31.7.2015

SIESTA!


Heippa helteestä! Jaa että joka päivä juttuja linjoille? Taisin luvata liikoja, vaikka aina joka aamu tulen tänne kädet silmillä katsomaan, että minkähänlaisen jutun olen viime yönä linjoille rustannut. Juu, Protosta aina vain se hallittu lasillinen tai pari, mutta kuvien latautuminen tänne bloggeriin tuntuu kuitenkin kestävän sen verran pitkän ikuisuuden, että uni on ehtinyt viedä voiton näistä puuhista. Mutta maassa maan tavalla: espanjalainen mentaliteetti on ottanut otteeseensa ja huominen on ihan kelpo vaihtoehto tälle päivälle.
 
Sen meinasimme tosin kokea raskaamman kautta pari päivää sitten paahteisessa vuoristossa ajellessamme vuokra-automme moottorin hajottua. Siinä missä minä keskityin ristinmerkkien tekemiseen kuvitellessani kaikki kauhuskenaariot moottorin räjähtämisestä nestehukkakuolemaan, mies koitti päästä vuokrafirman vikapalvelulinjoista läpi, puhelinverkkojen ollessa kuitenkin melkein saavuttamattomissa -  kahdenkympin ajovauhdissa turhan pitkässä tunnelissa. Tunnelin päätyttyä ja muutaman väärän numeron jälkeen saatiin yhteys oikeaan paikkaan. Mutta kun oli vielä siestaa viisi minuuttia jäljellä, olisi asiaan mielellään palattu huomenissa. Mies joutui ääntä availemaan: 35 lämpöasteessa ja takapenkin kahdessa lapsessa tuntui olevan riittävästi syytä hinauspalvelun ja uuden auton saamiseen ihan saman päivän puolella.

Siestaa mekin ollaan koitettu viettää joka päivä, vaikka ei nyt ihan viiden minuutin tarkkuudella. Aamupalan jälkeen fiiliksen mukaan muutama tunti uintihommia, jonka jälkeen ollaan suunnattu ilmastointilaitteen alle huoneiston varjoon syömään kevyttä lounasta. Tyttöjen jatkaessa leikkejään sisällä ja miehen ollessa monena iltapäivänä surffiretkillään, olen itse jatkanut vielä omalla terassille köllöttelyä kirjan ja paikallisten hedelmien parissa. Eipä tässä paahteessa paljon muuta tee mieli ennen illan viilenemistä. Lomarutiinit on täällä siis hyvin muistissa edellisiltäkin kerroilta ja päivät toistavat ihanasti itseään. Ajantaju ja päivät ovat aivan sekaisin, riittää että hoksaa syödä ja juoda sekä kääntää kylkeä oikeaan aikaan.

Näissä merkeissä jatketaan, joten taidan suunnata vielä hetkeksi tuohon terassille palmun havinaa ihmettelemään ja päätä pehmentämään ennen iltalenkkiä ja -uintia. Mukavaa perjantaita ja heinäkuun viimeistä sinne ruudun taa! Bongasin juuri omalta blogilukulistaltani, että sellaista päivää tänään vietetään :).
 
 

4 kommenttia:

 1. Ihanan leppoisaa rantalomameininkiä... Mieli halajaisi myös täällä Kanarian rannoille, mutta kesän lomat on jo lusittu. Onneksi tänään paistoi vähän Suomessakin ja ulkomaanreissujen beach-tunnelmaa pystyi edes fiilistelemään Helsingin Hernesaaren Rannassa päivää paistattelemalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen kyllä, että tähän suomalaisten ikisuosikkilomakohteeseen ei järjestetä matkoja kesällä, etenkin kun kelit on silloin paljon trooppisemmat. Mutta ehkäpä suomalaiset ovat kesällä enemmän Välimeren matkaajia. Hernesaaresta onkin tainnut tulla lukemieni blogijuttujen perusteella kesän ykköskohde Helsingissä! Ja onneksi on vielä kesää jäljellä, jospa niitä kesäkelejäkin sen myötä!

   Poista
 2. Ihanaa lämpöä teille sinne palmujen havinaan.... meillä tulee vettä vähän väliä taivaan täydeltä. Eilen hiljeni meilläkin kun lapset läksivät kotiinsa.. terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että teilläkin on siellä vipinää riittänyt!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!