17.12.2015

JOULUKAKUN KORISTEET // OSA 2


Olen aina tykännyt koristella kakkuja kukilla. Vaikkakin kakun leikkaaminen kukkien myötä monimutkaistuu, niin kukilla saa simppelisti koristeltua juhlavan kauniin kakun. Kun vain ensin varmistaa, ettei käytettävät kukat ole myrkyllisiä  ja kakun kimppuun käydessä raaskii nostaa kukat suosiolla sivuun. Syötäväksihän se kakku on tarkoitettu. Itse pyöräytän kukkavarren tyveen foliota aina varmuuden vuoksi. Kukat sopivat kauniisti myös joulukakun päälle. Vaikka kukkakauppias kysyi minulta harsokukan kohdalla, että aionko koristella sillä oman hääkakkuni, niin minulle tuo harsokukka tuo mieleen myös lumen.
 
Kauniit kukkakoristeet syntyy myös ruusunterälehtiä sokeroimalla. Sivele ruusunlehdet munan valkuaisella ja pyörittele sokerissa, anna sitten kuivua. Tulisikin todella kaunis kakku vaikkapa sileällä sokerimassalla ja runsaalla keolla sokeroituja valkoisia ruusun terälehtiä.

Ensimmäisen joulukakun koristeluidean löydät täältä. Kaksi koristelua vielä tulossa..
/// Decorating Christmas cake wih flowers, simple but beautiful.  However, remember first to ensure that flowers you use are not poisonous. You find first part of the christmassy cake decoration posts here.

8 kommenttia:

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!