2.11.2014

TERVEISET TALVIPESÄSTÄ


Pikaiset moikat tännekin välillä! Kamera on viihtynyt kaapissa ja itsekin olisin voinut käydä talviunille. Tämä viikonloppu on mennyt nimittäin enimmäkseen levätessä ja hiljaiseloa viettäessä. Viikon takaiset Indiedays Blog Awardsit Helsingissä ja viikolla oppilaiden kanssa vietetty yökoulu ovat vaatineet veronsa ja palautumiseen on mennyt tovi. Kaiken reissaamisen ja menon jälkeen on ollut aivan ihana olla kotona. Eilen paistoi aurinko ja illalla ihailimme tähtitaivasta kynttilämeren keskellä hautausmaalla, tänään puolestaan saapui taas talvi ja pääsimme pulkkamäkeen jo toistamiseen tänä syksynä. 

Lumi ja valkoiseksi maalautuva maisema saavat väkisinkin jouluiset ajatukset mieleen. Näistä kuvista löytynee meidän tulevan joulun väripaletti. Valkoisen ja mustan sekaan ripaus metallin sävyjä ja vihreää. Havuja ja kynttilöitä, lampaantaljoja lämmikkeeksi. Parit DIY-idikset muhivat jo mielessä :). Ja jos ette kerro kellekään, niin eilisellä metsälenkillä katselin jo mäntytaimikkoa sillä silmällä. Olisikohan aivan yliuskaliasta kokeilla tänä vuonna joulumäntyä  -kuusen sijaan..? Mies pyöritteli ehkä ihan pikkuisen silmiään, kun erehdyin ajatuksen ääneen lausumaan.







Kotiviikonlopun kunniaksi hain perjantaina pitkästä aikaa kukkia Astrantiasta. Tällä kertaa herkän kauniita eustomia eli preeriaruusuja sekä eukalyptuksen oksia, joita ripottelin vähän jokaiseen pikkumaljakkoon.

Tukholman tuliaisena sohvalla Pia Wallenin Cross Blanket pienemmässä koossa. Perheen tytöt ovat ottaneet viltin jo täysin omakseen, juuri sopivan kokoinen pikkutyttösille. Ja miksei vähän isommallekin ;). Kun tarpeeksi kippuralle käy, niin hyvin mahtuu aikuinenkin sen alle. Hetken olin jo ostamassa suurempaa, mutta se olisi kyllä ollut sohvalle mielestäni aivan liian suuri.

Nyt lenkkikamat päälle, jotta ehdin illalla vielä tehdä vähän töitä ja nettimetsästää niitä taljoja. Pari pitkäkarvaista pienempää on nimittäin etsinnässä noihin Eamesin tuoleihin ja yksi isompi Pastilli-tuoliin. Hyviä vinkkejä nettikaupoista otetaan siis vastaan! Tunnelmallista sunnuntai-iltaa!



17 kommenttia:

  1. Onpa kauniita ja talvisia kuvia! Kunpä tänne Lahteenkin saapuisi jo pienet lumisateet tuon ainaisen vesisateen sijasta. Pakkasta tai lunta en paljoa kaipaisi, vaan sellanen mukavan kirpeä viisi astetta ja saman verran senteissä lunta olis jo aika ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida! Täällä tuli lumet ekan kerran jo reilu pari viikkoa sitten ja silloin pakkasmittari näytti parhaimmillaan jo -16C, oli kyllä niin kaunista (ja kylmää), kunnes taas painui plussalle. Pikkupakkanen ja reilu hanki kävisi mullekin paremmin, näyttää siltä, että tänään satanut lumikin taas sulaa. Lenkillä oli jo melkoisen liukasta ja märkää.

      Poista
  2. Ihanan valoisia kuvia! Nuo kukat, ja tuo lumi! Täällä sataa vettä, jee jee. Mites se taas olikaan, miten teit tuon "suomu"-tyynyn? Kirjailitko vai piirsitkö, vai miten se meni? En jaksa lakata ihastelemasta sitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen eilisen ja tänään ihastellut valoa. Eilen sen teki tosiaan aurinko, tänään lumi. Suomutyynyn tein konekirjonnalla, tekniikan nimi alalankakirjonta. Siinä alalankapuolaan laitetaan rihman sijaan kirjontalankaa ja puolaa vähän löysytetään, jotta lanka pääsee kevyemmin kulkemaan. Sitten piirsin häviävällä tussilla kuvion kankaalle ja ompelin, niin että nurja puoli päällä. Päälle jää siis pelkkä rihma(ylälanka) ja kuvio muodostuu kirjontalangalla kankaan alle. Itse tykkään noista tosi paljon myös ja oon jopa miettiny tekeväni noita pari lisää, kun vain joskus ennättäis.

      Poista
    2. Joopa joo, ei sitten ihan Siljan konehesta lähde. ;D Kuulostaa taitavien ihmisten tekosilta. Mutta minäpä sain sulle aikaan haasteen:

      http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2014/11/vihdoinkin-top-5.html

      Poista
  3. Kauniita kuvia! Nuo Eamsit jotenkin kyllä huutaa taljoja syksyisin. Meillä on keinutuoliversio ja vauvan vaunuihin tarkoitettu talja tarttui koko viime talveksi keinumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmu! Niin huutaa ja tuo Pastilli se vasta kylmältä tuntuukin talvella, vaikka muutoin on tosi miellyttävä istua.Nyt taidan roiskaista kerralla kaikkiin taljat jo ajoissa, niin ei tarvii sit jouluaattona harmitella ;).

      Poista
  4. Sisäkuvisyakintuli mieleen jotenkin lumi. Mutta sillä tavalla lämpimästi ja kauniisti. Ja pakko oli tulla kommentoimaan, että aivan samoja värejä olen ajatellut meidänkin jouluun. Erityisesti minua houkuttaa tuo vihreä....havuja, muutama kauniin sävyinen tyyny, kynttilöitä...nauttimisiin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiset pitävät valkoista todella kylmänä ja kovanakin. Itselleni se tuo juuri valoa, levollisuutta ja eri sävyissään myös lämpöä. Joulu tulee loppujen lopuksi melko pienillä jutuilla, jo pelkillä kynttilöillä, vaikka ne ainakin meillä aamusta iltaan muutenkin talvella palavat. Koitan olla maltillinen ja järkevä tänä vuonna, katotaan kuin käy :). Ja nautitaan, ehdottomasti, vaikka taivaalta tulisi mitä!

      Poista
  5. Kurkkaa satulasopista valikoima, itse olen ostanut sieltä taljoja kotiin ja mökille. Hyvä valikoima ja edullinen hinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, tämän kaupan nimeä koitinkin muistella, kun viime joulun alla taisin siellä myöskin surffata :). Ja tosiaan näyttää olevan hinnat ok!

      Poista
  6. Ihanaa talven tuntua on jo kuvissasikin. Täällä ei lumesta ole tietoakaan; ties vaikka ei koko talvena tulisi. Mutta tuulta, sitä riittää sitten senkin edestä. Joulumänty kuulostaa ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta ja miehesikin varmaan ehtii jouluun mennessä siihen totutella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on satanut lumen jo monta kertaa ja yhtä monesti ollaan ennätetty pulkkamäkeenkin. Idässä asumisen ehdottomasti parhaitapuolia on kunnon talvi. Vaikka monesti viime vuosina olemmekin saaneet jännittää, saadaanko valkea joulu. Nyt mies on jotenkin käsittänyt, että mäntyäkin voisi käyttää joulukuusen tapaan. Tällä hetkellä hän varmasti sulattelee sitten postissa tullutta paperipussia, johon meinasin joulupuun laittaa. Pyöritteli pussia pitkään ja oli yhtenä kysymysmerkkinä, että "tähänkö, häh?". :D

      Poista
  7. Ihanan valoisia kuvia! Meillä on jo koti täynnä männynoksia, tykkään niistä jopa enemmän kuin kuusest :). Harmi kun lumi suli heti pois, nyt taas on niin harmaata.. Mutta säästä huolimatta ihanaa viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nytpä taas valkaistui, kuinka ihanaa! Männynoksat tuntuvat säilyvän yllättävän kauan maljakossa. Kestäisköhän kokonainen mänty paremmin kuin kuusi..?

      Poista
  8. Lampaantaljoista: Minä suosittelen lämpimästi kotimaisia Hakamaan Lammastilan taljoja. Saa mustana tai valkoisena, lyhyt- tai pitkäkarvaisena. Lampaita on käsitelty kunnioittaen koko tuotantoprosessin ajan, eläimen hyvinvointi edellä. Taljat muokkaa kotimainen yritys, joka on erittäin tarkka laadustaan. Olen itse vieraillut tilalla ja hankkinut heidän tuotteitaan. Facebookista löytyy!

    Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä ja voi hitsi, ehdin silloin tilata samantien islantilaisen taljan. Mutta täytyy pitää mielessä tuo kotimainen lammastila ja välittää tietoa eteenpäin. Kuin myös sinulle, tunnelmallista joulun aikaa!!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!