17.11.2015

TARPEELLISUUKSIA JA TAIKINATERAPIAA


Toin Suomesta mukanani inspiroivan ruokakirjan, josta parit reseptit on tullut jo kokeiltua. Viimeistään aina perjantaisin tekee mieli kokkailla jotain erityistä, kokeilla jotain uutta, unohtamatta tietenkään kokkausviiniä. Itse asiassa jo parina edellisenä viikonloppuna ollaan tehty flatbreadejä erilaisilla täytteillä. Richard Mc Cormick'sin Pariisi-kirjasta löytyy resepti leiville ja aivan huumaavan ihanan tuoksuiselle yrttiöljylle.
 
Samalla olen päässyt testaamaan marmorista kaulinta ja leivonta-alustaa. Vakuutuin  marmorikaulimesta, kun näin eräässä pizzeriassa kokin pyörittelevän sillä pizzapohjia. Tuo kokki ei tosin tarvinnut erikseen alustaa, kun hänellä onnekkaalla näytti olevan koko työtaso marmoria. Eivätkähän nuo  työvälineet näytä ainoastaan hyvältä meidänkään keittiössä, käytössä olen todennut ne itsekin aivan täydelliseksi. Kaulinta ei tarvitse painaa erikseen marmorin painaessa taikinaa omalla painollaan, lisäksi marmori pitää taikinan kaulitessa sopivan viileänä, eikä tahmaisempikaan taikina tunnu niin helposti tarttuvan kaulimen tai alustan pintaan. Alustan olet muuten voinut bongata meillä lepoaikoinaan ihan sisustuselementtinä asetelmien alla.





Näitä voisi tarjota hyvin myös lisukkeena tälläisenään, mutta me valmistimme niitä kuitenkin erilaisilla täytteillä. Mutta koska esteetikko tekee useimmiten juttunsa toisiinsa mätsäävistä kuvista, täytetyt flatbreadit mahtuvat aivan eri juttuun. Mutta tälläinen teaser nyt tänä iltana, mulle ainakin tuli nyt niin kova nälkä, että pakko painella ulos lenkille, ennen kuin mieli vie jääkaapille. Ja ennen kuin kerron, mitä täytteitä meidän leipästen päälle laitetaan seuraavallakin kerralla, niin kerro ihmeessä sinä sillä välin, millä täytteillä itse ne tekisit. Vaihtoehtojahan on rajattomasti.
 
Voi järkky, mikä tuuli tuolla on! Jää nähtäväksi, pääseekö siellä edes eteenpäin.. 
                                                                                                                .... Tunnelmallista tiistai-iltaa!
 
 EDIT: Näiden lättysten ohjeen täytteineen löydät nyt uusimmasta blogipostauksestani täältä.
 
 
/// Dough terapy every now and then does good for a human being, doesn't it? With the marble rolling pin and pastry board it has been pretty chic too. My newish baking accessories look stunning also when not in use. Especially the pastry board, which I've used as a tray for still life  decoration. Although I love baking much more than cooking, I brought a new cookbook from Finland, which has inspired me to try some new recipes, not forgetting the cooking wine. This post is just  a teaser of the flatbreads we've been cooking already twice. Together with herb oil they are so tasty and could be served as a side dish too.  However, we prepared them with different toppings but cause I'm an aesthete, they didn't fit into the same post. I'll reveal our favourite ones soon, don't worry. So stay tuned if you want some tasty tips for your friday dinner. 
 
 


4 kommenttia:

  1. Ei saa kiusata...jatkoa ja täytteitä odotellessa :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulle jo tuollaisenaan! Täytyy varmaan joku gluteenittoman version ohje jostain viikonlopuksi kaivella... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin reseptin uusimpaan blogijuttuun. Onnistuisikohan vain vaihtamalla jauhot gluteenittomiksi..?

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!