9.8.2016

MAKEAT PITSAT - HELPPO MÖKKIHERKKU


Pienet morset mökkeilyn lomasta! Ensin voisin luetella niin monta juttua, mikä tekee täällä olosta niin ihanaa. Mutta koska suomalaiselle mökkeily ei liene mitenkään sen kummemmin eksoottista, saunat, uinnit, mustikat ja ulkohuussit on useimmalle tuttua juttua, niin tyydyn vain toteamaan, että kyllä: mökkeily on niin ihanaa! Alkuun oli epätodellinen olo, että ylipäänsä ollaan täällä, nyt vajaan parin viikon lomailun jälkeen tuntuu puolestaan tosi epätodelliselta ajatella, että meidän koti onkin tosi kaukana täältä.  Ainakin vielä sen vuoden tovin. 

Ollaan mökkeilty monella kokoonpanolla ja kokattu ihania kesäruokia. Meidän mökillä on tosi pikkuinen keittiö, jossa ei juurikaan mahdu montaa ruokalajia kerralla valmistamaan. Onneksi ulkona on grilli keittolevyineen, nuotiopaikka makkaran paistoon ja lohen loimutukseen sekä savustuspönttö jos toinenkin. Jälkiruuaksi keksitään usein pienellä vaivalla ja yksinkertaisilla tarvikkeilla valmistuvaa. Tämän loman hitti on ollut ehdottomasti marjaisat nutellapitsat, joiden reseptin löysin K-ruoka -lehdestä. Muutama perusaines kuivakaapissa, Nutella-purkki ja metsän marjat riittävät. Jos haluaa, niin valkosuklaalla ja rouhituilla pähkinöillä voi sitten vielä hienosäätää.






Makea pizza (ohje K-ruoka 3/16)
noin 4 annosta

1,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
2 rkl öljyä
3 dl durumvehnäjauhoja

HUOM! Itse vaihdoin durumit tavallisiin, en säästellyt kardemummassa ja kahteen viimeisempään kokeiluun lisäsin vielä ruokalusikallisen sokeriakin.

Pinnalle:
Nutellaa, tuoreita marjoja, rouhittuja pistaaseja, sulatettua valkosuklaata

Tee näin:
Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kardemumma, (sokeri) ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinan alla 30 min. Jaa sitten taikina muutamaan osaan. Lisää vähän jauhoja, jos taikina liian löysää ja pyörittele/kauli pieniä pitsoja. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä, levitä Nutella ja koristele.


Tulipas tässä kirjoitellessa mieleen, että olen tehnyt toisenlaista marjapitsaa ennenkin. Speksit löytyy täältä.


Vielä viimeiseksi, kiitos kaikista kannustavista ja innostavista kommenteista edelliseen raksaprojektijuttuun. Yhteenkään en ole vielä vastannut, vaikka jokaisen huolella lukenut. Jatketaan siitä taas, kunhan keksin, mistä aloittaa :). Mutta nyt, ollako vai eikö olla - lähteäkö kesäiseen Lappeenrantaan vai pysyäkö mökillä? Mukavaa tiistaita!


5 kommenttia:

  1. Ihanan makeaa herkkua ja upea tuli tuosta herkkukuvastakin.
    Ihanaa tiistaita!

    VastaaPoista
  2. Voi luoja mitä herkkuja! Nam!

    VastaaPoista
  3. Vitsi, että näyttää hyvltä! En itse tykkää kovinkaan paljon pizzasta (yep, olen outo), mutta makea pizza voisi olla munkin makuun :)

    http://lauraheinikki.fi

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!