16.7.2014

TULIKIILAN PAJA-KAUPPA


Viime jutussa vierailtiin Taidetakomo Tulikiilan seppien pajalla ja selvitettiin tuon pihalle saakka kantautuvan paukkeen ja kalkkeen alkuperää. 
Tänään matka jatkuu pajan lasioven toiselle puolelle, PAJA-kaupalle. 

Tulikiilan myymälä sijaitsee Joensuun idyllisessä Taitokorttelissa sisäpihan tiilirakennuksessa. Myymälän monipuoliseen valikoimaan kuuluu perinteisiä takorautaisia tuotteita kuten kynttilänjalkoja, verhotankoja, takkasettejä, työkaluja, koukkuja, kahvoja ja tuuliviirejä sekä lisäksi myös värillisiä ihanuuksia, kuten vaaterekkejä, halko- ja lehtitelineitä, hyllynkannattimia, tuoleja, jakkaroita ja vaikka mitä muuta. Ja ainahan taitavien miesten rinnalta löytyy taitavia naisia: SOL-13 -tuotemerkin takana taiteileva Milla on tehnyt raudanlujien tuotteiden sekaan pehmeitä ihanuuksia - ommeltua, virkattua ja käsinpainettua. Myymälä on mielestäni niin kaunis kokonaisuus, että nauliuduin tälläkin kerralla pitkäksi aikaa katselemaan pöydille ja hyllyille käsintehdyistä taidonnäytteistä tehtyjä asetelmia. Eivätkä lautalattiat, tiiliseinät, harkkohyllyt sekä vanhat valaisimet ainakaan yhtään vähennä myymälän lumoa. Kurkatkaapa tekin kuvien välityksellä PAJA-kaupan valikoimaa ja tunnelmaa!
Ja jos ihan rehellinen olen, niin en selvinnyt pelkällä katselulla tästä reissusta, vaan toin mukanani tyttöjen huoneeseen jotain aivan ylisuloista. Olisipa kiva kuulla, mihin tuotteeseen sinä ihastuit? Ja arvaatkos, mitä meille kotiutui :)?

Myymälän tiloista voi lasioven takaa seurata myös työpajan elämää, joten käykäähän kynnelle kykenevät kurkkaamassa myymälän valikoiman lisäksi seppien taiturointia! Taidetakomo Tulikiila löytyy myös facebookista, täältä. Sinne näyttää päivittyvän säännöllisesti pajan kuulumisia ja kaupan puolelle ilmestyviä ihanuuksia. 

Näiden itseäni kovasti inspiroivien käsityöläisjuttujen jälkeen siirrytään seuraavaksi meille kotiin. Sisustusjutut ovat jääneet aika lailla kesän reissujen ja pihakuulumisten jalkoihin, vaikka kaikenlaista pientä mukavaa meillä on sisälläkin kesäloman aikaan tapahtunut. Maalausta, ompelua, tuunausta ja uusia aarteita, muuallakin kuin siellä tyttöjen huoneessa. Niistä siis lisää seuraavaksi!
//BLOGIYHTEISTYÖ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!