12.1.2016

MAINIO MAANANTAI


Etenkään maanantaisin ei aina ole mukavinta nousta lämpimän peiton alta kellon soidessa viikonlopun unirytmien jälkeen liian aikaisin. Tuttu tarina, eikö? Täällä uudessa juuri maanantaiaamuisin on itselläni sellaisen ohikiitävän kriisin paikka. Miehen työviikon ja lasten kouluviikon alkaessa tulee itselle herkästi vähän toimeton olo. Samaan aikaan kun tuntuu, ettei ole mitään "aikuistenoikeaa" velvollisuutta, on kuitenkin liian paljon vaihtoehtoja, kuinka päivänsä rytmittää  ja aikansa käyttää.
 
Sen enempää en onneksi ehdi tuossa toimettomuuden tunteessa kierimään, sillä maanantaiaamujen pelastus alias aamujumpat läheisessä kuntokeskuksessa odottavat. Liityimme jäseniksi loppusyksystä ja rutinoituneesti lapset kouluun vietyäni kurvaan Minilläni suoraan sinne pumppiin ja combattiin. Tuttuja kasvoja ja hyvän päivän juttuseuraa, tänään paikalla oli spinningeistä tuttu ihan erityisen cheeky miesjumppaaja, eikä ryppyotsaisinkaan kai voinut välttyä nauruilta. Hyvä ettei hippaa leikkinyt koko jumppasakki liikesarjojen välissä, ylävitosia heiteltiin ainakin. Joillakin on kyllä luontaiset ilopillerit veressä, oli maanantai tai ei. Parin tunnin punnertamisen ja hyppäämisen jälkeen on itsellekin viimeistään levinnyt kasvoille melkoisen autuas hymy. Eipä paljon paremmin voisi viikkoaan aloittaa.
  
 



Ja miten nuo kuvat mihinkään liittyvät? No Anemone Coronaria - nyt niitä löytyi kukkakaupasta! Elämäni ensimmäiset kruunuvuokot, vai miksi noita sitten pitäisikään kutsua. Pienen, sujuvasti englantia, suomea ja "olevinaan englantia" sekaisin puhuvan lounasseuralaisen lisäksi ne tuovat oman piristyksensä alkaneeseen viikkoon. Ei kai kukaan nyt hassussa tai etenkään kukkien seurassa voi murjottaa.
 
Siitähän tuli taas ihan mainio maanantai!
 
 
 
//Monday again. I decided to make a good one of it. Morning exercise, healthy food, a big bunch of (my first ever) anemones and entertaining company: My three years old daughter surprises me every day by talking mixed Finnish, English and Finglish - language, which no one can undestand.

16 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen maanantai ja ihanat anemonet <3 Kivaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni, onneksi maanantait kuitenkin useimmiten ovat kivoja. Ja nuo anemonet ihastuttavat täällä tänäänkin, niin kauniit. Kivaa tiistaita sullekin!

      Poista
  2. Ihania kuvia ♡
    Oikein mukavaa tiistaita sinne!

    VastaaPoista
  3. Joko kaipaat töihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anonyymi! No en välttämättä, viihdyn kyllä ihan hyvin kotonakin, tekemistä kyllä riittää. Mutta toisaalta, olen aina valmis, ei töihin menossakaan mitään vikaa olisi. Näiden olosuhteiden rajoissa, ehkä jotain pienimuotoista puuhaa on tässä luvassakin.

      Poista
  4. Kyllä tuollainen maanantaiaktiviteetti työstä käy. Hienoa! Ja ihanat kuvat! Heti aloin googlailla noita puhdistuslamppuja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, aamulla kun puuhaa riittämiin, voi loppupäivän levätä laakereillaan. No ei vaan, kyllähän siihen päivään vielä muutakin mahtui, mutta siinä piristävimmät. Ja hei toihan oiskin teille sopiva ;).

      Poista
  5. Kaunista on. Keskiviikkoa sulle! Kyllä meillekin yön aikaan tullut lunta.... ja tuiskuttaa ja tuulee. Ei siellä pienemmät pystyssä kestää. Terkut toiselta laidalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T! Oonkin nähnyt muutamia kuvia siitä lumen määrästä, mitä Suomeen nyt on satanut. Tulihan se talvi sieltä sitten lopulta! Toivottavasti ehtivät sulaa pois sitten ennen juhannusta :). Nauttikaa talvesta, vaikka vähän viimoo ja tuiskuaa!

      Poista
  6. Kivalta näyttää nuo anemonet! En ole itse ikinä niitä kokeillut, kun jotenkin ne on aina näyttäneet nuukahtaneelta, tuomioni vain lehtien perusteella, koska itse kukintohan on mahtava! Taitanut olla turha pelko, kun noin kauniisti ne asettuvat maljakkoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, nämä minunkin yksilöt näyttivät tosi vaatimattomilta kukkakaupassa, kaikki kukat ihan nupullaan ja lehdet näyttivät ikään kuin nuupahtaneilta. Kotona uudet imupinnat ja kylmä vesi, niin heräsivät kukka kerrallaan eloon. Aivan huippukauniit kukat kyllä! Näitä toivon löytäväni täällä vielä jatkossakin.

      Poista
  7. Ihanat anemonet. Niitä oli siinä meikäläisenkin viime perjantain kimpussa. Oikein hyvä valinta oli kyllä hakea kukat maanantain mainioittamiseksi eikä siivouksen innoittajiksi! ;-) Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, olin liikkeellä kukkakaupan jo suljettua viime viikonloppuna, niin jäivät maanantaihin. Enpä edes hoksannut, että sulla oli myös näitä. Itse ehdin sitten kotona miettiä, että olisi pitänyt ottaa jotain eukalyptuksen oksaa tms. vihreää tuohon kaveriksi. Oon niin iloinen, että löysin täältä hyvän kukkakaupan, vaikka ei nyt ihan matkan varrella olekaan :). Nyt kun nuo kukat vielä loistaa olemassaolollaan, niin on kyllä taas aika tarttua imuriin, pahimmat pölyt pois viikonlopuksi. Ihanaa viikkistä sinnekin :)!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!