24.5.2016

VIHDOIN SEINÄLLÄ!


No johan! Ne palmut on vihdoin ja viimein kehyksissä ja seinällä. Olisikohan kukaan uskonut? Tämä tauluprojektihan alkoi jo viime syksynä, joten ehkä se oli jo korkea aika saadakin päätökseen. Ainut yllätys tässä ikuisuuden kestäneessä projektissa on kehysten lopullinen väri. Kromi ei ollut toivelistalla nimittäin missään vaiheessa projektia. Mutta kromiset ne nyt sitten lopulta on.


40x50cm:n ohutraamiset kehykset koituivat kuitenkin todella vaikeiksi löydettäviksi. Päädyin yhden palautuksen, monen mutkan ja turhan reissun jälkeen hankkimaan kehykset lopulta Ikeasta. Siellä ainut värivaihtoehto tälle kehysmallille oli juurikin kromi ja Ikeasta kurvasinkin vielä maalikaupan kautta kotiin, tarkoituksenani maalata kehykset itse mustaksi metallimaalilla.


Vaan kuinkas sitten kävikään? Kromi alkoi kotona mallailtuani tuntuakin paljon pehmeämmältä vaihtoehdolta keittiön hämärälle seinälle ja kehykset mätsäsivät kivasti hanaan ja vetimiin. Ehkä vähän tylsä vaikutelma, mutta toisaalta sitten mukavan rauhoittava. Musta olisi lopulta saattanut olla liian jyrkkä tässä tilassa. Kaiken kukkuraksi olin yllättynyt kehykset kääreistä avattuani, että lasi oli liimattu kiinni kehykseen. Vähän eri laatua siis nämä kuuden ja puolen punnan kehykset verrattuna Clasun reilun kympin maksaviin huteriin ja vääntyviin kehyksiin, joissa on ollut lasit rikki jo monesti valmiiksi. Lisäksi olin yllättynyt, että kehyksessä todellakin oli lasi! Viime kerroilla Ikeasta isompia Ribba-kehyksiä hankittuani jouduin vähän pettymään huomattuani, että lasi oli korvattu pleksillä. Turvallisempaa toki, mutta pleksi ei kyllä mielestäni tuo millään lailla oikeutta taululle. Näiden kehysten ostokokemusten jälkeen täytyy kyllä myöntää, että tärkeimpien kuvien kehystyttäminen ihan ammattilaisliikkeessä houkuttaa aina vain enemmän. Näidenkin Kanarialla kuvattujen palmujen kohdalla sitä hetken mietin, mutta en sitten lopulta raaskinut, vaikka omat valokuvat ovatkin kyseessä.


Olipa hankala saada valokuvaprinttien oikea kontrasti kameralle, kun lasi heijastelee vähän joka kulmasta kuvattaessa. Värit ovat kuvissa hailakammat kuin todellisuudessa. Mutta pakko oli jonkinnäköistä todistemateriaalia saada napattua linjoille, että tämä projekti on todellakin nyt valmis :). Että Aamen. Koitan tässä kesäisten valoisien päivien myötä innostua vähän laajempaankin kuvakulmaan pitkästä aikaa. 

Maanantai on taas selvitetty ja vaikka usein sen haluaa aloittaa jopa liiankin terveellisesti intoillen, niin tänään oikea maanantairesepti löytyi spontaanista leipomisesta ja pienistä päiväunista. Oikein terveelliseltä tuntui tämäkin vaihtoehto. Lapset olivat kiukkuisia kuin ampiaiset ja jatkuvasti napit vastakkain. Saivatkin siis aikaistetun passituksen petiin ja onnellisia tuntuivat hekin lopulta olevan lisäunestaan. Kolme päivää vielä skarppausta koulussa ja jo perjantaina saadaankin herätä taas  tyttöporukalla loma-aamuun ihan rauhassa omaan tahtiin. Sitä odotellessa! Vaikkakaan reilua viikkoa pidempi kesäloma ei ole vielä kyseessä. Täällä koulupakerrus ja kesälukukausi jatkuu sitten vielä heinäkuun loppupuolelle saakka ennen lukuvuoden virallista päätöstä. 


/// Finally the palm prints are framed fixed at the wall! This project has last since last autumn, so it was really about the time.  Chrome was not really the color I planned though, but after all they look lovely and soft in the dusky part of this flat. 

12 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ! Joskus projektit pitkittyy...

  Noita samoja kehyksiä on meillä spreijailtu viimeksi viime viikonloppuna. Hyvät kehykset, mutta aarrgghh niin ärsyttävät maalailla, kun täytyy lasitkin peittää sitä varten. Harmi kun näitä ei enää myydä mustina! Tai ainakaan jokaisessa koossa.

  Lämpöisiä terkkuja täältä, halit ja pus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskus joo, ite en vielä kamalasti stressaile, jos joku juttu vähän venyy. Kaikki ajallaan :). No joo kyllä tuo lasin liimaus oli ratkaiseva tekijä siinä, että kehykset jäivät mustiksi. Spray olisi helppo, mutta tässä meidän kaupunkikämpässä ja tuulisella partsilla vähän mahdoton. Kokeilin jouluna spreijata kangasta sisällä! Se ei mennyt ihan kuin Stromssössä :D! Täytyy nyt säilytellä tuota maalipurkkia ja tarttua sutiin, jos vielä muutan mieleni. Toisaalta ihan freesiltä tuntuu tuo kromi nyt kaikkien mustien kehysten jälkeen. Täällä Ikeassa ei itse asiassa ole tuota kehystä missään koossa mustana.

   Terkkuja ja halipuseja myös sinne!

   Poista
 2. Oi, kauniit taulut. Ja, teillä on kyllä hieno keittiö. Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Kromi näyttää tosi hyvältä juuri tuossa. Musta olisi tosiaan voinut olla vähän liian "vahva" sävy tuohon.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika match made tuossa, ehkä jopa liiankin, mutta ihan hyvä. Kiitos sinne myös!

   Poista
 4. Erittäin hyvännäköinen ja erilainen kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi <3! Ei ainakaan samat printit tule muualla vastaan :).

   Poista
 5. Upean näköistä! Etenkin talvella tulevat varmasti piristämään päivää kun saa ajatukset hetkeksi aurinkoiselle rannalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Ja kyllä, saa olla palmun alla niinäkin päivinä, kun ulkona sataa vaakaan :).

   Poista
 6. Upeat taulut, instassa jo ihastelin näitä! Kromiset kehykset näyttävät hyvältä, mustat tosiaan olisivat olleet ehkä liian "ärtsyt". Nyt näkymä on jotenkin ihanan utuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Joo ainakin rauhallinen on nyt tuo näkymä, vaihtelu virkistää.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!