12.4.2015

LUOVIN LUMOISSA


Sinistä? Meillä? Kyllä! Tämä tuli itsellekin nyt niin puskista, että hämmästyneenä vain tuijottelen tuota sinistä väriläiskää.  Olin niin päättäväisesti ajatellut, että sininen ei kyllä meidän kodissa enää päivänvaloa näe. Silloin oman itsenäistymisen aikoihin, KAIKKI käsinkosketeltava oli vessaharjaa myöten sinistä.
 
Lehdissä olen jo tovin ihastellut Marimekon kevään uutuuskuosia Luovia. Värivaihtoehdot kirkas sininen ja vihreä tekivät ihastelusta melkoisen turvallista. Huikean kaunis kuosi, mutta aivan liian räikeää meille. Kunnes sitten eräs kaupunkireissu kävin tyypilliseen tapaani väriterapiassa Marimekon läpi kävellen (myönnän kyllä myöskin jo suomifiilisteleväni) ja tajusin, että tuota kuosia saa myös maltillisempana sinisenä, virallisesti savunharmaana. Rakkautta ensi silmäyksellä! Puolen metrin pätkästä ompelin pääsiäisvapailla tyynynpäällisen ja eilisessä postauksessa näkyvän keittiöpyyhkeen.




Tiesin kyllä jo kangasta hankkiessani, että ruskealla sohvallamme tuo tyyny näyttäisi lähinnä hassulta, mutta koska (suomifiilistelen ja) sohvan päivät alkavat olla meidän kodissa luetut, niin mielikuvailin tyynyn jo mielessäni tulevalle vaalealle ja sirommalle sohvalla. Ja noin valkoista vasten tuo raikkaan tuulahduksen kotiin jo nyt kaiken mustavalkoisen ja graafisen rinnalle. Tällä hetkellä tyyny elää vielä tuttua "ei saa koskea"-vaihetta, kuten kaikki meille kotiutuvat tulokkaat, jolloin varjelen niitä sormenjäljiltä, rypyiltä ja räkäneniltä. Mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, tuossa parin viikon päästä tyynyyn saa jo nojata ;).
 
                                               Mitäs tykkäät sinisestä, ihan villiä vai?
 
 
PS. Nyt kun olen arvontamuistuttelun makuun päässyt, niin nyt ehtivät vielä viimehetken vilmatkin käydä veikkaamassa Cilla's:n uutta SIISTI-tuoksua! Ja koska ootte niin ahkerasti käyneet tuoksua veikkaamassa, annan viimeisille lisäaikaa vielä puolille öin, huomenna paljastan sitten Cilla's tuotepaketin voittajan lisäksi oikean tuoksukombinaation. Arvontaan pääset TÄSTÄ.
 
 
Hoksasin juuri, että tässä kirjoitellessani päähäni on ilmestynyt pellen peruukki ja tiikerin korvat, kaulaan pari leitä ja viirinauha.  Vatsatautipotilaalla riittää onneksi jo virtaa, siispä hetkeksi vielä leikkimään :)! Suloista sunnuntaita!
 
 

24 kommenttia:

  1. Tosi kaunis kuosi, ja tuohan on ihan muotiväri! Sopii teille pieninä pilkkuina mielestäni loistavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KiitosVilja! Jotenkin olin päättänyt, että tähän muotiin en lähde ollenkaan mukaan. Tuolle kuosille en voinut kuitenkaan mitään, se vei voiton :)! Ja aika mukava piristysvärihän tuo onkin pitkästä aikaa.

      Poista
  2. Tuo kuosi on aivan ihana! Sininen vetää tosin muutenkin puoleensa =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kauneimmista kaunein kuosi taas vähään aikaan!

      Poista
  3. Kuosi on kyllä ihana, ja sininen sopii myös kevääseen ja huhtikuuhun hyvin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta! Ensin näin tuossa kuosissa myrskypilven ja syksyn, mutta nyt myös sulavat vedet ja kevään!

      Poista
  4. Mäkin muistan hyvin sen ajan, kun koboltinsininen ohjasi ostokäyttäymistäni aina ja joka paikassa! Nyt siitä ajasta muistuttaa enää Iittalan kivituikut ja nekin visusti kaapissa :D Luovi on kyllä kaunis, eikä tuo sininen satu silmään ollenkaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin nuo kivituikut oli pitkään jemmassa itsenäisyyspäivien varalle, kunnes sitten päätin luopua niistäkin. Joskus varmasti vielä harmittaakin, mutta kun kaikkea ei huvittaisi millään säilyttää, kun uusia kotiutuu tasaista tahtia :).

      Poista
  5. Todella kaunis, oih! Sininen pieninä ripauksina on just hyvä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin tälle tyynylle jo väriseuralaisen eräästä printistä, mutta sen kotiuttamiskustannukset olisivat olleet tuplasti enemmän kuin itse printti, joten saa nyt tyyny pärjätä ihan itsekseen :).

      Poista
  6. Minäkin olen tuota tyynyä ihastellut! On kyllä kaunis ja tekisi niin mieli meillekin tuollainen saada. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun itse ommella hurautat, niin saat tosi paljon edullisemmin!

      Poista
  7. Myös täällä koettu reilu 10 vuotta sitten totaalinen sininen/turkoosi-vaihe ja olen vannonut ettei sinistä kyllä enään meille tule. Mutta kovasti ovat mustikansiniset sävyt alkaneet viehättämään. Tuo tyyny on kyllä raikas ja kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieninä ripauksina tuo sininen ei ollenkaan huono ole. Mutta nyt taitaa olla sininen isomminkin in, kun seiniäkin sillä taas maalataan. Kukin tyylillään.

      Poista
  8. Totta tosiaan sininen on jo aikanaan niin nähty ja koettu! Mutta ei tätä sinisen sävyä, eikä varsinkaan kuosia! WAU, onhan se kaunis ja sävy mielestäni todella kaunis sininen! Alkaa vaan tehä roiskimaan mieli kun tätä tyynyä katselee! Kuosissa parasta onkin se mitä siinä milloinkin näkee! Sopii teille tosi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kaikkihan tulee aina takas muotiin, nyt näemmä tää sininenkin. Tykkään siitä aivan älyttömästi, erityisesti tuosta akvarellimaisesta printistä. Sopii muuten hyvin kaiken metallisen pariksi.

      Poista
  9. Ai että mieltä tästä sinisestä tyynystä..? Se on aivan UPEA!! Se on jännä miten me sen "sinisen kauden" eläneet olemme niin skeptisiä sinisen uudesta tulemisesta. Onhan se marmori ja messinkikin nähty siellä 90-luvulla eikä niitä arastella käyttää. Lisää vaan sinistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta. Vaikka veikkaan kyllä, että aika monessa suomalaiskodissa sininen silti vallitsee, olipa se juuri pinnalla tai ei. Sininen on suomalaisille melko luontainen väri tykästyä. Jo bongasin yhden kauniin sinivalkoisen höyhenprintin tän tyynyn väripariksi, mutta se jäi nyt vain haaveeksi kun postikulut olisi tulleet kalliimmaksi kuin itse printti :).

      Poista
  10. Todella kaunis ja pirteä väri :)

    VastaaPoista
  11. Kaunis kuosi ja sininen on yksi lempiväreistäni, myös sisustuksessa. Sinivalkoisesta keittiöstä en luovu ja kesällä olohuoneessa hulmuavat sinivalkoiset verhot. Ja tietty sohvilla siniset tyynyt. Sopivat hyvin valkoisiin sohviin. Nyt jo odotan, joko voisi vaihtaa vähän tylsähköt vaalean ruskeat tekstiilit sinisiin, mutta odottelen vielä vähän. Vasta vähän aikaa sitten vaihdoin ne tummanruskeat näihin vaaleisiin... Olohuoneen tekstiilit vaihtuvat meillä neljä kertaa vuodessa. :)

    Minulla oli nuorena vihreä kausi, olkkarissa oli vihreä sohva, verhoissa vihreää jne. Nykyään meillä ei ole vihreää muuta kuin kasvien muodossa.

    T: Kristiina H.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sininen valkoisella sohvalla kuulostaa todella raikkaalta yhdistelmältä! Mulla oli sinisen rinnalla nuorena myös vihreä kausi. ja nyt se vihreäkin on hiipinyt noiden kasvien muodossa myös meille kotiin :). J

      Poista
  12. Mulla ei ole ikinä ennen ollut "sinistä kautta" ei vaan ole koskaan ollut mun väri :). Mutta kevääksi teki mieli jotain sinistä ja pienenä ripauksena se tosiaan on just hyvä! Todella kaunis tuo tyyny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun vaaleansininen näyttää myös tosi raikkaalle ja kesäiselle. Pieni ripaus riittänee tätä väriä :)!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!