27.5.2016

IHANA VIHREÄ. JA LOMA.


Kesä,valo ja vihreä väri. Ja juuri alkanut kymmenen päivän kesäloma. Siinäpä päällimmäiset ajatukset tältä viikolta. Tytöt jäivät eilen ansaitulle tauolle koulusta ja eipä voinut taas loma parempaan saumaan sattua. Vaikka he tykkäävätkin kovasti käydä koulussa ja on onni, että pääsivät niin mukavaan kouluun, niin kyllähän tuo vieraalla kielellä opiskelu vie varmasti ekstravoimia. Erityisesti esikoinen on mennyt hurjilla harppauksilla eteenpäin, lukee ja kirjoittaa jo englanniksi ja puhuu kieltä jo melkein kuin omaansa. Halu kuulua porukkaan ja paine olla niin kuin kaikki muutkin on varmasti ollut yksi hänen edistymisensä syy. Hymyillen lähtee kouluun ja hymyillen sieltä kotiinkin aina hyppelehtii. Paitsi eilen, eilen tuli koulun päätteeksi itku. Ehkä helpotuksen merkiksi, että nyt saa hetken huilata. Unohtaa kerto- ja jakolaskut, nokkahuilut ja nuottiviivastot, "five minute boxit" sekä liikkatuntien tanssikuviot. Ensi alkuun vaihdettiin koulu-uniformut kesämekkoihin, leväytettiin legolaatikot aurinkoon ja höllättiin vähän. Myöhemmin käveltiin tuohon rantaan, keräiltiin kukkia, leikittiin hippaa ja käytiin syömässä lomanaloituspitsat. Niin mahtavaa, kun on kesä!Kotona siirsin kaikki kasvit valokylpyyn ikkunan ääreen. Jospa virkistyisi tuo palmukin, joka on niin ikään näyttänyt vähän väsymyksen merkkejä pitkän talven ja kevään jälkeen. Niin nautin tuosta vehreydestä ikkunoiden sisä- ja ulkopuolellakin. Vaikka kovin rakennetussa miljöössä asutaankin. 

Ensimmäisen lomapäivän kunniaksi lähdetään ihan pian kävellen ja potkutellen keskustaan. Ohjelmassa on leffatreffit esikoisen koulukaverin kanssa ja myöhemmin illalla sitten vielä samaisen koulukaverin synttärijuhlat Ikeassa (!). Kaikenlaisia synttäriareenoita ollaankin ehditty tässä vuoden mittaan jo kokea, parit paikat jo useampaankin kertaan, mutta Ikea onkin ihan uusi tuttavuus. Taidan samalla käydä kurkkaamassa viherkasviosaston tarjonnan, sillä puukokoelmastani puuttuu vielä  sitruunapuu :).  Viime kesänä näin niitä vähän siellä ja täällä, mutta nyt kun sen haluaisin kotiin, ei puuta löydy tietenkään mistään. 

Minkäslaiset viikonloppusuunnitelmat siellä on?  Itse asiassa, mulla ei ole mitään aavistusta, aloittavatko koululaiset lomansa siellä tänä vai vasta ensi viikonloppuna?

/// Is there anything better at the moment than be surrounded by that summery green? Well,  we have just started the half term holiday with kids and they couldn´t imagine anything lovelier.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Valo ja vehreys on kyllä mahtava yhdistelmä. Täälläkin, vaikka jonkinverran vihreää täällä on talvellakin.

   Poista
 2. Johtuukohan tuosta ikävästä talvesta vai mistä, mutta olen tänä keväänä ollut erityisen ilahtunut vihreästä. Ostin jopa Pentikiltä yhden vihresvyisen tyynyn, mitä en kuvitellut ikäpäivänä tekeväni. Vielä kun saataisiin tänne meillekin parin sadepäivän jälkeen aurinkoa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä Suomessa onkin tainnut olla ihan huippu kevät/alkukesä. Säänherra taitaa maksella takaisin sitä viime kesän koleutta :). Täällä tosiaan on melko vehreää talvellakin, mutta silti kontrasti on iso nyt kun kaikki puut ovat taas täydessä lehdessään ja ruohokin vihreämpää.

   Poista
 3. Mukavia kuulumisia, ihanaa loman alkua teille! <3 Täällä lomat alkavat viikon päästä kouluissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, loma onkin mennyt melkoista haipakkaa ystäväni lomaillessa täällä muutaman päivän.

   Poista
 4. Ikea synttärit kuulostaa mielenkiintoisilta!
  Ihanaa lomaa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lihapullia oli ruokalistalla synttäreilläkin :). Mukavat juhlat ja mukava lomakin alkaa pian olla lopuillaan.

   Poista
 5. Mukavaa lomaa tytöille! Täällä on tosi kylmä päivä tänään. Viikon päästä lauantaina pitäisi tulla yksi lomalainen meille. Toivotaan että hän paranee on flunssa ja kuume. Terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikein kiva loma meillä on ollutkin. Mukavia lomapäiviä sinnekin mummotettavan kanssa!

   Poista
 6. Ihana kuulla että pikkuiset on sopeutuneet niin hyvin sinne. Ja nuorenahan sitä luikahtaa paikalliseen menoon, kulttuuriin kieleen jne. paljon mutkattomammin kuin vanhemmalla iällä. Mahtavaa että tarjoatte lapsille tällaisen hienon mahdollisuuden kansainvälisyyteen (joo, olen hehkuttanut tätä asiaa ennenkin...).
  Ihanaa lomaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO asia on juurikin niin. Kyllä tästä varmasti elinikäiset muistot jää, maailmankansalaisiksi jo pieninä :). Kiitos Anu, meillä on ollut mukava loma. MAanantaina taas takaisin kouluun ja minäkin töihin.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!