10.7.2016

KARUA KAUNEUTTA - KYLPYLÄKAUPUNKI BATH


Heihoi sunnuntai! Tutulla kaavalla mennään täällä, sillä meneillään on  se  tutuksi tullut sunnuntaiaamupäivien klassikkosetti: lastenhuoneesta kuuluva legolaatikon kolina, nettihesari ja hyppysissä kolmas kupillinen kahvia. Selailin läpi meidän eilisen minimatkan kuvasaldoakin ja ei voi kuin taas pyöritellä päätään meidän perheelle suoduista fotogeeneistä. Ei siis yksinkertaisesti MITÄÄN julkiseen levitykseen kelpaavaa, jos nyt ei huutonaurukomediaa halua lukijoilleen tarjota. Ja vaikka itselleen osaakin nauraa, niin eilisen puitteisiin sellainen pelleily tuntuu suorastaan sopimattomalta. 

Vierailimme nimittäin vallan ulkomailla, Englannissa. Reilun tunnin automatkan päässä Cardiffista sijaitsee kylpyläkaupunki Bath, jonka sanotaan olevan kulttuuri- ja perinnematkailumielessä UK:n vieraillun kaupunki Lontoon jälkeen. Kaupunki lienee tunnetuin kolmen kuuman lähteen ympärille rakennetusta kylpylästä, joka on perustettu jo roomalaisten aikana. The Roman Baths jätettiin itse seuraavaan kertaan, kuten myös kaupungin nykyaikaiset spat (pikkuväen protestista huolimatta). Keskityimme näin ensikerralla ottamaan kaupungin "ruutukaavan" haltuun ja ihmettelimme sen karun kaunista arkkitehtuuria. Hyppäsimme turistifiiliksissä oikein kiertoajelubussiin, jossa kuulimmekin tarinoita niin Jane Austenista, John Woodista kuin Charles Dickensistä. Kaupungin kadut ja talot, sekä Avon-joki heräsivätkin niiden myötä aivan eri tavalla henkiin. 

Itsehän saisin päivät kulumaan vain arkkitehtuuria ja rakennusten pieniä säröjä ja yksityiskohtia ihmetellen. Rosoista ja kivistä arkkitehtuuria tasapainoitti Avon-joki ja vehreät puistoalueet. Victoria-puiston toisesta päästä löytyi hurjan iso leikkipuisto, jossa muu perhe sai helposti pari tuntia kulumaan sillä aikaa kun itse tein täsmäiskuja muutamaan kiertoajelubussista nähtyyn kauppaan. Kaupungin suhteellisen pienellä keskusta-alueella oli eloisat kauppakadut ja hyvä valikoima kauppoja, joita ei löydy Lontoosta tai Cardiffistakaan. Suurin hämmästys syntyi  tanskalaisen HAY:n liikkeen kohdatessani. Jossa muuten oli Loop Standit, Tray Tablet, Don't Leave Me:t ja monet muut puoleen hintaan kesäalessa :O! No kerrottakoon nyt kuitenkin, että selvisin kaupungista kotiin yksitoista puntaa köyhempänä. 

Ehdottomasti uusintavisiitin arvoinen kaupunki ja taas kerran tuli todettua se wau-fiilis: Mitä upeita paikkoja tässä lähistöllä onkaan!


// Yesterday we did a day trip to the beautiful city of Bath in England. Wow, so beautiful! 

6 kommenttia:

 1. Tray Tablet puoleen hintaan? OMG! Upeita kuvia ja vaikuttaa kyllä erittäin kuvaukselliselta ja viihtyisältä paikalta. Enkä nyt sanoisi karuksi jos katselee Suomen 60-luvun elementtitalomaisemia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koitin pitää hengityksen rauhallisena ja sykkeen tasaisena. Meinasi vetää hyperventiloinnin puolelle. Onneksi olin kävellen liikkeellä :D. Haha, joo tää olikin karun kaunista, täältäkin löytyy sellaista rakennusta, joille juuri tuo sana karu sopii parhaiten ilman mitään jatkoadjektiiveja :).

   Poista
 2. Ihan mahtavia nämä sun lähiseutureissupostaukset (hui mikä sanahirviö!), niin huikeita kuvia, kauniita paikkoja! Koska saa tulla kylään? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Tulipahan taas kerran todettua, että tuskinpa ikinä tännekään oltais päädytty lomalle, jos ei tätä Walesin hyppäystä oltais toteutettu. Tervetuloa vaan, anytime kun täällä ollaan!

   Poista
 3. Hei taalta Bathin etelapuolelta :) Itselleni Bathista on tullut suosikki shoppailu- ja kaupunkikapottelypaikkana. Jos sinulle sattuu tulemaan ikava iittaloita ja marimekkoja, loytyy Bathista myos kiva skandiputiikki, Shannon. Kiitos kivasta blogista :) Mukavaa kesan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, läheltä liippaa, wau! Juuri tuollaiseksi muotoutui minunkin käsitys Bathista, ihana mennä päiväkävelylle ja ostoksille. Kiitos vinkistä, hoksasin poislähtiessä yhden kadun, jolla oli enemmänkin sisustuskauppoja. Ravintola- ja kahvilatarjontakin tuntui olevan melko kattava. Siispä seuraavaa kertaa odotellen, houkuttelevan lähellä kaupunki kyllä on.

   Kiitos myös palautteesta, sitä on aina kiva saada :). Ihanaa kesää sinne naapuriin!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!