30.1.2015

ENJOY - TERVEISET JÄÄTELÖTEHTAALTA


Heippa! Instaan ehdinkin jo päivittää, millä täällä tänä viikonloppuna herkutellaan. Kotijäätelötehdas on pyörinyt pitkästä aikaa. Ja kun alkuun on päässyt, on vaikea lopettaa. Elisabeth Johanssonin Jäätelö - kirja (klik) on täynnä niin houkuttelevia reseptejä, ettei niitä voi vastustaa edes talven kylmyydessä. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille jätskikoneen omaaville. Omat jätskini valmistan OBH Nordican edullisimmalla koneella, joka maksaa muistaakseni noin nelisen kymppiä. Kone kahdella jäähdytysastialla on juuri sopivan kokoinen tuon kirjan resepteille, vaikka aina välillä haaveilenkin sellaisesta suurperheen masiinasta.

Tällä erää täällä on valmistunut verigreippi- ja valkosuklaasorbettia sekä suklaakakkujäätelöä. Imelä suklaakakkujäätelö yhdistettynä raikkaaseen verigreippisorbettiin on ehkä taivaallisin yhdistelmä vähään aikaan. Valkosuklaasorbetista puolestaan en ole kovin vakuuttunut. Toisaalta kokeilin siinä hunajan ja sokerin tilalla glukoosisiirappia, joten omaan makuun omituinen koostumus voi johtua myös siitä. Olisi ehkä pitänyt tehdä ihan vain valkosuklaajäätelöä.




Miss Étoilen pitkät pahvivuoat ovat osoittautuneet hyviksi juurikin jätskivuokina. Olen leiponut niihin myös mm. miniatyyrimallin omenapiirakkaa ja saaristolaisleipää. Joensuussa vuokia löytyy H&B Homesta. 

Jäätelöjuttujani voit lukea  täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.

Jätskihuumassa toivottelen teille mahtavaa viikonlopun aloitusta! 
Mulla jäi yhdet kivat turnajaiset ja jälkipelit väliin, mutta ei tää kotiperjantaikaan pahalta tunnu.

7 kommenttia:

  1. Oi että, mitä herkua! Itse tehdystä jäätelöstä saa taatusti vähän terveellisempää. Sopisi minulle!

    VastaaPoista
  2. Nam mitä herkkuja.
    Herkullista viikonloppua ☺

    VastaaPoista
  3. Pitää joskus kokeilla. Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  4. Uutena lukijana täällä kurkkimassa :-) Ompa vain herkulliset puuhat olleet siellä,
    Ilo myös silmälle! :-)

    VastaaPoista
  5. Meillä joulupukki toi jäätelökoneen joten nämä vinkit tuli juuri oikeaan saumaan, kiitos!

    VastaaPoista
  6. Slurps miten herkulta kuulostavat! Pitäisikin kaivella oma kone taas kaapista pitkästä aikaa ja rueta tehtailemaan :)

    VastaaPoista
  7. Mitä kuvia taas, Hanna! Upeat sävyt. Makukin varmaan aika herkku, uskon. :)

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!