22.9.2016

SUURTA SUUNNITTELUAHeippa vaan, blogiin olisi ollut vaikka mitä asiaa, mutta kaikki oma aika on mennyt täysin lapsen toipumisen tukemiseen ja taloprojektin suunnitteluun. Vaikka kuokkaa ei olla vielä saveen iskettykään, niin aikaa suunnitteluihin on kulunut aivan hurjana. Peilistä näyttää kurkkivan valtavat silmäpussit ja kurkkuun on parkkeerannut pieni kaktus. Näytän olevan tässä(kin) projektissa sellainen luonne, että asiat on hiottava alun alkaenkin jo kohdalleen pienintä yksityiskohtaa myöten. Mulle onkin jo ajatuksissani helppoa kulkea tulevan kodin sisällä. Hahmotan ilman 3D-kuviakin, miltä kodissa näyttää ja tuntuu, sen verran on mittailtu ja teippailtu tulevia tiloja täällä. Jännittävää sitten lopulta todeta, pitivätkö nämä mielikuvat paikkansa. 

Nyt ensimmäisen viikkoon kokonaan nukutun yön jälkeen voin myös iloisena todeta, että saimme toukokuussa alkaneen suunnittelun jälkeen viimein meidän taloprojektin tarjouspyynnöt matkaan. Kevyet 16 sivua kaikkine liitteineen. Enpä tiennyt, että homma vastaisi pientä tutkielmaa. Onneksi saimme tuohon hommaan apua talon rakennesuunnittelijalta. Oma tuotoksemme olisi saattanut olla sivun mittainen.Nyt on niin vimpan päälle, että voisi kultaisiin kehyksiin laittaa.
Viime päivinä olen jahkannut keittiön, kodinhoitohuoneen ja kylppärin sisustusratkaisuja. Laattapiirustukset ja -tarjoukset on vetämässä, kalustetarjouksetkin jo melkein valmiina. Kiva päästä niitä vilauttamaan tännekin pian.  Meidän monitoimieteinen onkin raivautunut taas pyykkivuorten alta suunnittelupaikaksi. Mitenhän sitä kodinhoitohuonetta sitten enää osaakaan käyttää. Toisaalta, tulevassa talossa meillä ei ole sitten työhuonetta, joten tiedä sitten millainen monitoimitila puolestaan siitä kodarista vielä muotoutuu. Eteinen meillä on onneksi pyhitetty sitten ihan eteiskäyttöön.
Nyrkkeilyhanskoja ei tässä projektissa olla tarvittu (ainakaan vielä), vaan suhteellisen sovussa ollaan saatu asioita eteenpäin. Hanskat ovat spontaani synttärilahjaostos miehelle Lontoon Nottinghillistä löytyneestä antiikkiliikkeestä, olematta kuitenkaan antiikkia :).  Tuossa ne nyt roikkuu naulakossa käden ulottuvilla, jos käyttötarvetta ilmenee. Toivottavasti ennemmin löytyy kuitenkin käyttöä tuolle villalippikselle. Sen verran olen tulevaan sesonkiin ehtinyt jo valmistautua. Hieman aamuinen ilma enteileekin jo viileämpiä syksysäitä, vaikka lämpöasteita täällä vielä reilusti onkin.

Parin työaamun jälkeen mulla onkin tyttöjen koulupäivän ajan vaihteeksi aikaa omille jutuille. Siis mitä muuta osaakaan nainen ajatella kauniina aamuna kuin että siivota pitäis! Joten nyt nopsaan imurinvarteen, jotta ehdin nauttimaan vielä aurinkoisesta päivästä tuonne ulos. Touhua torstaihin siis!! 


/// Planning the new house!

6 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa ja teillä on niin kauniita yksityiskohtia koti täynnä <3 Mukavaa seurailla teidän raksaprojektia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenni <3. Itsellä alkaa pian tuntua siltä, että neliöt alkavat käydä ahtaiksi kaikille rakastamilleni yksityiskohdille. Tästä onkin tullut tälläinen 'enemmän on enemmän' -koti :). Toivottavasti päästään kohta ihan itse asiaan raksan kanssa, jänskättää kyllä kovasti!

   Poista
 2. Siellähän hommat etenee. Onneksi myös potilas voi jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pikku hiljaa onneksi! TOivottavasti pian ihan konkreettisella tasollakin, ettei routa pääse yllättämään tätä projektia. Ja luojan kiitos tosiaan potilas voi jo paremmin <3.

   Poista
 3. Kauniita kuvia olet ottanut, täynnä upeita yksityiskohtia. Mielenkiinnolla seurailen blogiasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Annika! Ja mukava kuulla, että seuraat mukana!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!