23.1.2015

PERJANTAIN ONNI JA VARMA VALKOINEN


Kolmen tunnin työpäivä, eilen siivottu koti ja maljakollinen kukkia. Pitkältä työreissulta kotiin palannut mies ja koko porukka terveenä. Takkatuli, kotiinkulkeutunut sushiannos, pitkät päikkärit sekä sauna. Päätös olla tekemättä yhtään mitään. Viikonloppu ja pitkät hiihtolenkit vielä edessä. Ehkä taidan pyöriskellä tässä onnen tunteessa vielä hetken ja poksauttaa kohta tuliaissamppanjan auki. Onhan meillä taas uusi tuleva kotimaa, mille kippistellä.
 




Olkkarin nurkka on ollut pitkän aikaa tosi tyhjä ja vailla jotain täydennystä. Aiemmin tuossa S-hyllyn alla olivat matalat kirjahyllyt ja iso laiskanlinna. Niiden aika oli ja meni ja aikani haaveilin tilaan pyöreää pöytää, jonka äärelle voisi joskus kattaa vieraillekin kahvit. No tässä tilanteessa sellaisesta nyt on enää turha haaveilla, joten nurkkaan on kerääntynyt kokoelma kaikenlaista täytettä. Block-pöytä tuo laskutilaa pienille kauniille tavaroille ja kirjoille. Aika kivasti sen päälle sopii myös tuollainen korkeampi maljakko, johon valitsin Kukkakauppa Astrantiasta muutaman runsaan oksan kauniin liiloja kukkasia (nimen unohdin tietenkin). Pisarakaaviot palautuivat joulun jälkeen seinälle, vaikkapa vihjaamaan siitä uudesta tulevasta ;) ja lisäksi toin Coco Lapine Designin Mountain ABC:n yläkerrasta nojaamaan seinää vasten. Tuossa taulu saa enemmän arvoistaan huomiota, kuin aulan hämärässä nurkassa. Sisustuslehtipinoille täytyisi tehdä jotain, kuvissa näkyy vain murto-osa todellisuudesta. Itkettää jo valmiiksi ajatus, että paperinkeräykseenhän ne on lopulta muuton tieltä kiikutettava. Niin rakkaudella niitä on tullut jo 10 vuotta hamstrattua. Aivan hullua. Vai onko teillä lehdille joku parempi idea?

Moni on kysellyt kommenteissa ja sähköpostilla tuosta olkkarin jalkavalaisimesta. Se on tosiaan jäänyt sen kummemmin täällä esittelemättä, joten valaisenpa asiaa nyt tässä kaikille yhtä aikaa. Valaisin on siis Gubin Grasshopper. Kaunis ajaton klassikkovalaisin, josta ehdin haaveilla jo kolme vuotta. Valaisimen on suunnitellut Greta Magnusson jo 1940-luvun lopulla ja sitä alettiin valmistaa uudelleen muutama vuosi sitten. Jännitin vähän sen valaisintehoa, mikä osoittautui onneksi täysin aiheettomaksi. Valaisin antaa itse asiassa todella hyvän yleisvalon, mutta myös kohdevalon lukemiseen. Yhdessä olohuoneen toisessa nurkassa olevan Kartellin Bourgien kanssa se valaisee meidän isohkon olohuoneen sopivasti. Kattovaloistahan en tunnetusti perusta. Mietin kauan valaisimen väriä, puntaroin lopulta mustan ja valkoisen välillä, mutta korkean hinnankin takia päädyin vaihteeksi varmaan valkoiseen. Tiedän, että monen mielestä niin tylsä valinta, mutta itse en kyllästy siihen koskaan.

Mutta nyt selittelyt sikseen ja samppanjat lasiin, taisi juomaseurakin juuri tulla alas nukutuspuuhista. 
Cheers ja mahtavaa viikonloppua!



// BLOGIYHTEISTYÖSSÄ Kukkakauppa Astrantia

18 kommenttia:

  1. Ihanaa viikonloppua <3 ja tuo valaisin on kyllä niin kaunis!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, mukavan keväinen kirkas tunnelma näissä :) Laita lehdistä ilmoitus alueesi facebook-kirppikselle niin ne saavat varmasti hyvän uuden kodin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jotain tuollaista kai vois miettiä, jos sieltä löytyis joku toinen hullu lehtihamsteri. On käynyt mielessä myös, ottaisivatko terveyskeskusten ym. virallisten tilojen odotusauloihin. Mun mielestä niissä on aina tosi tylsät luettavat :).

      Poista
  3. Aivan ihana tuo nurkkaus ja instassa jo sitä ihailin! Tykkkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuossa nurkassa on sen verran reilusti tilaa, että siinä olisi oikeasti tilaa muunlaisellekin kodin toiminnolle, mutta menköön nyt noin, vailla sen kummempaa funktiota. Itselläkin on rauhallisempi mieli, kun sitä sietää edes katsella:).

      Poista
  4. Kyllä kuulosti ihanalta koko perjantain kulku! Tuo valaisiin on tosi kaunis, pidemmän ajan ihastus myös mulla. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö, harvoin malttaa olla vaan ilman mitään sen kummempaa tekemistä tai ainakin ne tekemiset pyörii kaiken mielessä. Nyt ei ollut päässä ajatustakaan :). Hyvää viikonloppua myös sinne Puistolaan!

      Poista
  5. Kuulostipa tutulta tuo ensimmäinen kappale. Eilinen huili kaikilla höystöillä teki niin hyvää. Nyt matkalla Joensuuhun, tytöillä hallikisat Areenalla ja itellä pelit Interillä. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) No niin teki! Tosin nyt on niin flunssainen olo, että meniköhän jo liian rennoksi. Aamupalaksi siis nautittu deet ja ceet tuplana. Meillä taas isompi tyttö lähdössä isänsa kanssa Mustavaaralle kurvailemaan ja me pienemmän kanssa kaupungille lahjaostoksille. Iltapäivällä olisi haaveissa pitkä hiihtolenkki Utran harjulla, kun pakkanen laski sopiviin lukemiin, mutta katsotaapas kuinka tän olon kanssa käy. Illalla sitten Mikon pomppulinnoille nuorentumaan kummitytskän synttäreille :). Laitan sulle kohta meilit siitä torstaista, voisin lähtee mukaan!

      Poista
  6. Riemullista viikonloppua! Eilinen kuulosti tosi ihanalta. Jospas täälläkin tapahtuisi ensi viikonlopun kunniaksi jonkin sortin siivoutuminen. Saisi palkinnoksi vihdoin sitä kuohuvaakin, kun tipaton loppuu. Jo sitä on odotettukin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silja vähä jälkijunassa! Täällä näyttää näin arjen ensimmäisenä päivänä taas melko normimeiningiltä. Kämppä mullin mallin :). Kyllähän sitä kuohuva palkalla mielellään siivoaa :)!

      Poista
  7. Täällä naapuri ilmoittautuu tsekkaamaan lehdet ennen kiikutuksia mihinkään! Tunnelma kohdallaan nurkkauksessa ja tosiaan sama oksa (jonka nimen minäkin unohdin) koristaa meidän olkkarissa. Tietämättä yhtään sinun kukkakauppa hankinnoista ;) Kaunis väri ja hentous teki heti vaikutuksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei taida olla eka kerta, kun toisistamme tietämättä ollaan samaa hankittu :). Onkohan muillakin naapureilla samat oksat maljakossa :D? Ja lehdet saat mielihyvin tarkistaa!

      Poista
  8. Aivan ihanan näköistä!!! Nauttikaahan ihanasta viikonlopusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Oli kyllä aikas mukava ja loppuun saakka leppoisa viikonloppu!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!