Jäätelöä on meillä kulunut sairasviikon aikana useampi litra. Ollaan syöty jäätelöä jopa aamupalaksi kurkkukipua helpottamaan. Koska kaupan kermajäätelöt alkoivat kuitenkin jo tympiä, kaivoin esiin jäätelökoneen. Kevään ekana jäätelönä syntyi täysin maidotonta, kermatonta ja munatonta avokadojäätelöä. Jäätelömassaan lisättiin reseptin mukaan ennen jäädyttämistä vielä mansikan paloja ja marenkihippusia. Ei hullumpaa. Maistui melkein terveelliseltä ja taas yksi uusi ulottuvuus tuolle hittihedelmälle :).
Resepti on samaisesta Elisabeth Johanssonin Jäätelö-kirjasta, josta olen täällä aiemmissakin jäätelöpostauksissa kertonut. Siinä on todella paljon hyviä reseptejä. Mitähän kokeilisin seuraavaksi? Nielu on edelleen tulessa, joten kai tässä on jätskivarastoja vielä tovi pidettävä yllä. Se siitä sokerittomasta elämästä siis.
AVOKADOJÄÄTELÖ
(Johansson, E. Jäätelö, s. 134)
1/2 dl sokeria
1/2 dl hunajaa
2dl vettä
3 kypsää avokadoa
1 banaani
1 sitruunan mehu
n. 100g mansikoita
n. 35g marenkeja
Kiehauta sokeri, hunaja ja vesi. Anna liemen jäähtyä. Kuori avokadot ja poista kivet.
Soseuta avokadot ja kuorittu banaani sauvasekoittimella.
Lisää sitruunamehu ja sekoitan sose sokeriliemeen.
Jäädytä seos jäätelökoneessa kiinteäksi ja kuohkeaksi.
Paloittele mansikat ja murenna marengit.
Sekoita ne jäätelön joukkoon.
Anna jäätelön olla pakastimessa 1-2 tuntia.
**Minusta jäätelö oli melkein parhaimmillaan heti jäätelökoneesta valmistuttuaan.
Pakastimesta otettaessa jäätelön täytyy antaa sulaa pitkä tovi ennen kuin siitä voi
tehdä annoksia ja mansikan palat ovat turhankin jäässä.
Mukavaa viikonloppua itse kullekin! Täällä odotellaan jännittyneenä kipulääkkeen vaikutusta. Josko nielusta saisi tänään muutakin läpi kuin penisiliiniä, buranaa ja jäätelöä. Toipuen jatkuu elo siis täällä meillä kohti viikonloppua.
Muistutuksena vielä, että tyynynpäällisarvontaan on aikaa osallistua koko viikonloppu!
Voi kun kauniit kuvat ja namilta vaikuttavaa sekoitusta, täytyy testata!
VastaaPoistaOli kyllä hyvää, sokeri, hunaja ja banaani antoivat riittävästi makeutta. Ja menis muuten hyvin ilman mansikoitakin.
PoistaKauniit kuvat!
VastaaPoistaKiitos! Ihanaa, kun on taas valoa kuvaamiseen. Ei ole kauan, kun vielä tuskailtiin suttuisten kuvien kanssa.
PoistaHerkkua. Upeat kuvat
VastaaPoistaKiitos Arleena! Hyvää on!
Poistaepäilyttävän kuuloista ja väristä, mutta takuulla hyvää kun niin kehutte ;)
VastaaPoistaMutta eipä oo ainakaan väriaineita tähän tarvittu :)!! Ihan ehtaa luonnonväriä. Avokado ja banaani on jo hyväksi todettu yhdistelmä smoothiessa ja toimii jäätelössäkin. Sokeri-hunaja-liemi sekä marengit tuovat mukavasti makeutta massaan.
PoistaTän on pakko olla NIIIIN hyvää!!! ❤ ❤ Menee testiin! Thanks! :)
VastaaPoistaSuosittelen. Katselin just tuota Jäätelö-kirjaa ja mietin, pitäiskö kokeilla seuraavaksi porkkanamehujäitä :).
PoistaOh, kuulostaa ja näyttää herkulle! Täytyy pistää resepti jonnekin varmaan talteen niin muistan sen puolenvuoden sokerittoman jälkeen. Voiskohan sitä mitenkään modifioida jollain makealla hedelmällä sokerittomaksi.. esim mangolla ja lisä banaanilla.. :)
VastaaPoistaNo varmasti vois kokeilla. Itse mietin tuon terveellisyyttä verrattuna vaikka jugurttiin. Niissäkin on niin paljon sokeria, että varmasti tää jäätelö pääsee samoille viivoille sokerin määrän kanssa.
Poista