17.3.2014

HOLA!


Piiiitkästä aikaa heippa kaikki ihanaiset siellä! 
Täällä on palautettu olotila arkitodellisuuteen ja tulin heti teitä pikana moikkaamaan.


Pahoitteluni, että blogi oli sittenkin ihan hiljaa kokonaiset kaksi viikkoa! Espanjalaiset yhteydet eivät olleet niin suotuisat, että olisin jaksanut taistella juttuni linjoille. Mutta nyt täällä taas ja jutun juurta on ehtinyt kertyä mielen syövereihin ruuhkaksi saakka, joten uudella innolla ryhdyn loman jälkeen tätäkin blogia tekemään.


Hiljaisuus ja mielen tyhjentäminen näyttää olevan välillä hyväksi monessakin mielessä. Vaikka takana on eilinen päivä matkustusta ensin koneella ja viime yönä automatka Helsingistä kotiin, parin tunnin unet ja työpäivä kaktus kurkussa, voisin käydä saman tien vaikka remonttihommiin tai lähteä lenkille. Energiaa tuntuu nyt tursuilevan joka raosta ja joka suuntaan. Loma teki selvästi tehtävänsä täydellisesti.


Mutta ennen kuin käyn maalitelan varteen tai vedän Bahia Felizin kukkuloilla pölyttyneet lenkkarit jalkaan, parantelen tämän viimeisenä iltana hankitun röhäköhän ja hankin ääneni peruslukemille, pesen ja silitän noin kymmenen koneellista pyykkiä sekä urakoin yhden näyteportfolion valmiiksi tulevan viikonlopun opintoja varten. Mutta hei, onneksi on virtaa, kauppareissulla hankitut tuoreet kukkaset ja valoa ulkona niin pitkään iltaan! Ihana kevät tänne on saapunut, vaikka salaa ehkä toivoinkin pääseväni vielä tekemään pitkiä hiihtolenkkejä.


Tarkkasilmäiset "saattavat huomata" myös käsimatkatavaroissa matkanneen uuden aarteen. Kukkavaasi löytyi Zara Homen valikoimasta, viimeisenä kappaleena huuteli ylimmältä hyllyltä kyytiä Joensuuhun. Maljakkofriikki täällä hymyilee ja hyppii tasajalkaa ;). 

Olisipa mukava kuulla myös, mitä teidän kevääseen kuuluu ja onko siellä ylipäätään enää ketään :)? 
Päivittelen vielä piakkoin reissukuulumisiakin, kunhan ehdin rauhassa poimia ne kaikista kivoimmat kuvat satojen räpsyjen joukosta. Perhealbumimateriaalia enimmäkseen, mutta eiköhän muutama blogikelpoinenkin kuva löytyne.

Iloa ja valoa teidän viikkoonne!!


23 kommenttia:

  1. Ihana maljakko!:) Eikös sinne Joensuuhun tullutkaan lunta ja pakkasta, kuten tänne etelän suunnalle? Ensin lunta (ihan liikaa) ja tänä aamuna en ollut uskoa silmiäni mittariin katsellessa: miinus 16 näytti! Eih! Luulen, että tuolla urheilukeskuksessa on vielä varsin hyvässä kunnossa ne hiihtoladutkin..:/ Oi voi, mutta toivotaan, että se kevät kuitenkin jatkaa tulemistaan. Mukavaa kotiinpaluuta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pakkasta kyllä (meinasin saada jäätymähalvauksen aamulla Kanarian lämpötilojen jäljiltä, kun hyppäsin kevättä rinnassa pyörän selkään liian ohuissa hanskoissa), mutta sitäkin aurinko mukavasti päivän myötä tasoitteli. Lunta ei ole satanut ja nyt melkein toivon, ettei sataisikaan, kun on tuo kevääntulo jo noinkin pitkällä. Kuivat tiet ja aurinko houkuttelevat lenkille. Täällä on kotiintulokaaoksen taltutus jo voiton puolella. Tai no, jos ei kodinhoitohuoneeseen katso.. Pyykkäystä riittää vielä varmaan parille seuraavalle päivälle. Kiitos siis! Aika mukavaa on hipsutella omilla lattioilla villasukissa, vaikka helposti olisi vielä kolmaskin viikko auringossa vierähtänyt.

      Poista
  2. Ihana kuulla, että loma oli onnistunut ja teki tehtävänsa :). Täällä ollaan ja odotellaan juttuja ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä, mahottoman onnistunut :)! Kiva kuulla Juulia, eiköhän juttuja yksi kerrallaan tipahtele, vähän ripeämmässä tahdissa, kun helmikuussa. Intoa on taas.

      Poista
  3. Energian määrästä päätelleen siis oikein onnistunut loma! Tervetuloa takaisin Suomeen:-) Täälläkin onneksi aurinko jo paistaa oikein keväisesti, vaikka takatalvi tulikin viikon kestäneen kevään jälkeen. Upea tuo maljakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä. Kiitos!! Ihan huvittaa itseäkin tämä "joulun" tunne täällä kotona. Pitäisi vain osata päättää, mitä paikkaa ekana hämmentäisi ;). Mahdoton voima on tuolla auringossa, niin Kanarian helteissä kuin Suomen pakkasessa. Ikkunat tosin alkoivat samoin tein kaipailla pesijäänsä. Ja maljakko oli kyllä täydellinen löytö tähän yhä vaivaavaan kultakuumeeseen ;).

      Poista
  4. Ihan täydellinen maljakko!!!!! Ja ihana kuulla lomakuulumisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Olen hiukan kuumeillut Tom Dixonin kultaisen Mirror Ballin perään, joten maljakko saa lohduttaa siinä tuskassa. Nimittäin se lamppu saattas olla täydellinen riskisijoitus :)

      Poista
  5. Kaunis maljakko. Kiva että loma oli onnistunut ja teki tehtävänsä.

    VastaaPoista
  6. Tervetuloa kotiin onnistuneen loman jälkeen !!! Kyllä ne pyykit kerkiää pestä .... Minä sairastin kolme viikkoa, välillä olitte ajatuksissa kun minua paleli. :) Viime yönä meidän mittari näytti -19. Kuulumisiin .... tänne toiselle laidalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oon kyllä sitä mieltä, että pyykit täytyy pestä ja silittää heti, muuten niitä on kohta tuplasti sama määrä, kun pyykkikasa kasvaa päivittäin sellaista vauhtia. Tänään sain siivottuakin kunnolla, niin alkaa tuntua oma kotikin kodilta taas. Meillä oli kyllä lämmin, paitsi yöt myös kosteita ja viileitä. Mistä johtuen sainkin flunssan takaisin. Kylmä on ollut kyllä, meinasin jäätyä maanantaina, kun pyöräilin töihin. Jospa se tuosta loppuviikoksi lämpeäisi.

      Poista
  7. Hienoa että oli onnistunut loma! hieno maljakko :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomat on kyllä parhautta. Ja uuden suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa. On mitä odottaa kesäksi. Tosin tulossa aivan erilainen loma :).

      Poista
  8. Kiitos ihanasta blogista! Olen iskenyt silmäni pastillituoliin ja nyt meillekkin on saatava semmoinen. Mistä teidän pastilli tuoli on? Mistä niitä voi ostaa? :)

    t.noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora ihanasta palautteesta!! Meidän pastilli on 70-luvulta. Isäni on voittanut sen Fazerin Pastilli-arvonnassa oranssinpunaisena. Muutama vuosi sitten kunnostutin ja maalautin sen valkoiseksi. Oli kyllä sen väärtti, kun oli tuoliraukka kokenut jo tosi kovia.

      Tuolia myy nykyisin kuitenkin Adelta. Esim. Finnish Design Shopista näyttää löytyvän monen värisenä. Jos jokupäivä rikastun ja omistan vähän isomman talon, niin haluaisin tuon pastillin kaveriksi vielä pallotuolin tai kuplan. Huokaus, miten kauniita.

      Ja PS. Lasikuidusta huolimatta, tuossa tuolissa on niin hyvä istua!

      Poista
  9. Hei taas ja kiitos vastauksesta. Oivoi, onni on omistaa tuommoinen helmi! Alkuperäinen on aina mieluisampi, kuin ihan uusi. Täytyypä alkaa kyttäillä vanhaa tuolia huutonetistä tms.
    Paljonko tuolin kunnostaminen/maalaaminen maksoi?

    Terkuin
    Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin sain älynväläyksen tuolin kunnostamisesta, kun luin Kotivinkistä jotain susustusjuttua, jossa pariskunnalla oli pastilleja useampi ja joku niistä oli maalautettu uudelleen. Tuolin kunnostaminen oli työmäärään nähden tosi halpa. Maksoin 100e. Kunnostutin tuolin automaalaamossa, jossa tuoliin uusittiin osa lasikuidusta, kun tuolin pinta oli halkeillut, siihen hiomiset ja maalaukset päälle. Viikon verran tuoli lemusi tosi pahalle maalauksen jälkeen ja ajattelin jo, että VOI EI, mutta se haju kyllä hävisi sitten nopeasti. Maalaamoon omistaja totesi mulle jälkikäteen, ettei tuon tuolin kunnostaminen hänelle mikään kultakaivos ollut, mutta kun oli luvannut satasella, niin halusi lupauksen pitää :). Eli hommaa siinä oli varmasti. Toivottavasti löydät omasi!!

      Poista
    2. Okei no eipäs ollut sitten ollenkaan paha hinta! Täytyy toivoa että pastilli osuu kohdalle ja että löydän sopivan hintaisen automaalaamon jostain läheltä! :) kiitos kovasti neuvoista!

      T.N

      Poista
  10. Kauniita kuvia! Kiva kuulla että reissu oli onnistunut ja mieli nyt levännyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Kyllä tuon reissun voimalla jaksetaan pitkään ja sittenhän onkin kohta jo kesä täälläkin. Toivotaan hyvää sellaista :)

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!