14.9.2014

TERVEISET HABITARESTA


Heippa pitkästä aikaa! Työviikon päätteeksi pakkasin tytöt perjantaina autoon ja matkasimme kolmestaan Etelä-Suomeen sukulaisia moikkaamaan. Eilen pääsin sitten ihan itsekseni liikenteeseen heti aamusta ja suuntasin tietenkin Pasilaan. Veturitalleilla pyörähdin sisustusbloggaajien kirpparilla ja sieltä matka jatkui Messukeskukseen ja Habitareen. Monena vuonna olin jo hautonut Habitare-reissua, mutta nyt sain sen viimein myös toteutetuksi. Iltapäivä vierähti ystävän kanssa messualuetta kierrellen ja ehdittiin me yhdet lauantaiskumpatkin käydä hörppäämässä päivittäen samalla kuulumiset ajantasalle. Kamerankin kaivoin esille ihan viime metreillä ja nappasin muutaman makupalan mukaan. Onneksi moni muu bloggaaja on räpsinyt kuvia vähän suuremmalla antaumuksella, joten messujen parhaita paloja voi vielä palata muistelemaan muista blogeista.


Messujen ehdottomasti mukavimmat kohtaamiset sattuivat Rosendahl Design Groupin osastolla, jossa oli edustettuna mm. Kay Bojesenin puueläinklassikot, Holmegaardin ja Rosendahlin ajattoman kauniit keittiö- ja koriste-esineet; Saanan ja Ollin osastolla kauniiden tekstiilien keskellä sekä Hañhi Designin ja Konton yhteisellä osastolla. Yksittäisistä tuotteista mieleen jäivät lisäksi Junetin Viiva-senkki, sirot sohvat sekä uudelleen tuotantoon otettu Arne Jacobsenin 50-luvulla suunnittelema Drop-tuoli. Tosin, ei kyllä vetänyt tuo muovinen versio mitenkään vertoja Kööpenhaminan Designmuseossa näkemälleni konjakinvärisellä nahkalla päällystetylle sopivasti kulahtaneelle vintagekappaleelle. Olisipa kiva kuulla, millaiset fiilikset muille messukävijöille jäi ja mikä sykähdytti eniten!?

Vaikka sainkin lievän ukaasin olla tuomatta kotiin yhtään sisustustavaraa samaan aikaan Murmanskissa työreissulla olleelta mieheltäni, en selvinnyt kotiin täysin ilman tuliaisia :). Ne piti illalla jo mallailla paikoilleen heti kotiin saavuttua. Tulevalla viikolla koitan kuvailla teille tuota tuliaispuolta ja lisäksi erästä ensi silmäyksen rakkautta, joka jäi kesäiseltä Helsingin reissulta kovasti kaivelemaan ja muutaman mutkan kautta saapui poissa ollessamme perille.

Toivotaan tulevallekin viikolle näitä kauniita syyspäiviä, viimeisetkin syysflunssan rippeet tuntuvat hävinneen, joten on aika laittaa taas tauon jälkeen lenkkaria toisen eteen ja nousta täältä kuntokuopasta!Reipasta alkavaa viikkoa siis!

4 kommenttia:

 1. Minunkin blogista löytyy vain muutama kuva Habitaresta. Itse olin hieman näin ensikertalaisena pettynyt messujen antiin – odotukset taisivat olla turhan korkealla. Onneksi joitakin helmiä oli joukossa, joten ihailtavaakin riitti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No helmiä oli, niihin piti ihan keskittyä, että nousivat kaiken ei niin mielenkiintoisen joukosta esiin. Mutta jos miettii niitä kaikkia kivoja/inspiroivia/uusia juttuja, niin olihan niitäkin. Tosin ensikertalaisena sanoisin, että kiertely oli sekavaa. Tosin, kun olen täällä tiukassa ruutukaavakaupungissa kasvanut, niin eihän se ole ihmekään, että suuressa maailmassa pää menee vähän sekasin :D. Kävinkin kurkkaamassa kuvasi.

   Poista
 2. Junetilla oli ihana osasto, omat kuvat sieltä vaan tärähtivät. Habitaren parasta antia ovat usein uusiin, kotimaisiin valmistajiin ka suunnittelijoihin tutustuminen.

  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/habitare-2014

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kävin Junetilla pariin otteeseen. Olen tuon senkinkin nähnyt aiemmin jossain kuvastossa, mutta nyt livenä nähtynä roihahti kerralla omalle "haluan"-listalle. Myös värikkäät tuolit ja sohvat olivat kauniita. Omaa mieltäni lämmitti myös kovasti, että suunnittelijat itse olivat usealla osastolla kertomassa tuotteistaan. Mielenkiintoisia tarinoita tuotteiden takana. Täytyy tulla kurkkaamaan juttusi.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!