29.8.2016

TONTILLA


Kuten Projekti X -postauksessa kerroinkin, meillä on edessä ehkä vähän mielipuoliselta kuulostava kaukorakennusprojekti tuttuihin Suomen maisemiin. Lomaviikot saivatkin tahtia myös rakentamisen suunnittelusta, monista palavereista ja tapaamisista. Tontilla ehdimme tulevaa taloa ja sen näkymiä fiilistellä ja talon paikkaa mittailla moneenkin otteeseen. Tällä hetkellä tuo viimesyksyinen heräteostoksemme kasvaa vielä niittyä, mutta toivottavasti ennen talven tuloa saadaan urakka alkuun ja jokunen tikkukin ristiin. Monen näkymättömän homman kohdalle voidaankin jo laittaa ruksi. Loman aikana saimme talon piirustukset lupakuviksi ja tällä viikolla nuo kuvat menivät iloksemme rakennusvalvonnassa läpi. Rakennuslupa ja maaperätutkimusten tulokset hyppysissä odottelemme vielä talon rakennekuvia, jotta pääsemme kilpailuttamaan urakan muutaman rakennusliikkeen kesken.


Tuntuu aika kivalta palata tuttuihin kortteleihin. Lähelle luontoa ja tuttuja lenkkipolkuja. Naapurit ovat entiset ja lapsille on kaverit valmiina. Koulu, kauppa ja uima-ranta ovat ihan vieressä. Hassua, että tässä sitten lopulta kävi näin. Rakennuttaahan meidän ei ainakaan koskaan pitänyt.


Tontille tulee nousemaan kaavamääräyksiä mukaillen yksikerroksinen vaalea pulpettikattoinen kivitalo. Koska emme löytäneet valmiista talomalleista meitä miellyttävää ällänmuotoista pohjaa, päädyimme piirrättämään talon itse mieleiseksemme. Näin saimmekin toivomamme pelkistetyn pohjan, mistä kaikki turhat seinät ja kulmat on karsittu pois ja ylimääräisten huoneiden tilalla on avaruutta. Suurten linjojen ohella saimme loman aikana hiottua myös talon yksityiskohtiakin kohdilleen, takkaa, suihkuja ja lattiakaivoja myöten.  Pinnat tulevat olemaan selkeät ja yksinkertaiset, sellaiset mitä jo kauan mielessä olen haaveillut. Onneksi olemme olleet melko samoilla linjoilla miehen kanssa näistä valinnoista. Muutamasta asiasta vielä keskustellaan ja lopullinen kustannusarvio varmasti sanelee sitten lopulta toteutuksen.


Tulevien päivien hommana olisikin niiden kuulujen pistorasioiden paikkojen miettiminen sähkösuunnittelijaa varten. Siis visiot joulukuusen ja ruokapöydän paikoista täytyy hioa jotakuinkin kohdilleen. Toistaiseksi tämä suunnittelu on ollut kyllä huippukivaa!


/// We were lucky to get a lovely lot close to our old home in Finland and are planning to start the construction of our new home this autumn. The project won't be the easiest as we are living here in Wales at the same time. So in the future I'll also be updating the progress of our new home here in the blog. I just love the planning and can't wait to make the dreams and wishes visible.

10 kommenttia:

 1. Hienoa kun homma etenee :) Onpas kivan näköinen tontti !

  Terkkusia <3 ( marraskuussa bileet ??? )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku hiljaa kyllä. Nuo maaperämittaukset vähän hidasti hommaa, mutta nyt nekin on tehty ja onneksi tehtiin. Mihinkäs meillä tässä vielä hätä olisi, hyvä on Walesissäkin ihmisen hengitellä :).

   Ja voi olla, että miun bilebudjetti on tänä vuonna uudelleenohjattu lattiakaivoihin ja sähkörasioihin.

   Poista
 2. Hienoa, että lupa-asiat ovat menneet läpi. Odotan kyllä jo innolla, että näen pohjaratkaisunne.
  Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä, ei tarvinnut enempää pyöritellä. Pohjaratkaisuja seurannee varmasti tässä syksyn mittaan.

   Kiitos, samoin sulle! Täällä onkin tänään kansallinen vapaapäivä, joten viikko alkaakin meillä rantareissulla.

   Poista
 3. Niin se homma etenee ja kohta tontilla on komea torppa! Mielenkiinnolla täällä seuraillaan projektia. Ja on muuten ihan kuikena kaunis paikka, lenkkipolkuihinkin kävin kesällä tutustumassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta! Haha, no joo aika kyllä kuluu nopeaan. Kaunis on tosiaan paikka ja siihen kun liittää aiemman kymmenen vuoden tunnesiteen maisemiin, niin varmasti viihdytään :).

   Poista
 4. Aivan ihana tulevan kodin paikka teillä! <3 Ja etärakentaminen kuulostaa sujuvan hyvin, hienoa päästä seurailemaan projektianne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Toistaiseksi on mennyt mutkatta. Mutta nyt ollaankin vielä suunnitteluasteella. Toivottavasti löydetään itse rakennushommiin sellainen porukka, jonka käden jälkeen voi luottaa näin etänäkin.

   Poista
 5. Upea tontti ja hienoa, että palaatte tuttuun. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Onnea tosiaankin tarvitaan, hieman hirvittääkin. Mutta eiköhän siitä hyvä tule.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!