9.2.2014

SUNNUNTAIHERKUT
Jäätelömutakakku hunajakinuskikastikkeella.
Uhmakas ja kiukutteleva vajaa viisivuotias.
Vieraiden tuomat tulppaanit.
Talossa leijaileva märkäpukujen tuoksu.
(Joka ei ONNEKSI teille saakka välity! Matkavalmistelut on täällä jo kovassa vauhdissa.)
Ja Ennin mitali tietenkin.
Onhan sunnuntai itsessään jo ihan herkku.27 kommenttia:

 1. Voihan kiukkupussi! Kummitäti lähettää senpäiväisen pusupesun että kaikki känkkäränkätkin pelästyy ja lähtee mäkeen! Ihanan keväisen näköistä sulla ainakin sisätiloissa, täällä kuului tänään koko päivän lupaavaa titityytä ja ulkona muutama plussa-aste. Halit teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pusupesu annettu, tänään oli jo vähän lyhytkestoisempaa kiukkua, mutta sitäkin äänekkäämpää. Huoh. Missähän ollaan noiden kanssa kymmenen vuoden päästä?! A:ltakin on sellainen luonne kuoriutunu jo nyt esiin, että oksat pois. P:n sanoin, otsaan on painettu "a trouble" :D. Ihania murusia siitä huolimatta, että väkisinkin tässä muutamat kiukut kestetään.

   Kevättä ja väriä jo vähitellen ihan alitajuisesti hiipii sisälle. Täällä myös nollakeli ja linnut laulaa. Voishan tuo talvi silti vielä hetken viipyä.
   Pusmus sinnekin :)!!

   Poista
 2. Nam! Vesi tulee kielellä tuota kakkua katsoessa!:)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ja näyttää elämänmakuiselta sunnuntailta:)! Ja tuo kakku, apuva mikä herkku:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on :). Oon halunnut jo pitkään kokeilla tuota kakkua. Oli niin monivaiheinen ja aikaavievä, mutta hyvä silti. Eipähän tuu moista kaloripommia ihan joka viikko tehtyä :). Ja säilyy normileivonnaisia kauemmin, kun säilytetään pakkasessa. Sitä ei tarvitse ihan hetkessä siis tuhota.

   Poista
 4. Aika herkullisen näköinen kakku! Ihana tuo kakkulapio, mistähän sellaisia voisi löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Liina! Olevinaan painoin jouluna mieleen tuon kakkulapion valmistajan, mutta nyt en sitten saa tietenkään päähäni. Noita vanhoista aterimista tuunattuja tekstillisiä versioita saa kuulemma Fiskarsin alueelta, jostakin pienestä putiikista varmaan :).
   Ja jos joku tietää tarkemmin, niin kertokaapa. Sain itse sen lahjaksi ja on kyllä kaunis ja hauska.

   Poista
 5. On kyllä herkullisen näköinen kakku! Muutenkin mukavia kuvia! Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petteri! Samoin teille sinne Rintsikkaan!

   Poista
 6. Ihanat kuvat ja todellakin liian herkullisen näköinen kakku!!! :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit kuvat ja voi että tuo uhma kuulostaa tutulta. Minulla 6 - vuotias ja ehkä hieman eri uhmaa...mutta uhma ku uhma. Huoh ja paljon tsemppiä sinne :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhma kuin uhma tosiaan, niitähän tässä elämässä riittää :). Mutta onneksi niiden tarkoitus on ihan hyvä! Jospa niiden myötä noista mussukoista kasvaisi kelpoihmisiä. Kiitos tsempeistä, samoin sinne eskari-iän uhmaan! Onneksi me vanhemmat ollaan melko jääriä, periksi ei anneta kuin pienissä määrin.

   Poista
 8. Ääää! Ei noin herkullisia kuvia. ;)
  Ja upeat tulppaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah Image, jonnekinhan näitä herkkuja on edes virtuaalisesti jaettava! VOi kun voisin oikeastikin laittaa palasia linjoja pitkin, ei menisi niin montaa palasta omaan napaan. Miehestäkään ei ole näissä hommissa ollenkaan apua. Tulppaanit on <3

   Poista
 9. Todella herkullisen näköinen kakku. Mistähän sen ohje löytyy, voisin nimittäin kokeilla? Tsemppiä elämään uhmaikäisen kanssa! Minä en enää tuota ikää paljon muista, koska on kunnialla (?) selvitty jo ne lasten murrosiätkin. Nuorin juhlii ylihuomenna vanhana :)

  T: Kristiina H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Onneksi tytöt on melko leppoisia suurimman osan ajasta, mutta välillä sitten tulee uhmapäiviä, jolloin oma tahto jyrää.
   Kakun ohje on tuossa Elisabeth Johanssonin Jäätelö-kirjassa. En käynyt sitä tänne kopsaamaan, kun on sen verran monivaiheinen ja tuo vaalea kahvijäätelö siinä välissä tehty jätskikoneella. Tosin saattais onnistua ilman konettakin, mutta ehkä jäätelöstä tulisi hileistä?! Mutta jos haluat, voin laittaa ohjetta sulle sähköpostitse skannaten?

   Poista
  2. Niin ja onnittelut Wanhalle! Meillä siihen kuluu vielä tovi, ONNEKSI :)!

   Poista
  3. :) Kävinkin äsken kirjastomme nettisivulla ja sieltä löytyi tuo kirja. Pistin varaukseen, joten ei tarvitse skannata. Jäätelökonekin löytyy kotoa, vaikka se on kyllä ollut useamman vuoden ajan kaapissa. Silloin, kun lapset olivat pieniä, sitä käytettiin välillä paljonkin, viimeisten vuosien aikana se on jäänyt vähälle käytölle.

   T: Kristiina

   Poista
 10. Hei! voisinko saada tuon kakun ohjeen? :) Näyttää sen verran herkulliselta että..
  MaaSa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sposti osoite olisi maarika1992@hotmail.com
   Kiitän kovasti jos tämän voisin saada :)

   Poista
 11. Kiva blogi, kauniita kuvia ja ihana koti! Ehdottomasti jään seurailemaan tulevaa :) Tervetuloa vastavierailulle blogiini!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!