12.6.2016

PUUHULLUUTTA JA PIENTÄ SISUSTUSPÄIVITYSTÄ


Muistatte ehkä, kun puhuin sitruunapuuhaaveesta ja kuinka sitä en tänä vuonna vielä mistään ole löytänyt. Asiahan korjaantui sitten heti sillä edessä olevalla Ikea-synttärireisssulla, kun myymälän puolella nökötti muutama sitruunapuu myytävänä ihan minua varten. Puussa oli valmiina muutamia isompia ja paljon pienempiä vihreitä sitruunanraakileita, joten keltaisempaa satoa täällä kovasti odotellaan. Mitenkähän kauan sitruunoiden kypsyminen kestää? Puussa oli myös nuppuja, joista ensimmäinen puhkesi eilen kukkaan. Esikoinen jo haaveilee omista sitruunoista tehdystä lemonadesta, joten hiukan hikeä pukkaa tällä puutarhurilla saada riittävä määrä satoa kannulliseen sitruunajuomaa. 


Puu on majaillut enimmäkseen parvekkeen lämmössä, mutta eilisen sadekuuron vuoksi nostin puun sisälle, lähinnä tuon Uashmaman paperipussin vuoksi. Viime aikoina sisustusblogeissa ja -lehdissä on ollut paljon kauniita kuvia, joissa ruokapöydälle on stailattu yllättävän isojakin elementtejä. Suuria ruukkuja, viherkasveja, korkeita maljakoita ja kukkivia oksia. Niiden inspiroimana nostinkin sitruunapuun ruokapöydälle ja tuntuu kuin tuo puu kuuluisi juuri tuohon. 


Vaikka sitruunapuun pitäisi menestyä myös sisätiloissa, luulen että se tarvitsee kuitenkin vähän enemmän valoa menestyäkseen. Tuo meidän keittiöpääty tässä avoimessa tilassa tuppaa nimittäin huonolla säällä olemaan todella hämyinen. Näissä kuvissa se tuleekin hyvin esiin, pitikin saada taas kuvausälynväläys viikon huonoimpana päivänä, mutta inspiraatio ei aina näemmä säähän katso. Eilen olikin ihanan rento kotipäivä miehen sairastumisen kustannuksella, jolloin ehdin päivittämään muutaman muunkin kodin kulman.


Musta väri miellyttää minua pieninä ripauksina sisustuksessa, vaikka olenkin aina vieroksunut isompia mustia pintoja. Tässä kodissa on tosin ollut pakko oppia pitämään mustasta eri tavalla. Silmä on jokseenkin tottunut keittiön mustiin kivitasoihin ja tuohon kiiltävään mustaan laatikostoon. Vaikkakin miehen kanssa tuossa päivänä eräänä juuri yhdessä tuumin todettiin, että joskus jos voidaan itse päättää, niin mustia tasoja meille ei kyllä koskaan tule. Eikä kyllä lasipöytääkään. Vaikka siivoamisesta pidänkin, niin nuo tasot ajavat meidän päivittäin hulluuden partaalle. Todella ärsyttäviä ja kiittämättömiä puhtaana pidettäviä! Mustat pinnat saivat minut kuitenkin samaisella sitruunapuukeikalla tarttumaan elämäni ensimmäistä kertaa täysmustaan tyynynpäälliseen. Olin aiemmin melko ahkera sisustustyynynpäällisten hankkija, nyt en muistakaan, milloin olisin viimeksi päivittänyt sohvatyynyjä. Kolmen punnan hinta kuitenkin kirvoitti tähän tyynyhurjasteluun.


Muuten tässä kodissa alkaa näin vuoden asustelun jälkeen olla kaikki suurin piirtein kohdillaan. Pieneltä jatkuvalta säätämiseltä nyt ei sisustusharrastajana voi koskaan välttyä. Seuraavaksi säätökohteeksi tekisikin mieli ottaa tuo leveä seinä. Ajatuksella "enemmän on enemmän" haluaisin lisätä tuohon ison Playtypen-julisteen ja mustan laatikoston väliin vielä muutaman erikokoisen taulun ja mielellään jotain henkilökohtaisempaa, kuin valmiita myytäviä printtejä. Nuo pari Annon mainoslehtisestä napattua maisemakuvaa onkin seinällä vähän tätä ajatusta jo mallaamassa. Katsotaan, mitä keksin. 


Näyttää siltä, että saadaan tänään iltapäivästä taas aurinko takaisin ja voi olla, että sitruunapuu siirtyy sen myötä takaisin muiden puukavereidensa joukkoon parvekkeelle lämmittelemään. Eihän siellä vielä olekaan kuin pari oliivipuuta (nekin muuten kukkii), viikunapuu, magnolia, palmu ja varrellisia laventeleita. Tämä puuhulluus on tainnut lähteä vähän käpälistä. Mies kysyikin jo nöyrästi kaikki muut kukat puiden kavereina hoksatessaan, että jokohan riittäis. Pikkuisella parvekkeella kasvaa pian enemmän puita kuin meidän vanhalla tuhannen neliön tontilla.

Tälläisiä sisustusajatuksia tähän sunnuntaihin. Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!



/// Finally i found a lemon tree and it has mainly spent time on our balcony among my tree collection. Yesterday's rain made me carry it inside for a while though and how good it looks on the dining table! What do you think?

12 kommenttia:

  1. Tuossa tilassa nuo tasot näyttävät mielestäni kivoilta, vaikka en niin mustasta sisustusvärinä välitäkään. Sinullahan on siellä oikein minimetsä jo puita, ihanaa jos niistä saa vielä jotain pöytäänkin kannettua.
    Rentoa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tänne tasot ihan sopii ja kun vuokra-asunto on, niin ei auta valittaa. Täytyy olla tyytyväinen, kuinka kiva skandihenkinen asunto löydettiin. Mutta ainahan sitä saa haaveilla ja miettiä, miten iten tekisi, jos saisi vaikuttaa. Joo, on tosiaan karannut tämä hulluus vähän käsistä. Lupasin jo miehelle, että nyt en tuo enää yhtään :D. Saa nähdä, kuinka kuivaksi sato jää.. :)

      Poista
  2. On teillä kyllä kaunista ja ihana, että sitruunapuu viimein löytyi! Sopii kyllä kauniisti teille sisällekin, vaikka varmasti on omiaan parvekkeella muiden joukossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Ikeasta löytyy monesti helpotus näihin sisustushätiin :). Monta päivää tuossa pöydällä saikin olla, kunnes tänään nostin sateiden lakattua puun partsille happea haukkaamaan.

      Poista
  3. Voi että, mäkin haluaisin hirmuisesti kaikkia kasveja ja minipuita terassille! En vaan oo ollenkaan varma, että oliivi- tai sitruspuut pärjää täällä pohjoisemmassa Suomessa ulkona... Tuo sitruunapuu on kyllä joka tapauksessa aivan supersuloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä varmasti olenkin täällä ihan hurahtanut, kun selviävät täällä läpi vuoden. Oliivipuutkin olivat talven yli ulkona, eivätkä liiemmin tiputelleet edes lehtiä. Sitruunapuun pitäisi kuulemma menestyä sisälläkin, mutta valoa varmasti tarvitsee rutkasti. Ei nämä minullakaan varmasti Suomessa pärjäisi.

      Poista
  4. Teillä on kyllä ihana koti. Tosi kodikasta.
    Terkkuja ja halauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna <3! Sinne myös, hurjat tsemppihalit uuden edessä!

      Poista
  5. Ihanasti sopii tuo vihreä väri raikkaaseen sisustukseen! Ja kiitos kuvista, kiva kun näkee vähän laajempia kuvakulmia kodista. Nyt vaan toivottelen teille menestyksekästä sitruunasatoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännityksellä odotamme sadon kypsymistä ;)! Kiitos Anu!

      Poista
  6. Niin kaunis koti. Noi kasvit on kyllä upeita.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!