6.9.2014

VIHERKASVITULOKKAITA


Pitkään haudottu ratkaisu - viherkasvi olohuoneessa! Joskus aiemmin meillä oli niitä paljonkin, isoja palmuja, rahapuita, miehen kasvattamia kaktuksia. Yksi toisensa jälkeen onnistuin ne kuitenkin tappamaan ja ajattelin jättää viherkasvien kasvattelun muille. Pikku hiljaa kuitenkin ajatus uudesta yrityksestä kasvien kanssa hautui mielessä :). Työhuoneen puolella kasvuun lähtenyt minitaimi rohkaisi (näkyy täällä) sitten lopulta hankkimaan olohuoneen puolellekin omat hoidokit. 


Ensimmäisen isolehtisen nimen ehdin jo unohtaa,  mutta toinen on se kuuluisa kummituskukka. Jännittää jo valmiiksi, kuinka niiden käy, kun valo vähenee talvea kohti mennessä. Kodikkuutta kasvit kyllä lisäävät huimasti. Hieman olen kyllä ollut viime aikoina huvittunut, kuinka niinkin tavanomaisesta asiasta kuin viherkasveista tulee sisustuksessa oikein trendi :).


Kummituskukka löysi paikkansa Bookworm-hyllystä ja sille on suunnitteilla pellavainen pussi, jonka surautan valmiiksi, kunhan jaksan viritellä ompelukoneen taas paikalleen.

Kaikki kukkaset ovat muuten Joensuun Astrantian valikoimasta, jossa tänään vietetään uuden liikkeen avajaisia. Avajaistarjouksena siellä iso lasti viherkasveja puoleen hintaan. Samaan tarjoukseen minäkin lankesin :)! 

Mutta nyt, nenä auringonpaisteeseen ja tiedossa rauhallista ulkoilua isomman tytön kanssa. Itse alan olla jo yskää lukuun ottamatta terveiden kirjossa, mutta nyt on sitten pienempi tytöistä puolestaan kuumeessa. Tää on nyt niin tätä syksyä! Toivotaan, että mies ja esikoinen säästyvät.8 kommenttia:

 1. Hieno on tuo kummituskukka! Kauniita kuvia.
  Haluaisin meille viherkasveja, mutta en lukuisista yrityksistä huolimatta ole saanut niitä pysymään hengissä. Yksikin vihreä piristäisi kummasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! En oikein itsekään ole enää raaskinut ajatellakaan mitään isompaa kasvia. Saattais niiden kohdalla erityisesti mennä rahat kirjaimellisesti hukkaan. Ja viherpeukaloimmathan kasvattaa tietenkin pienestä itse ison ;)!

   Poista
 2. Meinasin, että nyt on viikonloppu, jolloin ei tarvitse lähteä minnekään. Enpä tiennyt vielä pari minuuttia sitten, miten väärässä olin. Kukkakaupassa on käytävä ehdottomasti!

  Mökö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D. Toivottavasti löysit omat kauniit "hapettajasi"! Hyvä, että ehdin olla vinkiksi, tarjous oli tosiaan loistava!

   Poista
 3. Kauniin näköistä ja ihania kasveja. Kummituspuu olis kiva saada kotiin kans ja ehkä vielä joku kiva viherkasvi. Muutama meillä vielä on elossa ja ovat ihme kyllä olleet aika kauan elossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Mulla joko unohtuu kastelu kokonaan tai sitten kastelen liikaa, vähän sama noiden kesäkukkien kanssa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikös olekin. Viikunapuu olisi haavelistalla, siitäkin huolimatta, että se nyt ainakin kuolisi :). Mutta jos edes hetken siitä ehtisi nauttia..!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!