20.7.2014

LAVENTELIRAKKAUTTA


Reissussa rähjääntyy. Etenkin, jos viettää viimeisen reissuillan rakkaan ystävän kanssa kuohuvaa hörppien ja kuulumisia ajantasalle päivittäen - aina sinne pikkutunneille saakka. Mutta olipa vaan mukavaa. Meidän Etelä-Suomen visiitti alkaa olla siis lopuillaan, kohta starttaamme auton nokan kohti itää. Ja niinhän se menee joka kerta, että ihana on olla reissussa, mutta ihan yhtä ihanaa on palata takaisin kotiin. Sen lisäksi, että pääsen tarkastamaan, onko ne tyynyt hievahtaneet viikossa paikoiltaan ;), on jo kiire tarkastamaan kesäkukkien vointi. Mies on niitä parhaansa mukaan koittanut pitää hengissä.

Juuri ennen reissuun lähteä postipoika toi meille Kekkilän jalallisen viljelylaatikon, johon ehdin juuri ja juuri istuttaa ruokakauppareissulta löytyneet kolme isoa tupsulaventelia. Pari tähkälaventelia meillä jo olikin, mutta nämä oli niin vastustamattomassa väriloistossa, että ajattelin täyttää niillä suurimman osan laatikosta, kun kesäkin on jo ehtinyt näin pitkälle. Parit yrtit siihen vielä koitan laittaa väliin. Laatikolle löytyikin paikka tuosta isolta seinämältä, siinä on osan päivän varjoista, joten kukatkaan eivät kovalla helteellä siinä hetkessä nuupahda.Reilut pari viikkoa vielä tätä kesälomaa jäljellä, se kulunee kotosalla oleillen, marjoja pakastimeen hamstraten ja mökillekin pitäisi vielä ehtiä. Huomenna aamulla aion laittaa lapsille veden omaan altaaseen ja nauttia Hannanpäivän kahvit toivon mukaan aurinkoisella terassilla. Kukahan sen mansikkakakun ehtisi leipoa :)?!

PS. Käyhän äänestämässä Pastellimajan terassiuudistus-juttua Pihaniksit.fi. -kilpailussa, olen pahasti alakynnessä :). Samalla osallistut 500 euron arvoisen lahjakortin arvontaan.

4 kommenttia:

 1. Kaunis tuo istutuslaatikko! Ja laventelit näyttää niin kauniilta siinä! Meillä on kesäkukkia tänä vuonna tosi vähän, pitäis itsekin hakea muutama kukkanen lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään siitä tosi kovasti, kuten nuo laventelit hurmaavat joka kesä. Noin runsaita yksilöitä tosin harvoin olen löytänyt. TÄnä kesänä en taida ennättää tuohon laatikkoon enää mitään köynnöstä istuttaa, tuntuisi vähän rahanhukalta, mutta ensi kesänä sitten.

   Poista
 2. Taas niin kauniita kuvia. Kävin juuri äänestämässä terassiuudistus-juttuasi. :)

  T: Kristiina H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos Kristiina! Aika jäljessä ollaan noissa äänissä :). Olen itsekin unohtanut välillä koko kisan, ehkä olisi pitänyt promota vähän paremmin ;)!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!