11.3.2015

VIHERKASVIVILLITYSTÄ


Tähän aikaan vuodesta se aina viimeistään iskee - viherkasvivillitys. Pieniä vihreitä oottekin nähnyt jo täällä ja täällä. Ja tietenkin sillä maailman hulluimmalla hetkellä, muuton lähestyessä, olkkariin saapuu ihmisen kokoinen palmu. Ei vain järki ja tunteet taas aivan kohdanneet. Onhan se nähty ennenkin, että tuo jälkimmäinen vie monesti voiton - etenkin jos saa puoleen hintaan ;). Tänään filmasin uuden perheenjäsenen ilta-auringon valossa. Niin ihana on tuo keväinen valo, joka täällä idässäkin on välähdellyt.


Itse asiassa tuollainen palmu on vaivannut mieltä jo pitkään, voin sanoa olevani Gantin mainoksen uhri. En tosin halunnut niitä  mainoskuvan pussilakanoita, vaan ne palmut saviruukuissaan, jotka on stailattu sängyn viereen. Sängyn viereen mietin tätä itsekin, voisi olla aika mukavaa herätä palmun oksien alta, mutta katsotaanpas. Vanhoja saviruukkujakin olisi varastossa. Nekin tuntuvat olevan nyt pinnalla sisätilojen sisustuksessa. Mutta ehkä ovat kuitenkin vähän liian rouheita minun makuuni. Ensialkuun nakkasin tuon palmun työhuoneen roskikseen, ei hullumpi vaihtoehto olisi tuokaan..


Muutto-ongelmakin ratkesi ostohetkellä, pakkasivat kasvin niin näppärästi pitkään muovipussiin, että sellaisessa lähtee tämäkin keväällä Britanniaan. Toivottavasti peltojen keskelle sellaiseen vanhaan modernisoituun kivilatoon, jota mieheni on juuri parhaillaan katsastamassa. Peukut pystyyn, että se ei ole liian kaukana miehen työpaikasta. Viime yönä näin jo unta kanalasta ja parista lampaasta :).


Ja jos joku on mennyt blogikuvieni myötä sellaiseen harhaan, että meillä on täysin väritöntä. Niin viimeinen kuva sitten todistusmateriaaliksi sitä vastaan. Eipäs ookaan. Värit vaihtelee päivittäin, joskin pinkin sävyt tuntuvat olevan enemmistönä siellä täällä. Tänään höysteenä myös sinistä. Tilasin Amandalle kukkamekon kesäksi, mutta saa nähdä, onko tuosta mekosta enää kesällä mitään jäljellä. Neiti kun on viettänyt siinä jo nyt vuorokauden putkeen, siinä piti nukkuakin viime yönä, eikä sitä päiväkodissakaan ollut saanut riisua edes jumppaan.


Aurinkoisia päiviä loppuviikkoon!

13 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia, ihana koti teillä! Aurinkoista viikon jatkoa sinnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Ihanan aurinkoista on ollutkin, toivottavasti säät jatkuu viikonlopunkin yli!

   Poista
 2. Toivottavasti talotoive toteutuu ja unesta tulee totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonoja enteitä on kyllä ollut ilmoilla, kun mies ei löytänyt edes koko taloa. Mutta menköön nyt sitten puhelimesta loppuneen akun ja googlemapsittömyyden piikkiin :). Ite oon tosi kärsimätön tälläsissä jutuissa. Tieto pitäisi saada HETI, eikä nukkua kahden viikon öiden yli. Ja jännittää tietenkin joka sekunti, että joku ehtii apajille ennen meitä.

   Poista
 3. Upea palmu! ja kuulostaa loistavalta tuo talohaave!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin miustakin, kivan freesi lisä meidän huhkunnäyttäämelkovalkoiselta -kotiin :). Saapas nähdä tuleeko meistä peltojen asukkeja vai sittenkin merenrantojen. Onneksi on muutama kiva vaihtoehto kiikarissa. Hieman alkaa jo ahdistusmykkyrä asunnon suhteen hellittämään ja tunne kääntyä ennemminkin positiiviseksi jännitykseksi.

   Poista
 4. Ihanasti menee yhteen tuo palmu ja jalkalamppu!! Ihanaa että muillakin on järki hukassa välillä, kuulostaa niin tutulta! ;)
  Laitoin sulle haastetta tuolla mun blogissa, käyhän tsekkaamassa jos sekin sopii tähän muuton alle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin menee, nousee valkoinenkin paremmin esiin vihreän rinnalla. Ja ihan lohdullista joo, ajattelinkin, että tää on oikea areena etsiä vertaistukea :)! Tuunpas heti kurkkaamaan, kiitos!

   Poista
 5. En minäkään mainoksen lakanoita huolisi, mut palmu on kaunis. Skultanan L-kokoinen messinki ruukku näyttäisi palmun kanssa mahtavalta, mut hinta on todella hulppea. Oletko miettinyt Tine K ruukkuja, ainakin aiemmin niitä oli Helillä myynnissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, arvaapas mikä on mielessä. Juurikin se himputin kallis, mutta ah niin jumalaisen kaunis Skultuna! Varmaan joudun lohdutuspalkintona sen xs:n hankkimaan. Se iso ois niin upea tuossa. Tine K:ta oon miettinyt, yksi pienempi meillä onkin Heliltä kotiutettu, mutta ehkä nekin tuntuu nyt liian rouhealta. Pitäisi löytää ruukku pian, että saisi kasvin multaan.

   Poista
 6. Viimeinen kuva hurmasti,täynnä lämpöä!

  VastaaPoista
 7. Upea tuo ilta-auringon valo ja siinä kylpevät kuvat ja kukka! Jos palmu ei mahdu muuttokuormaan niin koti löytyy läheltä ;) Meneeköhän kesällä terassilla? Voisin minäkin juoda kylmän juoman palmun varjossa ;)

  VastaaPoista
 8. Palmu on niin siisti! Mä olen haaveillut palmusta jo pitkään, mutta enhän minä saa sellaista raahattua pyörän tarakalla. Lähipäivinä palmu saattaa kotiutua, koska taidan saada autokyydin palmukaupoille. :)

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!