22.11.2015

HIMMELIVINKKAUS


Sunnuntaihuomenta! Täällä on valjennut aivan mielettömän aurinkoinen mutta kylmä sunnuntai. Saimme yövieraaksi esikoisen koulukaverin ja pian täytyy mennä paistamaan yhdessä pullaa, jotta saadaan hyvät eväät luistelureissulle :).
 
Mutta nyt kun jouluisten askartelujen makuun päästiin tässäkin blogissa, niin ensin pikana vinkkaan vielä yhdestä blogini kaikkien aikojen suosituimmasta ja hyödyllisimmästä jutusta, johon klikkaillaan tasaisesti ympäri vuoden ja nyt joulun alla ihan superahkerasti. Kyseessä siis pari vuotta sitten tekemäni timanttihimmeli ja sen ohje. Vielä ehdit värkkäämään omat yksittäiset timanttisi tai kokonaisen himmelin. Ohje löytyy täältä.

 
Tsemppiä myös ohuiden pillien etsimiseen, niitä ei ihan joka kaupasta tunnu löytävän. Jos jollakin on hyvä vinkki niiden löytämiseen, niin saa ilmiantaa kätkönsä kommenttiboksiin.
 
Äänettömänä täältä toivottelen teille mukavaa sunnuntaita!
 
 
 

13 kommenttia:

 1. Ite tilasin Happy monday nettikaupasta Suomesta. Sieltä kannattaa kysellä yksittäisiä värejäkin ja tosi joustavasti onnistuu tilaukset. Esim. Ite tilasin valkoisia ja kyselin mustia ohuita. Niitä oli muutaman päivän päästä tulossa ja Leena (kauppias) pisti ne mustat sitten samaan pakettiin. Suosittelen lämpimästi. Ovat vielä edullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimosa ihan jymyvinkistä! Jospa tää auttais epätoivoisia pillien etsijöitä. En tiedä saako niitä enää Taitokeskuksistakaan, jossa itse kävin Himmeli-kurssin ennen oman himmelini väsäämistä.

   Poista
 2. Tuo himmeli on kyllä upea! Hitsit, kun inspis (ja ylimääräinen aika) iskisi ja saisin ennen joulua tehtyä tuollaisen meidänkin kotiin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, että mullakin meni tää silloin yötöiksi, mutta kun yhden oli saanut valmiiksi, ei voinut lopettaa,ennen kuin himmeli oli valmis. Ja toisaalta, ovathan nuo nättejä vähemmissäkin määrin ja yksittäisinä koristeina, jos ei kokonaista himmeliä ennätä väkertämään.

   Poista
 3. Tänä vuonna mä tän kyllä toteutan. Tuo sun himmeli on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juttua odotellessa! Ihanaa, kun oot taas linjoilla Petra!

   Poista
 4. Heippa, himmelisi ohje on mulla tallessa.... Pikkujoulut käyty ... että väsyttää... Terkut toiselta laidalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sithän ne on ollut onnistuneet pikkujoulut, kun on kylkiäisenä saanut väsymyksen. Eikös niin käy jokaisten onnistuneiden juhlien jälkeen? :)

   Poista
 5. Kaunis! Noita mustia pillejä metsästin viimeksi tänään. Nyt tilattu, kiitos Mimosalle vinkistä! :) Mä tein viime jouluna paperipilleistä suuren himmelitimanttini, mutta nyt näytti pahasti siltä, että mallin jalostukseen olisi käytettävissä ainoastaan kesällä Vaasan saariston kyläkaupasta löytämäni, kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuvat pillit. Jee jee, kohta pääsee hommiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa onni, että Mimosa sattui kommentoimaan! Hehe, joo voi olla musta kuitenkin tyylikkäämpi jouluhimmeli, teet niistä värikkäistä sitten vappuversion :)! No minä täällä innoissani odotan, millaisen väkerryksen sinä saat aikaan (ja linjoille ;)! Tsemppiä hommaan, muista ottaa tunnelman luontiin terästetyt glögit, jospa sillä samalla flunssakin lähtis!

   Poista
 6. Minä tilasin 800 mustaa ohutta pilliä Adlibrikseltä. Hintaa oli noin 7e. Ovat kyllä aika lyhyitä, 12,5 cm vaan, Mut mun puuhiin olivat just soppelit :) Tuo on kyllä superihana tuo sun jättihimmeli! Pieniä timantteja tein ohjeellasi, mutta ei taida sinni riittää tuohon isoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen hyvä pillivinkki, kiitos siitä! Tuon pienen timantin tekemiseen mitta onkin just passeli. Tietysti, jos meinaa tuollaisen iso "keskustimantin" tehdä, niin tarvii pidemmät pillit. Ensi jouluksi teet sitten ison :).

   Poista
 7. Suomalaisesta kirjakaupasta kävin tänään mustia ohuita pillejä. Ja eikun leikkailemaan...

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!