ovat molemmat jo selättäneet, huominen vielä jäljellä. Mahtavan monikulttuurista porukkaa lavalla kyllä on ja mieletöntä, minkälaisiin suoritukseen tuon ikäiset jo pystyvät! Itse kävin katsomassa esitykset tänään ja täytyy myöntää, että piti purra hammasta jo siinä vaiheessa, kun näyttelijät vasta marssivat areenalle :). 

Kunhan saan tytöt illalla unille, on vuorossa taas vähän pientä näpräystä. Muutama muukin paketointi-idea on nimittäin mielessä.  Mulla oli muuten joskus aiempina vuosina tapana paketoida aina silmät ristissä aattoa vasten yöllä. Mutta täytyy sanoa, että onhan tämä vähitellen ennakkoon paketointi aika paljon mielekkäämpää puuhaa :). Jokos te olette aloittaneet tonttupuuhat? Toisaalta olen varma, että siellä lukijoissa on myös niitä, joilla on lahjat kääreissä jo viimeistään lokakuussa ja sitten toisaalta myös niitä viimehetken-Vilmoja. Mihin joukkoon sinä kuulut?


PS. Siellä Pinterestissä olen melko hiljaisesti koonnut kuvia omiin kansioihini. Löydät minut nimellä Hanna/Pastellimaja. Jouluisen inspiraation lisäksi olen sinne pinnaillut paljon sisustuskuvia tulevaa kotiammekin ajatellen./// I just love these nights closer to Christmas. Secret gift wrapping and little crafty diy-moments, with candle light and a cuppa of something hot, of course. Pinterest is full of inspirational festive pictures and this time I'd saved a picture of evergreen star garland in my mind. Here in Wales you can find ivy wherever you go throughout the year. So I decided to give it a go, for in Finland all remaining green leaves are usually covered by too much snow at this time of the year. You could see a garland hanging at the wall in this previous post. And because I collected so many leaves I additionally tried garland also in gift wrapping and Christmas cards. All you need for this project is a star shaped cookie cutter, thin thread and transparent sellotape. Leaves tend to start wilting a little bit in few days. I'm not bothered about the look of the wall decoration after wilting but I'd rather wrap the gifts with the evergreens a bit closer to the very moment.

You can find my Pinterest files on here.

10 kommenttia:

 1. Ihan huippu idea! Mulla on jo lähes kaikki joulupaketit paketoituna ja suurin osa niistä on toimitettu jo vastaanottajillekin Postin matkassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Posti toimii siellä tänä jouluna. Itsekin sain viimeiset postitettavat Royal Mailin matkaan tänään. Peukut pystyssä, että ehtivät ajallaan perille. Viimekin vuonna joku kortti oli seikkaillut luvattoman kauan.

   Poista
 2. Tuossa lahjat ootta paketointia ja huomenna se alkaa mutta vielä yhdet villasukat neulottava. Terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista
 3. Kauniit paketit! Minä eilen ompelin tähtinauhaa kultaisesta paperista ja nyt ne koristavat neitosen huoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja täytyy sanoa, että on säilynyt kauniina tähänkin päivään saakka tuo nauha. Tähdet saaneet vähän aaltoa ylleen, mutta sopii hyvin. Kultatähdet kuulostavat myös kauniilta!

   Poista
 4. Onpas kauniit tähtinauhat! Mun askartelut jää tänä vuonna, en edes kortteja tee itse. Mutta kai piparien koristelunkin voi laskea jonkinlaiseksi askarteluksi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvin lasketaan! Niitä mekin on tässä askarreltu! Vielä ajattelin jonkinlaisen talon toteuttaa. Tai ainakin yrittää toteuttaa :D.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!