18.8.2015

UUDEN KODIN KEITTIÖSSÄ


Keittiöstä iltaa! Muutama keittiön suuntaan tähdätty kuva on roikkunut mulla luonnoksissa jo tovin, joten taidanpa laittaa ne linjoille tässä välissä ennen kuin keittiössä näyttää taas vähän eriltä. Meidän brittikodin keittiötä en ole tainnut täällä blogissa vielä vilauttaakaan. Saimme laadukkaan ja todella toimivan keittiön, joka on samaa tilaa olohuoneen ja kuvissakin näkyvän ruokailutilan kanssa. Keittiössä ja ruokailutilassa onkin ollut tottumista kiiltäviin ja koliseviin pintoihin. Kaapistot ovat korkeakiiltovalkoista, taso mustaa kiveä, välitila maitolasia, lattia kiiltävää harmaata laattaa. Sen lisäksi vuokraan sisältynyt ruokapöytä on lasia. Viimeisen päälle tyylikkäästi suunniteltu, vaikka mitään noista materiaaleista en loppujen lopuksi varmaan omaan keittiööni valitsisi.
 


 Nyt onkin mietintämyssyssä pienet jutut, millä keittiön kovaa ilmettä pehmentäisin. Vihreä tuo kivaa kontrastia ja kotoisuutta tuohon ruokailutilaan. Vihreä, valkoinen ja harmaa toimivat mielestäni kivasti yhdessä. Vihreää ajattelin myös keittiön takaseinälle pienen puumaisen kasvin muodossa. Vaaleanharmaa sävy keittiön takaseinässä on pehmeä, mutta sitä odottaa komerossa jo valkoinen maalitörppö. Harmaina ja sateisina päivinä keittiö on todella hämärä, joten valkoinen valaistaa sitä toivottavasti. Parissa kuvassa osittain näkyvät kromireunaiset avohyllyt otamme maalauksen yhteydessä pois, sillä ne eivät kuulemma kestä painoa. Koska keittiössä on ihan reilusti säilytystilaa, ajattelin tilalle paria-kolmea taulua. Mattoa olen ollut tilaamassa keittiön puolelle muuton alkumetreiltä saakka, mutta en vain ole saanut päätöstä aikaan. Puisia leikkuulautoja tarvitsisimme myös pari. Täytynee käydä katsomassa IKEAssa Ilse Crawfordin suunnittelema SINNERLIG-mallisto, jossa näytti olevan kaiken kauniin seassa myös niitä. Lisäksi ruokapöydän pääty huutaa sitä jotain, rauhallista ja vaaleaa? Sen kanssa en halua hätiköidä, ettei mene hetkessä rauhattomaksi kaiken olohuoneen puolen sisustuksen kanssa. Sisustuksellista hienosäätöä vailla siis vielä monelta osin, vaikka keittiö muuten toimiikin moitteettomasti. 
 
Jos siellä päässä heräsi ideoita, niin kerrothan ihmeessä mullekin!
 
 

12 kommenttia:

 1. Ainoa mitä mä lisäisin olisi juurikin se matto. Mä ihastuin tuohon ruokapöytään, aivan ihanat nuo jalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalat on minustakin kauniit. Tuo lasitaso ei ihan sytytä, sitä saa olla pyyhkimässä pyyhkimisen jälkeenkin, kun kaikki lika ja luutun jälkikin näkyy niin helposti. Mutta eipähän tarvinnnut käydä tänne ostamaan uutta, joka mahdollisesti olisi ollut taas huono seuraavassa kodissa. Ja matto. Se tosiaan täytyy nyt saada aikaiseksi!

   Poista
 2. Kaunis keittiö! Meinasitko maton ruokapöydän alle? Kävis mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oón miettinyt sitä Heini. Ainut mikä mietityttää on sen likaantuminen. Tytöt ei nyt enää niin kamalia sottapyttyjä ole, mutta aina jotain tippuu. Pappelinalla olis isompiakin mattoja, sellaista voisi harkitakin. Saisi pöydän erottumaan kauniimmin lattiasta.

   Poista
 3. Voisiko keittiön seinälle ajatella puisia tauluhyllyjä. Puu toisi lämpöä ja hyllylle voisi sijoittaa keittokirjoja ja hyllyn reunaan voisi laittaa valaisimen (esim. Artemide Tolomeo Pinza tai IKEAn Hektar nipistinvalaisin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten hyvä idea, mutta tuohon seinään ei siis kannata noiden jo olemassaolevien hyllyjen jälkeen lähteä poraamaan mitään. Täällä on asunnon ulkoseinät niin kovaa betonia, että saa kuulemma päivän porata rauhassa yhtä reikä pääsemättä senttiä pidemmälle :). Ajattelin taulut lähinnä siksi, että ne pysyvät taulutarroilla seinässä.

   Poista
 4. Löysin tänne blogiisi pari viikkoa sitten ja piti tulla sanomaan, että onpahan kiva blogi! :) Kaikki sisustus-, urheilu-, käsityö ym. ym. jutut ovat kuin omasta elämästä. Jatkahan samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan MarianneK! Kiitos kannustavasta palautteesta, aina on mukava kuulla, että siellä lukijoissa on samantyylisiä tapauksia mukana :)

   Poista
 5. Ihana keittiö! Voisin kuvitella sen olevan missä päin maailmaa vaan :) Pöydänjalat ovat kyllä aika päheet! Itse en mattoa uskalla pöydän alle edes ajatella, juuri lasten vuoksi. Ehkä sitten joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tämä tosiaan ole mikään kovin brittiläinen keittiö, kuten ei koko asunto tai asuinaluekaan ole. Pöydänjalat ovat kyllä kauniit. Lasilevy on sen verran painava, että on tuossa jalkojen päällä ilman minkäänlaista kiinnitystä. Matosta pöydän alla olen itsekin tähän saakka vain voinut haaveilla. Käytännöllisyys kuitenkin ennen kaikkea.

   Poista
 6. Hei! Uusi kotisi näyttää kivalta! Mutta omaa silmää alkaisi aikaa myöten häikäistä nuo monet kiiltävät ja läpinäkyvät pinnat, ja itse pehmentäisin keittiön blingblingiä pöytäliinalla. Ei ehkä käytännöllisin ratkaisu lapsia ajatellen, mutta ainakin toimisi pehmentäjänä ruokailujen väliaikoina? Itse tykkään vaihtelun vuoksi käyttää ajoittain ruokapöytäliinaa, suosikkejani on etenkin Marimekon Lokki ja pellavaliinat. Ja sitten, kun hermo menee pöytäliinan ruokaröppöihin, viikkaan tyynesti liinat kaappiin ja hyväksyn pöydän kliinisen tylsän (mutta puhtaan) pinnan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla parikin liinaa kaapissa, mutta en laiskuuttani kovin usein niitä viitsi käyttää, jouluna ja pääsiäisenä :). Tuo lasipinta on kuitenkin niin helppo pyyhkiä ja toisaalta, sitä täytyy pyyhkiä kyllä ihan urakalla, kun siinä kaikki näkyy. Mielestäni tämä keittiö nyt ei kuitenkaan bling blingiä ole vaikka kovasti kiiltääkin :). Kyllästymäänkään tuskin päästään, kun tiedetään sen olevan vain väliaikaista. Miten tosin, niin onkin vielä arvoitus meille itsellekin :)! Mutta ettei jäisi väärä kuva tuosta kirjoittamastani, niin ollaan kyllä todella onnellisia että saimme tämänlaisen asunnon, tämäntyylistä modernia täällä oli aivan harvoja vain tarjolla, joiden joukossa suurin osa sitten sellaista todella överi-blingiä.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!